X

Memorandum semnat. Mii de vietnamezi vor veni să muncească în România, însă nu pe salariul minim

În urma memorandumului de colaborare în domeniile muncii şi protecţiei sociale între ministerul Muncii din România şi ministerul de resort din Vietnam, mii de muncitori vor veni să muncească în ţara noastră, îmbiaţi de veniturile care pot fi obţinute în construcţii.

Deficitul de personal din construcţii, turism şi din sectorul de producţie poate fi acoperit în mare măsură de ”importul” de angajaţi din Vietnam.  Aceasta este concluzia reprezentanţilor Colorful.hr Leasing, companie membră a Grupului Romanian Software, care au participat recent la ceremonia de semnare a memorandumului de colaborare în domeniile muncii şi protecţiei sociale între ministerul Muncii din România şi ministerul de resort din Vietnam.

”Până în prezent, piaţa muncii din România a absorbit peste 3.000 de muncitori vietnamenzi, dintre care mai bine de 1.500 au obţinut avizele în prima jumătate a acestui an. Toţi sunt mulţumiţi de condiţiile de lucru şi de salariile din România, de aceea credem că semnarea acestui memorandum va susţine şi mai mult <> de muncitori din Vietnam. Anul viitor, sperăm să acoperim cât mai mult nevoia de muncitori din domeniul construcţiilor, producţiei sau turismului, unde la ora actuală deficitul este de câteva sute de mii de angajaţi”, a declarat Victor Dragomirescu, directorul general al Grupului Romanian Software, din care face parte şi compania de leasing de personal Colorful.hr Leasing.

Venitul mediu în Vietnam este de circa 150 de dolari pe lună, acesta variind în funcţie de domeniul de activitate. În România, companiile care angajează cetăţeni străini nu pot să le dea acestora, potrivit legislaţiei în vigoare, salarii mai mici decât salariul mediu brut pe economie care în acest an este de 4.162 lei (circa 1.020 dolari).

România are în prezent, potrivit estimărilor oficiale, un deficit total de circa un milion de angajaţi, în timp ce Republica Vietnam are o populaţie de 94 de milioane de locuitori, dintre care aproximativ 60 de milioane sunt persoane apte de muncă.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Prin astfel de măsuri guvernamentale, românii din țară și străinătate  sunt defavorizați. Cei care au mai rămas în țară devin un fel de sclavi muncind pe un salariu minim. De asemenea și cei din străinătate care muncesc sub sau pe un salariu minim acordat de țarile respective.Pentru ei nu a negociat nimeni un salariu mediu obligatoriu.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Sclavi în propria noastră țară oare pentru asta s-au luptat înaintașii noștrii oare nu se răsucesc în morminte ? A venit timpul nostru .cum au luptat iei cu sabia în mînă în potriva popoarelor migratoare care veneau să ne cotropească țara așa și noi acum trebuie să ieșim doar din casă fără sabie și să spunem că nu vrem migratori în țara noastră vrem să fie create condiții pentru ca românii plecați în străinătate să muncească pentru pâinea familiei lor să poată veni acasă și atunci s-ar acoperii și deficitul forței de muncă despre care spun iei . Haideți Duminică la marșul de protest care se pornește la ora 15 din piața Victoriei Doamne Ajută

  2. Revoltator ! E genocid romanesc pur, pe fata ! Romanii pleaca in continuare in strainatate, iar cei din strainatate nu au conditii sa se intoarca in Romania, iar statul roman in loc sa creeze conditii pentru ca Romanii din strainatate sa se intoarca in tara, creeaza conditii pentru aducerea strainilor in Romania, nu a romanilor ! Sa luam atitudine si sa ne rugam in masa impotriva genocidului romanesc !!!

  3. Pentru vietnamezi exista bani. Dar pentru bugetarii Romaniei sau pensionarii ei , doar promisiuni sau arucat uneori praf in ochi cate 25 de lei. Guvernul Romaniei ar trebui judecat pentru tradare nationala.

  4. Nu va mai agitati atata, anul viitor vine o corectie majora in piata (= scadere = inceput de criza), dupa care avem o mica crestere tip “tentativa de redresare”, iar in 2020-2021 loveste furtuna perfecta (Marea Criza).. am un sentiment ca acei vietnamezi nu vor sta prea mult pe la noi.

  5. Am avertizat cand s a dat legea salariilor in constructii, ca e pt paganii care trebuie sa si intemeieze familii cu fiicele romanilor moarte de foame

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button