X

Premierul Poloniei, replică dură pentru Macron: Avem nevoie de o Europă a Statelor-națiune, nu de o Europă federală

Premierul polonez Morawiecki afirmă că viziunea preşedintelui francez Macron asupra unei Europe federale este îndepărtată de dorinţele naţiunilor şi deconectată de la realitate.

Într-un interviu acordat pentru Le Figaro, premierul Mateusz Morawiecki afirmă că „singura soluţie realistă este construirea unei Europe a Statelor-naţiune”, deoarece nu este convins că ar putea exista „valori europene universale”. „Asta din cauza diferenţelor dintre limbi şi a intereselor care ne fac să nu fim niciodată Statele Unite ale Europei”.

Primul-ministru recunoaşte ”diferenţele şi neînţelegerile” dintre Franţa şi Polonia datorită faptului că Franţa nu a suferit niciodată de comunism, ceea ce este tocmai motivul angajamentului său de a-şi păstra identitatea naţională şi este pesimist pentru ideea unui Stat federal european.

Polonia a refuzat afluxul de migranţi economici, spunând că, în loc să se mute migranţii în Polonia, cea mai bună opţiune este de a-i ajuta pe aceşti oameni să rămână acasă, în Africa şi Orientul Mijlociu, pentru a-şi ajuta propriul popor şi ţară să se dezvolte.

Apoi, el reamintește că Polonia a adoptat deja „1,5 milioane de imigranți din Ucraina, din care 10%, refugiați din Donbas, unde se desfășoară războiul”.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Uniunea europeană
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.