X

Evreii au dispărut de pe Pământ, fiind înlocuiți de kazari? Ce spun Sfinții Părinți?

de Saccsiv
O harta ce ar vrea sa indice locul de unde au plecat kazarii ce i-ar fi inlocuit pe evrei. Foto: lupuldacicblogg

Majoritatea dintre noi stim asa:

Israel a fost fiul lui Isaac si al Rebecai. La randul sau a avut 12 fii: Ruben, Simeon, Levi, Iuda, Isahar, Zabulon, Iosif, Veniamin, Dan, Neftali, Gad și Așer. Acestia vor deveni strămoșii celor douăsprezece triburi ale israeliților.

Iosif ajunge mare in Egipt iar in timpul unei cumplite foamete isi cheama acolo intregul neam, care va prospera si se va mari.

Dupa cateva sute de ani insa, egiptenii ii fac robi. Moise ii scoate pe toti din tara faraonilor si ii conduce spre Canaan.

Cuceriresc Canaanul si ajung un puternic regat pe vremea lui David si a lui Solomon. Dupa acesta din urma insa, Israelul se imparte in doua: Roboam, fiul lui Solomon, împărăţea în Ierusalim doar peste două seminţii, peste seminţia lui Iuda şi peste cea a lui Veniamin. Iar Ieroboam, robul lui Solomon, împărăţea peste zece seminţii ale lui Israel.

Cu timpul unii dintre regii lor ajung sa se inchine la draci si astfel cea mai mare parte a poporului se indeparteaza de Dumnezeu. E perioada cand Sfantul Prooroc Ilie Tezviteanul face extraordinarele minuni despre care scrie in Vechiul Testament.

Nu dupa multa vreme regatele decad si ca putere regionala, cele zece semintii fiind cucerite de asirieni iar mai apoi iudeii fiind dusi in robia babiloniana. Dupa ce Babilonul a fost cucerit de persi, iudeii revin la Ierusalim, dar forta din vremea lui Moise, David sau Solomon nu o vor mai avea vreodata. Rand pe rand in zona ajung grecii lui Alexandru Macedon si mai apoi romanii.

Si astfel ajungem in vremea Nasterii Domnului si a Jertfei de pe Golgota.

In anul 66 Ierusalimul este declarat independent. In anul 70 romanii cuceresc si distrug cetatea. Evreii n-au disparut atunci si nici pe urma. Unii au ramas in zona, alti au plecat, dar mereu au ramas uniti in comunitatile lor.

In zilele noastre s-a reinfiintat statul Israel si in viitorul apropiat vor sa-si recladeasca templul. Dar neprimindu-L acum 2 000 de ani pe Hristos, ei inca il asteapta pe mesia, care din pacate va fi taman antihristul:

Mitropolitul Serafim de Pireu: MESIA asteptat de RABINI este ANTIHRIST

Adeptii teoriei cu kazarii cred insa altceva, anume, ca nu mai exista evrei pe Pamant, nici iudei, nici nimeni dintre urmasii lui Israel si ai celor 12 fii ai sai. Unii dintre ei spun ca au disparut in robia babiloniana. Dar atunci Iisus Hristos cui vorbea? Iar Maica Domnului ce era?

Altii spun ca au disparut dupa cucerirea Ierusalimului de catre romani. Dar atunci Sfantul Ioan Gura de Aur cui se adreseaza aici?

Sfantul IOAN GURA DE AUR despre IUDEI: popor blestemat ce SE INCHINA SATANEI, iar sinagoga lor este casa de desfrau … Poate pricep si naucii neoprotestanti ce promoveaza teoria cu kazarii

Iar o alta categorie dintre cei cu respectiva teorie spun ca nu conteaza cand au disparut. Si cu totii spun ca cei pe care-i numim de sute de ani evrei sunt de fapt kazari, adica un neam de prin Caucaz.

Sfintii Parinti ii contrazic insa, vorbind despre evrei sau iudei cand se refera la Sfarsitul Vremurilor. Deci, evident ca daca vor exista atunci, ei exista si acum.

Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, Capitolul 11:

 1. Întreb deci: Oare lepădat-a Dumnezeu pe poporul Său? Nicidecum! Căci şi eu sunt israelit, din urmaşii lui Avraam, din seminţia lui Veniamin. 
 2. Nu a lepădat Dumnezeu pe poporul Său, pe care mai înainte l-a cunoscut. Nu ştiţi, oare, ce zice Scriptura despre Ilie? Cum se roagă el împotriva lui Israel, zicând: 
 3. „Doamne, pe proorocii Tăi i-au omorât, jertfelnicele Tale le-au surpat şi eu am rămas singur şi ei caută să-mi ia sufletul!”. 
 4. Dar ce-i spune dumnezeiescul răspuns? „Mi-am pus deoparte şapte mii de bărbaţi, care nu şi-au plecat genunchiul înaintea lui Baal”. 
 5. Deci tot aşa şi în vremea de acum este o rămăşiţă aleasă prin har. 
 6. Iar dacă este prin har, nu mai este din fapte; altfel harul nu mai este har. Iar dacă este din fapte, nu mai este har, altfel fapta nu mai este faptă. 
 7. Ce este deci? Nu tot Israelul a dobândit ceea ce căuta; ci cei aleşi au dobândit, iar ceilalţi s-au împietrit, 
 8. Precum este scris: „Dumnezeu le-a dat duh de amorţire, ochi ca să nu vadă şi urechi ca să nu audă până în ziua de azi”. 
 9. Iar David zice: „Facă-se masa lor cursă şi laţ şi sminteală şi răsplătire lor! 
 10. Întunce-se ochii lor ca să nu vadă şi spinarea lor încovoaie-o pentru totdeauna!” 
 11. Deci, întreb: S-a poticnit, oare, ca să cadă? Nicidecum! Şi prin căderea lor, neamurilor le-a venit mântuirea, ca Israel să-şi întărâte râvna faţă de ele. 
 12. Dar dacă greşeala lor a fost bogăţie lumii şi micşorarea lor bogăţie neamurilor, cu cât mai mult întreg numărul lor! 
 13. Căci v-o spun vouă, neamurilor: Întru cât sunt eu, deci, apostol al neamurilor, slăvesc slujirea mea, 
 14. Doar voi izbuti să aţâţ râvna celor din neamul meu şi să mântuiesc pe unii dintre ei. 
 15. Căci dacă înlăturarea lor a adus împăcarea lumii, ce va fi primirea lor la loc, dacă nu o înviere din morţi? 
 16. Iar dacă este pârga (de făină) sfântă, şi frământătura este sfântă; şi dacă rădăcina este sfântă, şi ramurile sunt. 
 17. Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, şi tu, care erai măslin sălbatic, ai fost altoit printre cele rămase, şi părtaş te-ai făcut rădăcinii şi grăsimii măslinului, 
 18. Nu te mândri faţă de ramuri; iar dacă te mândreşti, nu tu porţi rădăcina, ci rădăcina pe tine. 
 19. Dar vei zice: Au fost tăiate ramurile, ca să fiu altoit eu. 
 20. Bine! Din cauza necredinţei au fost tăiate, iar tu stai prin credinţă. Nu te îngâmfa, ci teme-te; 
 21. Căci dacă Dumnezeu n-a cruţat ramurile fireşti, nici pe tine nu te va cruţa. 
 22. Vezi deci bunătatea şi asprimea lui Dumnezeu: Asprimea Lui către cei ce au căzut în bunătatea Lui către tine, dacă vei stărui în această bunătate; altfel şi tu vei fi tăiat. 
 23. Dar şi aceia, de nu vor stărui în necredinţă, vor fi altoiţi; căci puternic este Dumnezeu să-i altoiască iarăşi. 
 24. Căci dacă tu ai fost tăiat din măslinul cel din fire sălbatic şi împotriva firii ai fost altoit în măslin bun, cu atât mai vârtos aceştia, care sunt după fire, vor fi altoiţi în însuşi măslinul lor. 
 25. Pentru că nu voiesc, fraţilor, ca voi să nu ştiţi taina aceasta, ca să nu vă socotiţi pe voi înşivă înţelepţi; că împietrirea s-a făcut lui Israel în parte, până ce va intra tot numărul neamurilor. 
 26. Şi astfel întregul Israel se va mântui, precum este scris: „Din Sion va veni Izbăvitorul şi va îndepărta nelegiuirile de la Iacov; 
 27. Şi acesta este legământul Meu cu ei, când voi ridica păcatele lor”. 
 28. Cât priveşte Evanghelia, ei sunt vrăjmaşi din pricina voastră, dar cu privire la alegere ei sunt iubiţi, din cauza părinţilor. 
 29. Căci darurile şi chemarea lui Dumnezeu nu se pot lua înapoi. 
 30. După cum voi, cândva, n-aţi ascultat de Dumnezeu, dar acum aţi fost miluiţi prin neascultarea acestora, 
 31. Tot aşa şi aceştia n-au ascultat acum, ca, prin mila către voi, să fie miluiţi şi ei acum. 
 32. Căci Dumnezeu i-a închis pe toţi în neascultare, pentru ca pe toţi să-i miluiască. 
 33. O, adâncul bogăţiei şi al înţelepciunii şi al ştiinţei lui Dumnezeu! Cât sunt de necercetate judecăţile Lui şi cât sunt de nepătrunse căile Lui! 
 34. Căci cine a cunoscut gândul Domnului sau cine a fost sfetnicul Lui? 
 35. Sau cine mai înainte I-a dat Lui şi va lua înapoi de la El? 
 36. Pentru că de la El şi prin El şi întru El sunt toate. A Lui să fie mărirea în veci. Amin! 

