X

Nouă țări din UE nu au fost de acord cu pactul ONU privind migrația. România S-A ABȚINUT de la vot

Nouă țări membre UE stau departe de pactul ONU privind migrația

Related image

Trei țări membre UE au votat împotrivă, cinci s-au abținut și una nu a votat în cursul ratificării oficiale, miercuri (19 decembrie), la New York, a Pactului Global privind Migrația.

Un total de 152 de țări au votat în favoarea Pactului Global pentru migrație care a fost convenit la începutul acestei luni de 165 de membri ai ONU la o reuniune în Maroc.

Cinci națiuni au votat împotriva acesteia – Statele Unite, Ungaria, Republica Cehă, Polonia și Israel.

Dintre cele douăsprezece țări care s-au abținut sunt membre UE: Austria, Bulgaria, Italia, Letonia și România. Slovacia nu a votat.

Mai mult de 50 de delegații și-au explicat pozițiile .

Péter Szijjártó, ministrul Ungariei pentru Afaceri Externe și Comerț, a declarat că Adunarea Generală a comis o greșeală enormă, aprobând „acest document dezechilibrat, părtinitor și pro-migrațional”. Migrația este „un fenomen periculos”, a spus el, subliniind că Ungaria își rezervă dreptul suveran de a decide asupra migrației și a măsurilor de securitate.

Reprezentantul Bulgariei a declarat că delegația sa a aderat cu mai multe națiuni europene, inclusiv Italia și Elveția, abținându-se de la votul de astăzi. Măsurile de liberalizare a vizelor propuse ar putea conduce la un control mai redus asupra migranților în general, iar termenul „imigranți nou-veniti” ar putea lăsa loc unor interpretări diferite, a spus el, menționând că Bulgaria nu este în măsură să adere în totalitate la anumite angajamente și acțiuni concrete pentru ei.

Potrivit diplomaților, Statele Unite au căutat până în ultimul moment să convingă alte țări să nu sprijine pactul.

Belgia a votat favorabil, deși premierul său, Charles Michel, și-a anunțat marți demisia, după ce a pierdut majoritatea pentru că partenerul său de coaliție anti-imigrație N-VA a abandonat lupta.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Refugiați
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

    1. Imbunatateste extraordinar de mult managementul pacientilor din spital. Daca vor fi suficient de multi pacienti care sa refuze internarea din acest motiv vor fi nevoiti sa renunte la el iar daca nu, asta este. Ideea este ca problema este la fiecare dintre noi nu neaparat la cei din varf care, vrajiti de avantaje, le implementeaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.