X

Rusia investește 6 miliarde USD în Venezuela

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a anunţat joi, de la Moscova, unde se află în vizită, investiţii ruse de 6 miliarde de dolari în sectoarele petrolier şi minier din ţara sa, paralizată de o profundă criză economică, transmite AFP.

‘Aceste două zile au fost intense (…) Am obţinut garanţia unei investiţii petroliere de peste 5 miliarde de dolari’ şi ‘contracte de peste 1 miliard de dolari’ pentru exploatare minieră, a declarat Maduro la televiziunea de stat VTV.

Plecat luni seară spre Moscova, imediat după ce l-a primit pe omologul său turc Recep Tayyip Erdogan la Caracas, socialistul Maduro caută să obţină sprijinul aliaţilor săi, la ceva mai mult de o lună de la debutul celui de-al doilea său mandat, pe fondul izolării sale internaţionale.

‘Vă susţinem eforturile de a aduce pacea socială şi toate acţiunile dumneavoastră vizând armonizarea relaţiilor cu opoziţia’, a declarat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, la începutul întâlnirii cu Nicolas Maduro.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. Nu numai ca investeste bani dar isi si apara investitia:
  Departamentul pentru informare și comunicații în masă al Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 10.12.2018, două bombardiere strategice de tip Tu-160 au sosit în Venezuela.

  “Două bombardiere strategice Tu-160, un avion greu de transport An-124 și un avion de tip Il-62 aparținând Forțelor Aerocosmice au efectuat zboruri de pe aerodromuri din Federația Rusă și au aterizat pe aeroportul intenațional Maiquetia din Venezuela”, se arată în comunicatul de presă.

  Reprezentanții Ministerului rus al Apărării au menționat că zborul avioanelor s-a desfășurat deasupra Mării Barents, Mării Norvegiei, Oceanului Atlantic și Mării Caraibilor, în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. “În timpul zborului, piloții Forțelor Aerocosmice au parcurs peste 10.000 de kilometri”, s-a precizat la minister.

  Avioanele Tu-160 au fost escortate pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor de avioane de vânătoare F-16 ale Forțelor Aeriene ale Norvegiei.
  După cum a anunțat Ministerul rus al Apărării, la ceremonia de întâmpinare a aeronavelor au participat ministrul apărării din Venezuela, generalul Vladimir Padrino Lopez, și reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse din Venezuela.
  Avioanele Tu-160 nu au zburat pentru prima dată în Venezuela. Anterior, zboruri similare au avut loc în septembrie 2008 și în octombrie-noiembrie 2013.
  Dislocarea de avioane strategice rusești și probabil și de nave de luptă în Venezuela trebuie interpretată ca un răspuns în oglindă al Federației Ruse față de măsuri similare întreprinse de SUA, respectiv dislocarea de bombardiere strategice în statele baltice și de nave de luptă în Marea Neagră.

  În același timp, prin întâlnirile la nivel înalt realizate în perioada noiembrie-decembrie 2018, Federația Rusă își pregătește terenul pentru o eventuală dislocare de rachete în Venezuela și Cuba, în urma denunțării de către SUA a Tratatului INF. O astfel de măsură va fi implementată doar în cazul în care SUA vor disloca rachete cu rază scurtă și medie de acțiune în Europa.
  Cele două avioane sosite în Venezuela pe 10.12.2018 sunt Nikolay Kuznetsov (număr de bord 10 roșu, număr de înregistrare RF-94100) și Vladimir Sudets (număr de bord 15 roșu, număr de înregistrare RF-94108).

  SURSE: TASS.RU, MILITARYNEWS.RU, RIA.RU, TVZVEZDA.RU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.