X

Date private ale politicienilor germani, precum detalii ale cardurilor, au fost publicate de hackeri

Datele personale ale cancelarului german Angela Merkel...

Datele personale ale cancelarului german Angela Merkel, dar şi ale preşedintelui german, Frank-Walter Steinmeier, se află printre cele publicate de hackeri pe Twitter, potrivit Ziarului Rheinische Post.
Corpul de securitate naţională al Germaniei, BSI, s-a întrunit, vineri, după ce s-a aflat de atacul asupra a sute de politicieni cărora le-au fost publicate pe Twitter datele personale.
Politicieni din partidul de extremă-stânga Linke se află printre cei afectaţi, inclusiv Dietmar Bartsch, liderul grupării Linke în camera inferioară a Parlamentului.
Ziarul Rheinische Post a informat că printre cei afectaţi se numără şi cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Frank-Walter Steinmeier.

Știrea inițială

Date cu caracter personal despre sute de politicieni germani aparținând marilor partide, inclusiv detalii ale cărților de credit şi numere de telefon mobil, au fost postate public de hackeri, a anunţat vineri ARD TV, transmite Reuters.

Datele, publicate pe un cont de Twitter, mai includ adrese, scrisori personale şi copii ale cărţilor de identitate, potrivit radioteleviziunii publice. Identitatea hackerilor şi motivul lor nu sunt cunoscute.

Cu excepţia AfD de extremă dreaptă, toate marile partide germane sunt afectate de acest incident de piraterie informatică, inclusiv politicieni aparţinând partidului de extremă stânga Linke.

„Pot să confirm că a avut loc un incident”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar al partidului, citat de Reuters. Acesta a adăugat că Dietmar Bartsch, liderul grupului partidului în camera inferioară a parlamentului german, a fost afectat personal.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Cipuri
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.