X

Rusia, Iranul si Turcia, negocieri privind Siria

SIRIA

La începutul anului 2019 sunt preconizate negocieri privind Siria la care ar urma să participe preşedinţii Rusiei, Iranului şi Turciei, a anunţat vineri o înaltă oficialitate rusă, în contextul în care Washingtonul îşi pregăteşte retragerea militară din această ţară, informează AFP. și Agerpres.

”Este rândul nostru să organizăm summitul celor trei ţări garante, cu preşedinţii turc, iranian şi al nostru. S-a convenit că va avea loc aproximativ în prima săptămână a anului. Aceasta va depinde de agendele preşedinţilor”, a indicat viceministrul rus al afacerilor externe Mihail Bogdanov, citat de agenţia Interfax.

Acest summit se înscrie în cadrul procesului de pace de la Astana, care reuneşte din ianuarie 2017, fără implicarea Washingtonului, reprezentanţi ai Damascului şi o delegaţie a opoziţiei, fiind coordonat de Rusia şi Iran, aliaţi ai regimului sirian, şi de către Turcia, care îi sprijină pe rebelii sirieni.

Acest format a eclipsat în timp negocierile sub egida ONU, incapabilă să găsească o soluţie la războiul care a făcut peste 350.000 de morţi din martie 2011.

Ultimul summit între cei trei preşedinţi a avut loc în septembrie în Iran. Divergenţele dintre Vladimir Putin, Hassan Rouhani şi Recep Tayyip Erdogan referitoare la soarta provinciei Idleb au devenit atunci evidente.

O delegaţie turcă din care vor face parte, între alţii, şeful diplomaţiei Mevlut Cavusoglu şi ministrul apărării Hulusi Akar, urmează să se deplaseze sâmbătă în Rusia pentru negocieri privind Siria, în contextul retragerii militare americane, anunţată săptămâna trecută de către preşedintele Donald Trump.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
SiriaExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare



Vă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.