De obicei, Financial Times alege personalitatea anului în funcţie de realizări. În cazul lui Soros, alegerea sa este totodată o raportare la „valorile pe care le reprezintă“, a precizat publicaţia britanică, potrivit AFP.
În vârstă de 88 de ani, George Soros este descris drept „părintele industriei fondurilor speculative“, dar şi „portdrapelul democraţiei liberale şi unei societăţi deschise“. În plus, Financial Times îl prezintă pe Soros drept un filantrop în „combaterea autoritarismului, rasismului şi intoleranţei“.
Născut în Ungaria, miliardarul, celebru în lumea finanţelor pentru atacul său speculativ contra lirei sterline în 1992, a devenit principala ţintă de atac a naţionaliştilor şi susţinătorilor teoriilor complotise, atât din Europa cât şi din Statele Unite, care îl acuză mai ales de sprijinirea migraţiei ilegale prin acţiunile sale umanitare.
În Europa, fundaţia sa a fost nevoită să-şi transfere sediul de la Budapesta la Berlin după adoptarea de către guvernul Viktor Orban a unui set de legi intitulat „Stop Soros“.
În Statele Unite, preşedintele Donald Trump l-a acuzat pe miliardar, un mare donator al democraţilor, de finanţarea manifestaţiilor contra confirmării la Curtea Supremă a judecătorului Brett Kavanaugh.
În octombrie, el a fost vizat, la fel ca alţi opozanţi ai preşedintelui american, de un dispozitiv expozibil găsit în cutia sa poştală.
Dupa ce a fost alungat din multe tari si organizatiile lui interzise, e votat personalitatea anului?
Este ziarul lui. Detine presa, asa cum detine televiziunile la noi in tara.
Da!
L-or crede prigonit, saracutul de el!