X

Adevărații PĂPUȘARI ai REVOLUȚIEI ROMÂNE de la 1989

“Din studiile efectuate la vremea aceea la Institutul de Cercetare al Europei Libere, studii care se pot consulta la arhiva Universităţii Central Europene de la Budapesta, reiese clar că planul propus de către FMI pentru plata datoriilor României prevedea măsuri de austeritate atât de drastice încât a fost refuzat de conducerea de atunci a României, fiind înlocuit cu un program propriu care, deşi mai puţin sever decât cel preconizat de FMI, a fost responsabil pentru sărăcia şi lipsurile pe care le-au îndurat oamenii până în 1989. 

Annely Ute Gabanyi argumentează, bazându-se pe cercetările şi analizele pe care le-a făcut, că regimul Ceauşescu nu ar fi vrut să-şi plătească datoriile la băncile occidentale, aşa cum scriu istoricii români, ci a fost obligat să o facă. Astfel, de pildă, FMI i-a propus României în perioada 1982-1983 un acord stand-by prin care datoriile ţării să fie re-eşalonate şi, în schimb, guvernul să aplice măsuri de austeritate extrem de drastice. Gabanyi explică mai departe că, sub presiunea Occidentului, România a fost nevoită să dea înapoi banii împrumutaţi în anii ’70, chiar cu preţul înfometării populaţiei. În acest fel, cancelariile vestice mizau pe două efecte: recuperarea banilor şi ieşirea în stradă a românilor umiliţi.

Faptul că a ieşit din comunism fără datorii nu i-a fost de mare folos României.

A.U.G.: Ar fi putut să fie altfel. Într-o analiză făcută în februarie 1989 de Bogomolov, consilierul lui Gorbaciov, se arăta că acest lucru era în avantajul României, creând precondiţiile pentru ca această ţară „a cărei populaţie s-a eliberat de valorile socialiste şi care tradiţional a fost educată în spiritul destinului comun cu lumea latină să se orienteze definitiv spre Vest”. În aceste condiţii, susţine mai departe Bogomolov, sprijinul material şi financiar al Occidentului ar putea fi într-adevăr eficient într-o ţară care, spune el, posedă resurse economice şi naturale îndestulătoare. Din păcăte, sprijinul material şi financiar consistent al Occidentului a fost dirijat atunci către Polonia, Ungaria şi mai apoi spre cehoslovaci. De altfel, şi în privinţa susţinerii economice de către Occident există interpretări diferite.

La ce vă referiţi?

A.U.G.: Se spune curent că România ar fi vrut cu tot dinadinsul să-şi replătească datoriile pe la începutul anilor 1980. Or, de fapt, n-a avut încotro.

Vreţi să spuneţi că FMI a putut să oblige regimul Ceauşescu să-şi achite datoriile înainte ca ele să fi devenit scadente?

A.U.G.: Nu este vorba de scadenţa datoriilor. După criza polonă din 1980, statul est-european cu imense datorii la băncile occidentale, acestea au devenit foarte nervoase, întrebându-se dacă statele comuniste din estul Europei vor fi capabile să-şi achite datoriile contractate în decursul anilor 1970. În 1981, România avea o datorie de 11,8 miliarde dolari, dar de exemplu aceeaşi datorie o avea şi Ungaria, numai că, din cauză că această ţară avea doar jumătate din populaţia României, datoria per capita a Ungariei era dublă faţă de cea a României. Cu toate acestea, scria atunci un analist al Deutsche Bank, Ungaria a fost salvată de băncile străine occidentale, în vreme ce România a fost nevoită să-şi achite datoriile până la ultimul ban.

De ce?

A.U.G.: Este ştiut că şi deciziile de natură economică sunt în esenţă politice. În locul unei aprecieri proprii, vă prezint răspunsul dat de un oficial american ziaristei austro-americane Susanne Brand­stätter, în filmul ei „Şah Mat. Strategia unei revoluţii”: „Am vrut să forţăm România să facă reforme, care în cele din urmă ar fi scos populaţia în stradă, sau să plătească datoriile, fapt care, în cele din urmă, tot ar fi scos populaţia în stradă”.