Adica, la final, multi evrei se vor trezi. Iata si ce scrie Sfantul Lavrentie de Cernigov:

Mulţi evrei care au trăit cu adevărat după legea lui Moise, nu vor primi pecetea lui antihrist. Ei vor sta în aşteptare, urmărindu-i toate activităţile lui. Ei ştiu că strămoşii lor nu L-au recunoscut pe Hristos drept Mesia, dar aici va lucra Dumnezeu, căci ochii lor se vor deschide şi ei nu vor primi ştampila lui satana, iar în cel de-al unsprezecelea ceas îl vor recunoaşte pe Iisus Hristos drept Mesia, vor trece la ortodoxie, iar pentru credinţa lor se vor mântui.

Fericitul Teofilact al Bulgariei:

Ilie va veni ca un Inaintemergător al celei de-a Doua Veniri şi-i va aduce la credinţa în Hristos pe toţi evreii care se vor dovedi ascultători, călăuzindu-i, cum ar veni, către moştenirea lor părintească pe cei care căzuseră de la El”.

Cititi va rog mai multe la:

CONVERTIREA EVREILOR in vremea ANTIHRISTULUI – „impietrirea s-a facut lui Israel in parte, pana ce va intra tot numarul neamurilor”

Din pacate insa, nu toti evreii se vor trezi. Iata ce spune Sfantul Ioan Damaschin:

“Se cuvine sa se stie ca trebuie sa vina antihrist. Este antihrist tot cel care nu marturiseste ca Fiul lui Dumnezeu a venit in trup (I Ioan IV, 3; II Ioan 7.), ca este Dumnezeu desavarsit si ca s-a facut om desavarsit, fiind in acelasi timp si Dumnezeu. Dar in sens propriu si special, antihrist se numeste acela care vine la sfarsitul veacului (Matei XIII, 40; XXIV, 5.). Trebuie, insa, mai intai sa se propovaduiasca Evanghelia la toate neamurile, dupa cum a spus Domnul (Matei XXIV, 14.). Si atunci va veni spre mustrarea iudeilor potrivnici lui Dumnezeu. Domnul le-a spus lor: “Eu am venit in numele Tatalui Meu si nu ma primiti; vine altul in numele Lui si pe acela il veti primi” (Ioan V, 43.). Iar apostolul: “Pentru aceea, pentru ca n-au primit dragostea adevarului ca sa se mantuiasca, va trimite lor Dumnezeu lucrarea inselaciunii, ca sa creada minciunii, pentru a fi osanditi toti acei care n-au crezut adevarului, ci le-a placut nedreptatea” (II Tesalonicieni, II, 10-12.). Asadar, iudeii n-au primit pe Domnul Iisus Hristos si Dumnezeu care este Fiul lui Dumnezeu, dar vor primi pe inselator, pe cel care se numeste pe sine Dumnezeu.”

“Caci antihrist nu va veni la noi, ci la iudei.” 

