X

VIDEO Miting împotriva Pactului pentru Migrație. Peste 2000 de cetățeni au cerut retragerea României din acest pact

Conform celor prezenți, peste 2000 de oameni au ieșit, duminică seara, în stradă în București. Ei au plecat în marș pe Calea Victoriei, înconjurați de polițiști și jandarmi. Manifestanții au strigat lozinci împotriva documentului agreat de România, Pactul pentru Migrație, dar și împotriva refugiaților care sunt deja în țară.

Înainte de 10 decembrie, când Pactul a fost aprobat formal la Marrakesh (Maroc), cei care luptă împotriva migrației au manifestat aproape zilnic în fața Ministerului de Externe în încercarea de a convinge oficialii români să se alăture țărilor care nu participă la ceremonia din Marrakesh. Documentul urmează să fie semnat oficial în 19 decembrie.

Proiectul final al Pactului a fost aprobat de principiu de toate cele 193 de țări membre ONU, cu excepția Statelor Unite, care s-au retras de la negocieri încă de anul trecut, Cehia, Australia, Austria, Bulgaria, Croația, Polonia, Israel, Estonia și Ungaria au anunțat că nu vor participa la semnarea documentului.

Pactul pentru migrație a fost singurul subiect care nu a iscat divergențe între președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă. Șeful statului a semnat imediat Memorandumul Guvernului României care a propus adoptarea unei poziții de susținere din partea României a Compactului Global pentru Migrație

,,Linia de acțiune a României este bazată pe solidaritate, angajament multilateral și necesitatea unui răspuns colectiv și o abordare cuprinzătoare faţă de provocările migrației. Totodată, este vizată combaterea efectelor negative negestionate, generate de o migrație neregulată, precum xenofobia, intoleranța și rasismul”, declara Klaus Iohannis.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Refugiați
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

11 comentarii

  1. Cinste lor….nationalisti adevarati, o mana de romani curajosi…restul sunt niste paiate nepasatoare, carora nu le pasa de nimic …care nu merita sa aibe o tara, o limba ….libertate

  2. Cinste celor care au fost acolo in acele conditii meteo. Ca ironie, cei care treceau cu masinile pe langa ei, nepasatori probabil, nu reusesc sa constientizeze, ca acei oameni de la miting, au iesit si pentru ei si copii lor.

    Tot Bucurestiul trebuia sa fie in strada, macar pentru o jumatate de ora. Era atat de usor.

    Dumnezeu sa le rasplateasca celor care au fost acolo!

  3. Acele câteva sute de oameni am fost vreo două zeci de sute adică vreo 2000 de oameni care am manifestat și filmările au fost luate de pe pagina de Facebook a frăției ortodoxe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.