X

Sculptură satanică instalată la sediul parlamentului din Illinois

O sculptură trimisă de Templul satanic este expusă la sediul parlamentului din Illinois, alături de un pom de Crăciun și de scena Nașterii Domnului.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parlamentul din Illinois a instalat în acest an mai multe decorațiuni de sărbători: o scenă a Nașterii Domnului care prezintă nașterea lui Iisus, un pom de Crăciun, o Menora și … o sculptură satanică.

Intitulat ”Snaketivity”, sculptura prezintă un șarpe înfășurat în jurul unei mâini de femeie, în timp ce aceasta ține un măr. Pe o laterală a sculpturii se află logo-ul Templului satanic – capul lui Baphomet în interiorul unei pentagrame inversate – și cuvintele ”Cunoașterea este cel mai mare dar”.

Exponatul satanic de la rotonda parlamentului din Illinois.

Simbolismul acestei sculpturi se referă la cartea Genezei și se îndreaptă spre nucleul filosofiei luciferice. O reprezintă pe Eva luând ”fructul interzis” al cunoașterii, care i-a fost dat de către Lucifer, care a luat forma unui șarpe. Lucifer i-a spus Evei că dacă vor mânca din fruct li se va permite, lui Adam și ei, să devină ”ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul”. Acest lucru este cunoscut ca ”păcatul originar”, pentru care Dumnezeu i-a expulzat pe Adam și Eva din Grădina Edenului.

Pentru luciferieni, șarpele nu este un înșelător, ci un ”salvator” care a permis omenirii să acceseze cunoștințele necesare, pentru a atinge divinitatea prin propriile sale mijloace. Textul de sub sculptură – ”Cunoașterea este cel mai mare dar” – se referă la ”darul” dat de Lucifer omului, sub forma cunoașterii divine. Această interpretare a cărții Genezei a fost, de secole, o diferență de bază între religiile teiste și școlile oculte.

În ciuda sensului foarte biblic al expunerii sale, Templul satanic insistă asupra faptului că scopul său nu este acela de a face prozelitism pentru propria sa religie. Alături de sculptură, Templul satanic a instalat de asemenea o inscripție care spune: ”Religia nu este decât mit și superstiție, care împietresc inimile și înrobesc mințile”.

În campania GoFundMe, pentru a colecta bani pentru sculptură, Templul satanic a scris:

”Templul satanic – Chicago nu va mai permite ca o unică perspectivă religioasă să domine discursul din rotonda parlamentului din Illinois, în timpul sezonului de sărbători. … Vă rog să luați în considerare ce puteți face, pentru a ne ajuta să-l aducem pe satan la Springfield!”

Un alt panou în apropierea sculpturii conține o notificare din partea statului:

”Statului Illinois îi este impus de Primul Amendament al Constituției Statelor Unite să permită afișarea temporară, publică, în clădirea parlamentului de stat, atâta timp cât aceste afișări nu sunt plătite de către contribuabili. Deoarece primul etaj al rotondei Capitoliului este un loc public, oficialii de stat nu pot cenzura în mod legal conținutul discursului sau al exponatelor. Curtea Supremă a Statelor Unite a afirmat că funcționarii publici pot impune în mod legal restricții de timp, loc și abordare rezonabile, în ceea ce privește afișările și discursurile, dar nici o reglementare nu se poate baza pe conținutul discursului.”

Dave Druker, purtătorul de cuvânt al secretarului de stat, a confirmat că Templul satanic din Chicago avea dreptul să își așeze sculptura în interiorul clădirii statului.

”Conform Constituției, Primul Amendament, oamenii au dreptul să își exprime sentimentele, gândurile. Acest fapt recunoaște aceasta.”

Relații publice satanice

Aceasta nu este prima provocare în zona relațiilor publice, dirijată  de Templul satanic. Și, de fiecare dată când Templul face ceva, sursele mass-media ne asigură de faptul că Templul satanic ”nu este un grup de închinători la diavoli, ci activiști politici liberali, care se opun influenței crescânde a dreptei religioase în politica americană.”