Cititi va rog mai multe la:

Sfantul IOAN DAMASCHIN: Trebuie sa vina ANTIHRIST / Il vor primi IUDEII / Va fi OM nascut din curvie si va primi toata energia lui SATAN / La INCEPUT va lua chipul SFINTENIEI …

Despre prima parte domniei antihristului, Sfantul Efrem Sirul scria:

“Iar Domnul nostru va veni ca un fulger infricosat pe pamant. Dar vrajmasul nu va veni asa. Se va naste cu adevarat dintr-o femeie spurcata, care va fi unealta a lui. Deci nu se va intrupa diavolul, ci in acest fel va veni ca sa insele pe toti. Fiind smerit, linistit, urand cele nedrepte, spre iudei intorcandu-se, bun, iubitor de saraci, peste masura de frumos, cu buna asezare, lin catre toti, cinstind in mod special pe evrei (caci ei asteapta venirea lui). Iar intru toate acestea se vor face semne, aratari si infricosari cu multa stapanire, si se va mestesugi cu viclesug ca sa placa tuturor, si sa fie iubit de multi. Si daruri nu va lua, cu manie nu va grai, mahnit nu se va arata, si cu chipul bunei randuieli va amagi lumea, pana ce se va face imparat. Si dupa ce vor vedea multe popoare niste fapte bune ca acestea, toti impreuna cu o socoteala se vor face, si cu bucurie mare il vor propovadui pe el imparat, zicand unii catre altii: Au doara se mai afla vreun om ca acesta bun si drept ? Si mai mult poporul cel ucigas al evreilor il vor cinsti si se vor bucura de imparatia lui. Pentru aceea si ca unul ce va cinsti mai mult locul si templul, va arata tuturor ca are grija de ei.“

Cititi va rog mai multe la:

28 ianuarie: Sfantul EFREM SIRUL. Cititi PROFETIA sa despre ANTIHRIST. Veti intelege astfel mai bine CE LUCREAZA acum EVREII …

Sfinţitul Mucenic Ipolit (papă al Romei), zicea la randul sau despre venirea lui Antihrist, că întâi evreii se vor înşela.

Sfantul Lavrentie de Cernigov:

Antihrist va proveni dintr-o femeie curvă, o evreică dintr-al doisprezecelea neam de preadesfrânaţi.” 

Cititi va rog mai multe la:

20 ianuarie: Sfântul Lavrentie de Cernigov. PROFEȚIA sa despre ANTIHRIST

Sfantul Paisie Aghioritul:

S-a scris că atunci când va circula reclamă cu şarpele ce îşi mănâncă coada, asta va însemna că evreii vor stăpâni toată lumea.”

“Sfântul Evanghelist Ioan ştia ce va face diavolul, precum şi proorocii au proorocit că-L vor vinde pe Hristos pentru „treizeci de arginţi”(Zah. 11:1-13;), că-L vor adăpa cu oţet (Ps. 68:22), că-I vor împărţi hainele (Ps. 21:19). Cu 2000 de ani în urmă s-a scris în Apocalipsă că oamenii se vor pecetlui cu numărul 666. „Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase”(Apoc. 13:18). Pentru evrei numărul 666 este simbolul economiei. Evreii, precum se arată în Vechiul Testament, au pus impozit concret neamurilor pe care le-au supus în diferite războaie. Impozitul anual era de 666 talanţi de aur (3 Regi 10:14 şi 2 Par. 9:13). Acum, ca să supună toată lumea, pun iarăşi acest număr de impozit vechi, care se leagă de trecutul lor slăvit. De aceea nu vor să-l înlocuiască cu alt număr. Adică 666 este simbolul lui mamona. L-au luat de la greutatea aurului – nu ştiau aceasta ce o spune Sfântul Ioan în Apocalipsă – dar nu încetează să fie mamona. Evanghelia însă spune: „sau Hristos sau mamona”. „Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui mamona” (Mt. 6:24).”

Am dat mai sus doar cateva exemple de Sfinti ce fac referire la evrei atunci cand vorbesc despre Sfarsitul Vremurilor. Si, repet, daca vor exista evrei atunci este evident ca exista si acum. Cu toate acestea, sunt si printre ortodocsi destui cei care promoveaza cu multa ravna teoria cu kazarii. Trist…

Despre cand a aparut teoria asta, cine a fost parintele sau si mai ales motivul pentru care a fost lansata, intr-un articol viitor.

 

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Înșelări
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

13 comentarii

 1. Perfect! Iar teoria kazaricească a fost inventată tot de „ei”. Nu vedeti, toti sunt vinovati, bancheri, mafioti, moguli, politicieni, numai „ei” si satana nu sunt vinovati.