Vreţi să spuneţi că FMI, prin faptul că a obligat România să-şi plătească datoriile, a forţat de fapt izbucnirea revoluţiei?

A.U.G.: Neîndoielnic, politica de austeritate la care a fost supusă populaţia României în anii 1980 a fost printre factorii decisivi care au dus oamenii la disperare şi, în final, la revoltă.

Cititi va rog si:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Instrumente ale crearii GUVERNULUI MONDIAL (partea 2) FMI (Fondul Monetar International)

Armele de distrugere in masa ale lui Nicolae Ceausescu

Iata ce putem citi la Nicolae Ceaușescu și un „Secret de Stat” de care sovieticii s-au temut! Operațiunea ultrasecretă de care nimeni nu a știut până azi! de pe Antena 1:

Puțini știu că regimul ceaușist a avut un proiect secret despre arme de distrugere în masă, pe care l-a demarat în anii `80.

Se pare că Nicolae Ceaușescu a dat un ordin de construire a unei rachete de croazieră. Mai mult decât atât, se pare că dictatorul discuta cu generalii români despre problema armei chimice. Dezvăluiri recente arată că Ceaușescu a aprobat finanțarea unor proiecte de cercetare și producție de arme nucleare și chimice chiar în țara noastră.

Potrivit unui fost general de atunci, dictatorul își dorea mult să dețină o bombă atomică. Ceea ce este cu adevărat incredibil este că la un moment dat, serviciile secrete românești au ascuns achiziția unor rachete capabile să transporte arme de distrugere în masă.

Acestea au fost apoi ținute în secret sau au dispărut fără urmă. Mărturiile vorbesc desăre faptul că mai bine de 400 de astfel de rachete ai dispărut din dotarea Armatei, în direcția Israel, în cadrul unui transport ultrasecret la care a participat și Mossad-ul.

Mihail Gorbaciov

Mihail Gorbaciov, stanga, alaturi de premierul britanic Margaret Thatcher, 16 decembrie 1984. Foto: http://darkroom.baltimoresun.com/2013/04/former-british-pm-margaret-thatcher-dies-at-87/file-baroness-thatcher-dies-aged-87-thatcher-on-the-world-stage-5/

Mihail Gorbaciov, 1988:

“De acum încolo, progresul global este posibil numai prin consens universal în stabilirea unei noi ordini mondiale.“

In mai 1973 Chase Manhattan Bank deschide la Moscova un birou in piata Karl Marx .

De asemenea, David Rockefeller a fost Chairman Overseas Development Council of the US-USSR Trade and Economic Council, Inc. ce a fost fondat tot in 1973 .

La inceputul anilor ’80, evreul George Soros a inceput sa finanteze gruparile de rezistenta, precum si persoanele aflate in dizgratia regimurilor comuniste din Europa de Est, prin „Open Society” („Societatea Deschisa”) sustinuta financiar de „Soros Fund Management”

In URSS, Soros l-a cunoscut si a devenit mentorul lui Mihail Gorbaciov iar numerosi tineri sovietici au luat calea burselor sale si au ajuns in Occident.

Dupa ce a cheltuit 250 de milioane de dolari pentru „transformarea educatiei si economiei ruse”, miliardarul a mai investit 100 de milioane de dolari pentru a crea in Rusia „International Science Foundation”.

La finalul actiunii, Soros i-a creat o fundatie lui Gorbaciov, cu sediul in SUA …

Cititi va rog si:

GEORGE SOROS, GUVERNUL MONDIAL, NOUA ORDINE MONDIALA, lista lui Soros

Intr-o alocutiune rostita la Bruxelles, celebrului fost dizident sovietic Vladimir Bukovsky (care a avut acces la arhivele Partidului Comunist al URSS) a dezvaluit ca, in ianuarie 1989, o delegatie a Comisiei Trilaterale (creata in 1973 la initiativa lui David Rockefeller), formata din ex-premierul japonez Yasuhiro Nakasone, ex-presedintele francez Valéry Giscard d’Estaing, bancherul american David Rockefeller si fostul secretar de stal al SUA, Henry Kissinger, s-a intalnit cu Mihail Gorbaciov  pentru a-l convinge ca URSS trebuie sa se integreze în marile institutii financiare ale lumii, GATT, FMI şi BANCA MONDIALA. Potrivit lui Bukovsky, la un moment dat Giscard d’Estaing a luat cuvantul si i-a spus lui Gorbaciov:

