X

Consilierul american Zbigniew Brzezinski: “SUA fac politică în funcţie de zonele unde găsesc petrol şi gaze”

Image result for Zbigniew Brzezinski

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Încă din anii 90, într-o discuţie purtată de consilierul american Zbigniew Brzezinski cu fostul şef de stat al României, Ion Iliescu, reprezentantul SUA a precizat că americanii fac politică în funcţie de zonele unde găsesc petrol şi gaze. Informaţia a fost făcută publică de Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, în deschiderea dezbaterii „Impactul economic al industriei de petrol şi gaze din România pe parcursul a 100 de ani: 1918-2018”. Acesta a explicat că evoluţia acestui sector este strâns legată de cea a României moderne şi că această industrie a jucat un rol extrem de important în modernizarea României.

Resursele ce au contribuit la modernizare ţării noastre au fost petrolul, grânele şi cheresteaua. Guvernatorul BNR a arătat că lumea nu cunoaşte suficient istoria sectorului petrolier al României şi faptul că pe teritoriul ţării noastre s-a extras prima producţie de ţiţei înregistrată în statisticile mondiale.

Bombardamentul american asupra Ploieştiului

De asemenea, acesta a precizat că, în unele cărţi de istorie de referinţă nu se face nici o menţiune cu privire la România în ceea ce priveşte Primul Război Mondial. În schimb, când vorbim despre a doua conflagraţie mondială, România se face remarcată prin raidul aerian al americanilor ce au bombardat câmpurile petrolifere şi rafinăriile din Ploieşti, pentru a distruge resursa de carburanţi a armatei germane.

“În Al Doilea Război Mondial, petrolul a fost şi norocul, dar şi nenorocul nostru. S-au uitat şi nemţii la România şi am devenit prieteni, forţat, ba cu unii, ba cu alţii. Aşa am rămas în istoria legată de Al Doilea Război Mondial”, a adăugat Isărescu, potrivit agerpres.ro.

„V-am bombardat cum trebuie în război”

Guvernatorul BNR a povestit cum, în timpul unei vizite întreprinse în anii 70 în Statele Unite ale Americii, un american i-a dat o replică foarte dură.

„Cunosc foarte bine România, v-am bombardat cum trebuie în război”, a spus acesta potrivit declaraţiilor Guvernatorului BNR.

Acesta a mai relatat şi cum, într-o întâlnire din anii ’90, Zbigniew Brzezinski, fost consilier de securitate al preşedintelui Statelor Unite, i-a spus preşedintelui de atunci al României, Ion Iliescu, faptul că politica externă a Statelor Unite nu ţine cont decât de zonele bogate în hidrocarburi.

“Să vă mai spun o poveste adevărată. Am participat odată la o întâlnire, prin anii ’90, în România postcomunistă, cu consilierul preşedintelui, Brzezinski. Preşedintele României de atunci a pus o întrebare: „Măi…” – nu prea ne băga lumea în seamă, prin ’91, ’92, iar eram într-un con de umbră, nu prea existam – „spuneţi-mi şi mie cum explicaţi, cum se face politica asta americană?”. Era la masă… Omul a răspuns: „Ştiţi cum? Încercaţi dumneavoastră să vă urcaţi sus, sus, sus, sus, într-un satelit şi să priviţi lumea de sus de tot, de tot, dintr-un satelit, aşa… Şi unde vedeţi că e ceva ţiţei şi gaze naturale, să ştiţi că sunt şi ochiul nostru şi interesul american. Cam aşa facem noi politică externă’”, a dezvăluit Mugur Isărescu.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Despre Zbigniew Brzezinski:

Zbigniew Kazimierz Brzezinski ( 1928 – ), participant Bilderberg Group, fost National Security Advisor, membru Council on Foreign Relations, la ajutat pe David Rockefeller in fondarea Trilateral Commission unde a fost si director.

A “anticipat“ doua evenimente majore: Căderea Shahului din Iran și invazia Afganistanului de catre URSS.

A avut un rol major in formarea Afghan mujaheddin network.

Intre 1987 si 1989 a servit in cadrul President’s Foreign Intelligence Advisory Board.

A fost in consiliul de conducere al Freedom House , pe unde s-au mai perindat si Samuel Huntington , Donald Rumsfeld sau Paul Wolfowitz .

Co presedinte al American Committee for Peace in the Caucasus, impreuna cu Stephen J. Solarz si Alexander Haig .

   A sustinut khmerii rosii si pe cel mai mare criminal pe care l-a creat STANGA : Pol Pot ( raportat proportinal la numarul populatiei cambogiene , acesta i-a depasit pe Hitler , Stalin si Mao luati lau un loc )

A fost emisarul american in zona Caspica pentru promovarea costruirii Baku-Tbilisi-Ceyhan Pipeline .

A fost Foreign Policy Advisor al lui Barack Obama , alaturi de fiul sau Mark Brzezinski .

Citat Zbigniew Brzezinski :

Aceasta regionalizare se desfasoara conform planului Comisiei Trilateraleavând ca scop convergenta gradata a Estului si Vestului catre un Guvern Unic Mondial… Suveranitatea Nationala nu mai este un concept viabil

 Cititi va rog si:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Step by step:
    GENERALI devine primul asigurator din Austria care foloseste recunoasterea fetei pentru autentificare
    GENERALI introduce, in Austria, semnatura prin telefonul mobil, devenind, astfel, primul asigurator din Austria care foloseste identificarea fetei pentru actiunile de autentificare a clientilor.

    Clientii care se inregistreaza in sistemul A-Trust de semnatura prin telefonul mobil si ale caror telefoane stocheaza datele privind amprenta, respectiv recunoasterea fetei pe chip-ul de securitate au, astfel, posibilitatea de a optiune asigurarea doar prin recunoasterea fetei (Face ID) sau prin autentificarea cu amprenta.

    Acest tip de autentificare este mai util si le permite clientilor sa reduca timpul de semnare a documentelor. GENERALI permite, de asemenea, accesarea portalului dedicat clientilor prin intermediul recunoasterii fetei.

    1. Ne aflam in plina revolutie tehnologica care in cativa ani va schimba complet modul de organizare si functionare a lumii. Oamenii imbratiseaza noile tehnologii pt ca sunt spalati pe creier constant. Multi spune asta dar putini fac ceva ca sa se impotriveasca.

      Sigur, daca la varf ar fi patrioti … cu totul altfel ar fi stat lucrurile. Dar asa … vai de noi.

      Uitati un exemplu de conducator care face ceva concret pt poporul sau: https://www.flux24.ro/putin-vrea-sa-controleze-muzica-rap/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button