  1. Desigur, lucru evident este ca evreii biblici, cine or fi ei, presupunand ca or mai fi, sunt o minoritate marunta. Evreii Ashkenazi, cei mai numerosi, si cei care detin puterea politica si financiara se trag din numai 350 de indivizi (practica ramanand printre evreii bogati sa se casatoreasca intre veri, indiferent de grad), jumate europeni si jumate din Orientul Mijlociu.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_studies_on_Jews
   A 2014 study by Carmi et al. published by Nature Communications found that the Ashkenazi Jewish population originates from an even mixture between Middle Eastern and European peoples.[98] According to the authors, that mixing likely occurred some 600–800 years ago, followed by rapid growth and genetic isolation (rate per generation 16–53%;). The study found that all Ashkenazi Jews descend from around 350 individuals, about half of whom were Middle Eastern and half were European, and that all Ashkenazi Jews are related to the point of being no more than 30th cousins.[99] The principal component analysis of common variants in the sequenced AJ samples, confirmed previous observations, namely, the proximity of Ashkenazi Jewish cluster to other Jewish, European and Middle Eastern populations.[100][98]

   A 2016 study by Elhaik et al. in the Oxford University Press published journal Genome Biology and Evolution found that the DNA of Ashkenazi Jews originated in northeastern Turkey.[101] The study found 90% of Ashkenazi Jews could be traced to four ancient villages in northeastern Turkey. The researchers speculated that the Ashkenazi Jews originated in the first millennium, when Iranian Jews converted Greco-Roman, Turkish, Iranian, southern Caucasian, and Slavic populations inhabiting Turkey, and speculated that the Yiddish language also originated there among Jewish merchants as a cryptic language in order to gain advantage in trade along the Silk Road.[102][103]

 2. SACCSIV – Te rog frumos sa SCOTI URGENT acea harta mizerabila. Gaseste altceva sau editeaz-o pe asta dar nu se poate asa ceva. Se refera la situatia de la inceputul sec X (adica 9xx) si este trecuta cu majuscule Ungaria si nici o urma de romani. Cum se poate asa ceva? Pai hunii nici nu se asezasera bine in Campia Panonica la vremea aceea iar romanii sunt ingnorati cu desavarsire cu toate ca taratul romano-bulgar se afla in perioada sa de inflorire iar voievodatele romanilor din celelalte teritorii (inclusiv Transilvania) o duceau destul de bine avand chiar armate proprii. Multumesc pt intelegere.

 3. Magda, tu ești cu Hristos sau cu geopolitica?
  Lasă România si preocupate mai bine de păcatele tale cum sa te pocăiesti. Etnofiletismul este erezie pentru ca in Hristos numai exista națiune pământească ci doar cereasca adică Israelul cel Nou!

  1. @ Crestin Ortodox – dar tu cu cine esti nene de nu stii ca de 2000 de ani, din vremurile apostolice, nu se poate vorbi despre dreapta credinta in spatiul balcanic fara a mentiona aceast neam? Suntem cel mai vechi neam crestin ortodox din regiune dar nu aparem pe hartile facute de ticalosi. Tu nu vezi ca au facut Ungaria de la Kiev pana la Constantinopol???
   Geopolitica? Serios? Dar da ADEVAR ai auzit crestinule ortodox, sau nu te intereseaza adevarul? Vei fi si tu vreun pui de Atilla ca ala care au facut harta asta mizerabila. Vorbesti de Hristos, dar nu vrei sa auzi adevarul.

   Sunt de acord cu Magda. Harta este o porcarie facuta poate de tokes sau altii ca el.

 4. Frate
  exista si evrei urmasi si celor bíblico (ca etnie) si asa zisi „khazari”(urmasi neamurilor turco/mongole) convertite la judaism) si amestecaturi (am un exemplu chiar din familie, nu intru in amanunte)..
  DAR, dupa cum zice in Osea
  -voi numi popor al Meu pe cel ce NU era poporul Meu si preiubita (Israilul tainic-ORTODOXIA..nota mea) pe cea care nu era preiubita.
  Isaía, pe de alta parte, striga cu privire la Israil:
  -chiar daca numarul fiilor lui Israil fi-va ca nisipul marii, numai ramasita fi-va mantuita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.