Domnule presedinte, nu pot sa va spun exact cand se va întampla – probabil intr-un interval de 15 ani – dar Europa va fi un stat federal si trebuie sa va pregatiti pentru aceasta.

Bukovsky nu si-a putut retine uimirea fata de capacitatile profetice ale lui d’Estaing: ”Asta se intampla in ianuarie 1989, intr-o vreme in care tratatul de la Maastricht din 1992 nici macar nu fusese schitat.”

Cititi va rog si:

UNIUNEA EUROPEANA este un PROIECT MASONIC din secolul XIX / FONDATORII UE au fost ANTI CRESTINI / Iar DOCTRINA UE a fost inca de la inceput LUCIFERICA

La 1 februarie 1989, Departamentul International al CC al PCUS (DICCPCUS) arata intr-un memorandum ca partidele comuniste infiintate de URSS pe model stalinist in statele “eliberate” de Moscova sau cu participarea ei si-au epuizat rolul.

Nu stim cand a inceput Gorbaciov sa aiba viziuni planetare, ne aducem insa aminte ca dupa moartea lui Brejnev i s-a creat un extrem de favorabil culoar de acces la conducerea URSS iar ceilalti doi predecesori ai sai au murit foarte repede dupa ce au ajuns in functia de Secretar General al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice: Iuri Vladimirovici Andropov (1982–1984) la 70 de ani si Constantin Ustinovici Cernenko (1984–1985) la 74 de ani.

In 1992 David Rockefeller a fost desemnat sa conduca Russian-American Bankers Forum, grup consultativ ce a sfatuit Rusia in privinta modernizarii bancilor.

Cititi va rog mai multe la:

“CADEREA COMUNISMULUI“, RUSIA , OLIGARHIE , EVREI , NOUA ORDINE MONDIALA

Cititi va rog si:

Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impreuna cu PAPA IOAN PAUL II a lucrat pentru edificarea NOII ORDINI MONDIALE

Silviu Brucan

Silviu Brucan, stanga. George Soros, dreapta. Foto: http://www.mediafaxfoto.ro/Preview.aspx?Id=133823

Interesant e cum se plimba, inaintea revolutiei, Silviu Brucan ca voda in loboda de la Washington la Moscova, oprindu-se din cand in cand la postul de radio Europa Libera din München.

Ascultam pe vremea aceea celebrul post si imi amintesc cum unul dintre realizatorii uneia din emisiunile la care fusese invitat Brucan, il intreaba unde a fost in SUA si URSS?

Raspuns: La prieteni.

Intrebare: Nu va este frica sa va intoarceti in Romania?

Raspuns: DelocAm prieteni foarte importanti peste tot in lume. Si radea. Avea un ras caracteristic, inconfundabil. Lasa clar ca sa inteleaga ca stie si face multe.

Intrebare: Poate mai bine ramaneti la postul nostru de radio …

Raspuns: Am treaba in Romania. Si iar rade …

Pe numele sau real Saul Bruckner (1916 – 2006), evreu, in septembrie 1944 este numit secretar general la “Scanteia“ declansand cu timpul o acerba campanie pentru incarcerarea politicienilor Iuliu Maniu, Gheorghe I. Brătianu si Corneliu Coposu. De asemenea a cerut pedeapsa cu moartea a anti comunistilor Radu Gyr si Pamfil Şeicaru.

Sotia sa, stalinista Alexandra Sidorovici a devenit procuroare la Tribunalul Poporului, calitatea in care a cerut multe condamnari la moarte.