Cu toate acestea, în ciuda discursurilor sale venerabile despre ”principiile” sale și despre ”separarea bisericii și a statului”, tot ceea ce realizează de fapt sunt lucruri satanice expuse în spații publice. Iată câteva exemple ale cascadoriilor lui.

În 2014, Templul satanic a instalat un exponat de ”vacanță” în fața Capitoliului din Michigan. Șarpele și crucea formează simbolul crucii satanice, care se bazează pe simbolul alchimic al sulfului. De ce sulf? Pentru că Biblia spune că iadul miroase a sulf.

Lângă exponat se află un avertisment pentru potențialii vandali

În 2015, Templul satanic a dezvelit o statuie uriașă a lui Baphomet în Detroit, în ceea ce a fost numit ”cel mai mare eveniment satanic din istorie”.

Doi copii privind la Baphomet

Dezvelirea statuii a avut loc într-o clădire industrială din apropierea râului Detroit, după ce încercările de instalare a sculpturii lui Baphomet la Capitoliul de Stat al Oklahomei au eșuat. La intrarea în locul de desfășurare, s-a solicitat oaspeților să semneze un contract, prin care ”își vindeau diavolului sufletele lor”. Câștigurile de pe urma evenimentului au contribuit la susținerea dreptului la avort – una dintre cauzele preferate ale Templului.

În 2016, Templul satanic a creat un program after-school numit After School Satan. Programul este pornit și în derulare în mai multe orașe din Statele Unite, inclusiv Atlanta, Los Angeles, Salt Lake City, Pensacola, Washington, DC, Tucson, Springfield, MO, Seattle, WA și Portland, OR.

Numai logo-ul ar trebui să fie un steag roșu pentru părinți. Un ciudat cu coarne, cu un ochi, care oferă bomboane copiilor în timp ce face semnul lui Baphomet. ”Precum deasupra, așa dedesubt”. Spirala dintr-un ochi este similară cu simbolul folosit pentru a-i identifica pe ”iubitorii de copii” (pedofili).

Templul satanic lucrează și la alte proiecte. Prietenii Templului satanic din West Michigan strâng bani pe o pagină GoFundMe pentru a-și aduce propriul lor ”monument satanic de sărbători” în Capitoliul statului Michigan.

”Conceptul este o figură curată și reliefată a capului lui Baphomet, sub formă de stea luminată cu LED-uri solare strălucind dinspre bază pentru umbre frapante și o lumină, o lumină strălucitoare care izvorăște din flacăra echilibrului universal, ceea ce va face ca liniile dintre ele să danseze. Un halou aproape complet va lega coarnele și urechile, dar se va opri în partea de jos, pentru a reprezenta imperfecțiunea inerentă a formei materiale, dar și pentru a permite gurii lui Baphomet să interacționeze cu baza, pentru a indica împărtășirea cunoștințelor lumești.”

Deși mass-media iubește să spună că Templul satanic se referă la ”știință” și ”raționalitate”, fapt este că nu a promovat niciuna dintre aceste cauze, de-a lungul anilor. Singurul lucru pe care Templul satanic a reușit să-l realizeze este pe deplin egal cu agenda elitei, descrisă pe site-ul Vigilant Citizen: Să normalizeze satanismul și simbolismul său în spațiul public, făcându-l atrăgător pentru mase.

 

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Bezna mintii satanicesti: “Templul satanic a instalat de asemenea o inscripție care spune: ”Religia nu este decât mit și superstiție, care împietresc inimile și înrobesc mințile”.”

    Dar satanismul ce e ? Nu e religie ?

    Tot ce se opune, sau urmareste sa strice, sa perverteasca sau sa schimbe invataturile Dreptei Credinte, este religie !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button