X

A fost gasit inelul lui Pilat din Pont

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Inelul a fost găsit în timpul unei săpături conduse de profesorul Gideon Forster de la Universitatea Ebraică din Ierusalim în urmă cu 50 de ani, dar numai acum a fost descifrată inscripția
Numele omului care a ordonat ca Iisus sa fie răstignit și a fugit de la judecată, fostul guvernator roman al Ierusalimului, Pontius Pilat, a fost descifrat pe un inel de bronz aflat în săpăturile de la locul lui Herodion lângă Betleemul din Cisiordania, acum 50 de ani .
Inelul a fost găsit în timpul unei săpături conduse de profesorul Gideon Forster de la Universitatea Ebraică din Ierusalim, la scurt timp după războiul de șase zile din 1968-69, ca parte a pregătirilor pentru deschiderea site-ului pentru vizitatori.
Constatările au fost înmânate recent echipei actuale care lucrează la acest site, condusă de Dr. Roee Porath, de asemenea de la Universitatea Ebraică.
Inelul era unul din miile de obiecte găsite în timpul sapăturilor. Numele celebru de pe acesta a fost discutat după o curățare temeinică, când a fost fotografiat cu ajutorul unei camere speciale la laboratoarele Israel Antiquities Authority. Inscripția pe ceea ce era aparent un inel de ștampilare cuprindea o imagine a unui vas de vin înconjurat de scrieri grecești traduse spunând “Pilatus”. ”
Numele Pilatus a fost legat de cel al guvernatorului roman Pontius Pilat, menționat în Noul Testament ca fiind călăul lui Iisus. Pilat a fost al cincilea dintre liderii romani din Iuda și, aparent, cel mai important dintre ei. El a condus în anii 26-36, iar unii spun chiar și din anul 19. Numele a fost rar în Israelul acelei ere, spune profesorul Danny Schwartz.
“Nu știu de nici un alt Pilatus din perioada și inelul arată că era o persoană de statură și avere”, a spus Schwartz.
Un inel de ștanțare de acest tip este, de asemenea, un semn distinctiv pentru statutul cavaleriei în epoca romană, de care a aparținut Pilat. Inelul este destul de simplu, de aceea cercetătorii cred că a fost folosit de guvernator în munca de zi cu zi sau că aparținea unuia dintre funcționarii săi sau a unei persoane din curtea sa, care ar folosi-o pentru a-și inscrie numele.
În arheologia israeliană a fost găsită o altă descoperire cu numele Pilatus, care este atribuită și infamului roman. În anii 1960, prof. Forster a găsit o piatră cu numele inscripționat pe ea.
Cetatea Herodion a fost construită de regele Herod, care ia dat și numele. După moartea sa în primul secol, a devenit un sit imens de înmormântare. Dar partea superioară a complexului a continuat să fie folosită de oficialii romani care guvernau Iudeea la vremea respectivă. Este probabil ca Pilat să fi folosit și Herodionul ca sediu central al administrației centrale.
Pilat este o figură istorică binecunoscută, a cărei imagine era una a unui conducător puternic. Istoricul Josephus spune că a mutat medalioane iconice purtând bustul imperial al lui Cezar în Ierusalim împotriva legii evreiești care a interzis astfel de idoli în orașul sfânt. A avut loc un mare strigăt după ce acest act a fost descoperit, care s-a încheiat atunci când Pilat a amenințat protestatarii cu abatorizare în masă.
“Evreii păreau că au repetat-o înainte, căzând la pământ ca unul, ridicându-și gâtul pentru a proclama cum își vor sacrifica viețile pentru a nu încălca învățăturile Torei.” Pilat a răspuns prin a ordona imediat scoaterea statuilor din Ierusalim, a scris Iosif.
Intr-un alt exemplu, Josephus spune despre modul în care Pilat a folosit comorile din templul sfânt pentru a plăti pentru renovarea sistemului de apă pe care Irod l-a construit în Ierusalim.
Cercetătorii subliniază povestirile din Noul Testament despre regiunea Betleemului, unde Herodion a devenit ulterior situl unui mare sat creștin.
“Puteți vedea că are o legătură naturală cu Herodionul”, a spus Porath. “Chiar și pentru Irod a fost mai mult decât un mormânt cu un palat. A fost, de asemenea, un sit important al guvernului. Puteți vedea semnificația neobișnuită a acestui site.„
Cercetarea inelului a fost condusă de profesorii Shua Amurai-Stark și Malcha Hershkovitz, iar un articol despre el a apărut săptămâna trecută în Israel Exploration Journal.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Acest articol necesita o nota a redactiei.
    ……………………….. Numele omului care a ordonat ca Iisus sa fie răstignit și a fugit de la judecată, fostul guvernator roman al Ierusalimului…………….

    Sfânta Evanghelie după Matei, cap 27
    24. Şi văzând Pilat că nimic nu foloseşte, ci mai mare tulburare se face, luând apă şi-a spălat mâinile înaintea mulţimii, zicând: Nevinovat sunt de sângele Dreptului acestuia. Voi veţi vedea.
    25. Iar tot poporul a răspuns şi a zis: Sângele Lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button