Brucan a mai fost si profesor de jurnalism la Universitatea din Bucuresti. De asemenea ambasador in SUA in 1955 si la Natiunile Unite intre 1959 – 1962.

In martie 1989 a scris “scrisoarea celor sase“ semnata mai apoi de Gheorghe Apostol, Alexandru Bârlădeanu, Grigore Răceanu, Corneliu Mănescu si Constantin Pîrvulescu, citita la Radio Europa Libera si Vocea Americii.

Dictatura ceausista n-a prea avut efecte asupra sa, plimbandu-se nestingherit unde dorea si cand dorea, intalnindu-se cu cine dorea. De fapt, cu cine trebuia. Caci a avut extrem de multa treaba aceasta adevarata eminenta cenusie, atat atunci cand planul papusarilor prevedea instaurarea bolsevismului in Romania, cat si atunci cand s-a stabilit ca vechea forma de comunism trebuia sa dispara …

A insistat ca sotii Ceausescu sa fie omorati in zi Sfanta de Craciun.

In zilele revolutiei panica populatia la televizor cum ca teroristi superantrenati ies din canale si trag din orice pozitie.

Spre sfarsitul anilor 1990 avea emisiunea Profeţii despre trecut la ProTV (pe atunci cu patron evreul Lauder).

 

Laszlo Tokes

Foto: http://evz.ro/timisoara-protestul-pentru-laszlo-tokes-si-povestea-agentilor-straini.html

In realitate, Tokes nu facea niciun fel de disidenta, ci executa un plan primit din exterior. Legaturile sale cu serviciile secrete maghiare au fost destul de stravezii. In plus, pastorul reformat a facut un balet complex cu Securitatea romana. Rolul jucat de el in Revolutie nu este caracteristic unui disident autentic, ci unor complicitati specifice serviciilor secrete. De altfel, Tokes a refuzat sa evacueze casa parohiala din Timisoara doar in acele zile fierbinti din decembrie 1989. Ulterior, a plecat linistit, fara sa se mai opuna evacuarii.

Cititi va rog mai multe la:

In 1989 STAPANII l-au folosit pe Laszlo Tokes. Il mai folosesc oare si acum sau actioneaza de capul sau?

 

Vizita in Iran

Nu se stie nici acum de ce a plecat tocmai atunci acolo (18 – 20 decembrie 1989):

http://www.youtube.com/watch?v=X0oZqxDsKm8

Iata insa un pasaj interesant din articolul Ultima “excursie” în Iran a lui Nicolae Ceauşescu de pe Jurnalul:

Securiştii care pregăteau vizitele oficiale răspundeau şi de legăturile telefonice cu ţara. În Iran această sarcină i-a revenit maiorului DSS Nicolae Florea, de la UM0695, specialist în telecomunicaţii. A ajuns la Teheran la 11 decembrie şi în câteva zile a pus pe roate întregul sistem de comunicaţii cu ţara. Era vorba despre telefon şi telex, precum releul tele-foto pentru Agerpres. Principalul “beneficiar” al muncii lui a fost chiar Ceauşescu. Cei care au stat în preajma preşedintelui afirmă că acesta a vorbit foarte mult cu Elena, pe care, în anumite perioade, a sunat-o şi din jumătate în jumătate de oră. În mod ciudat, convorbirile lui telefonice, la fel ca şi restul legăturilor cu ţara, nu au fost secretizate, fapt menţionat clar de fostul maior DSS Florea. Anchetatorii din 1990 nu au fost însă curioşi să afle de ce şi cine a avut interesul să nu codifice convorbirile lui Ceauşescu, făcând astfel accesibile toate ordinele date de el de la distanţă în acele zile tulburi.

67 000 de „turisti” sovietici si o tradare la nivel inalt?

Se pare deci ca episodul cu Bilderberg despre care am relatat la inceputul cronologiei n-a fost singular. Ba mai mult, se pare ca dupa data de 10 decembrie ’89, in Romania patrunde un numar fara precedent de „turisti” sovietici. Coloane intregi de automobile „Lada”, cu cate patru barbati atletici, sunt semnalate la granita cu RSS Moldova, Bulgaria si Ungaria. Un detaliu merita mentionat: „turistii” sovietici au patruns in Romania fara pasapoarte, ceea ce dovedeste o complicitate la nivel inalt.

Iata pe larg ce putem citi la Cei 67.000 de „turisti” sovietici care au participat la lovitura de stat din decembrie 1989 din Ziua:

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Pagina anterioară 1 2 3Pagina următoare

9 comentarii

  1. Off-topic:

    “În privinţa alianţei cu Germania nazistă, Antonescu a replicat încă de la primele audieri că nu avea de ales. Rapturile teritoriale prin Dictatul de la Viena şi Pactul Ribbentrop Molotov, erau un semnal de alarmă spune acesta. Totodată Antonescu preciza că luptând cu Germania contra ruşilor, putea elibera Basarabia, urmând ca Hitler să-i ofere şi restul teritoriilor pierdute, ca recompensă. Totodată, Antonescu spune că a încercat mai multe variante.

    „Nu aveam nici o altă ieşire. România era total izolată. La toţi miniştrii străini la care m-am adresat, toţi mi-au refuzat orice sprijin”, preciza Antonescu în faţa Tribunalului Poporului.

    În ceea ce priveşte politica rasială, Antonescu spune, pe de o parte, că a fost constrâns în anumite situaţii de Germania nazistă, dar şi că s-ar fi exagerat mult cifra deportaţilor şi ucişilor. Totodată, Antonescu s-a apărat spunând că uneori deportările au fost pentru siguranţa evreilor din Basarabia şi Bucovina, dar şi din motive militare. Pe romi i-ar fi mutat pentru a menţine ordinea. ”Dacă evreii din ţara românească mai trăiesc, trăiesc datorită mareşalului Antonescu”, preciza Ion Antonescu, susţinând, în apărarea sa, că nu ar fi respectat toate dispoziţiile naziştilor.”

    (http://m.adevarul.ro/locale/botosani/de-fost-executat-ion-antonescu-controversele-jurul-capetelor-acuzare-pledate-tribunalul-poporului-1_56e831985ab6550cb8e13589/index.html)

      1. Da, ei l-au împușcat. Însă noi ce am făcut? Am ieșit în stradă strigând „Jos Ceaușescu!” pentru că nu aveam de mâncare, iar acum când uniunea sexului ne obligă să primim mizeriile lor, nu facem nimic!
        Apare vaccinarea obligatorie, o tiranie pe care nici Hitler sau Stalin nu au făcut-o. Ei ucideau trupul, acum însă se vrea moartea sufletului! Unul dintre vaccinuri, Gardasil, atacă în primul rând sufletul omului, prevenind efectul destrăbălării numită sex! Iar pentru a se asigura că există „beneficiari”, se face propagandă LGBT!
        Se va ajunge până acolo încât și perversiunile sexuale vor ajunge să fie obligatorii! Iar românul nu își dă seama de pericol! Le spune copiilor să învețe cât mai mult pentru a putea ajunge în lumea unde oamenii au dispărut, însă nu îi și ferește de adevăratele pericole! Dacă cineva vrea să facă avort, este încurajat!
        Observ cum lumea este stupefiată de crima de la metrou! Însă de milioanele de crime numite avorturi nici măcar nu se ferește! Dacă criminala de la metrou merită spânzurată, atunci cum stă treaba cu sexul?

  2. Unii din fosti sefi ai Securitatii Ion Ion care stia cele mai grele secret ale Securitatii a fost impins in fata unui tramvai si a murit. Fratele lui tot sef in Securitate stia prea multe si a fost impins in fata unui tren de securistii lui Ceausescu si a murit. Cumnatul lui era si el sef in Securitate si spion de top si dupa tradarea lui Ceausescu a fost omorat de CIA in Londra si adus in tara in sicriu sigilat- a fost torturat si omorat- s-aacoperit. Acum , partea cea mai grea: intodeauna dupa o asa moarte se fac presiuni si linsajuri pe familii la omor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button