X

Replică dură a patr. Kirill pentru noua “biserică” din Ucraina: „Falsă biserică, care va sluji diavolului”

Related image

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a slujit duminică, 9 decembrie, în biserica „Sfânta Tatiana”. 

Acesta s-a referit ȋn predică și la situația din Ucraina, vorbind despre lupi ȋmbrăcați ȋn piei de oaie, care, luând chipul ȋngerilor luminoși, vor să distrugă Ortodoxia.

„Astăzi trăim ca Biserică evenimente foarte triste ȋn sora Ucraină. Cunoaștem ce puteri ale răului s-au ridicat ȋmpotriva Bisericii Ortodoxe; puteri ale răului care se deghizează în ȋngeri ai luminii, care – chipurile – doar ocrotesc crearea unei Biserici independente a unui stat independent.

De ce nu? Nu cumva au dreptate și trebuie ca ȋntr-un stat independent să existe o Biserică independentă? Chiar dacă ȋn istorie rar a existat ceva asemănător, de vreme ce adeseori Bisericile ȋși extindeau și continuă să-și extindă grija lor pastorală peste multe neamuri și peste multe state. Așadar, de ce să nu acceptăm și acest lucru ȋn cazul Ucrainei? Este imposibil să acceptăm și să permitem aceasta!

De ce… Ascultați-i pe cei care se luptă pentru crearea unei „Biserici independente unice”, ascultați nuanțele glasului lor, ascultați cuvintele lor. Priviți câtă răutate și ură au! Ura și răutatea provin de la Dumnezeu? Cu siguranță, nu!

Prin urmare, toți aceia care ȋncearcă astăzi să ȋntemeieze o „Biserică Independentă Unică”, sunt pregătiți să ridice și vieți omenești! Sunt pregătiți să destrame viața bisericească, să intre ilegal ȋn biserici și mănăstiri, dar să și procedeze la arestări prin forță. Este acesta limbajul lui Dumnezeu? Vedem din aceste acțiuni voia lui Dumnezeu? Absolut nu!

Nu este vorba despre o Biserică Independentă a Ucrainei, nici de o Biserică care va ȋmplini voia lui Dumnezeu. Va fi o minciuno-biserică, o falsă biserică, care va sluji diavolului și va fi costumată cu veșminte strălucitoare.

Ascultați-i pe conducătorii schismei, cu câtă ură vorbesc! Este acest cuvânt unul pastoral? Este acesta un cuvânt al iubirii? Dimpotrivă, Mitropolitul Onufrie al Bisericii Canonice niciodată nu a vorbit cu ură, niciodată nu a judecat pe nimeni și ȋntotdeauna se roagă.

Lucrurile sunt simple… Unii iau parte la moștenirea sfinților ȋntru lumină, ȋn timp ce alții cad ȋn împărăția ȋntunericului”, a completat Întâistătătorul Bisericii Ruse.

Patriarhul Kirill a terminat apoteotic:

„Biserica noastră va răzbi pentru ȋncă o dată și nicio schismă și nicio implicare a forțelor seculare nu va putea să-i despartă pe credincioși de viața care conduce la lumina lui Hristos”.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Ce mult pare că îl doare pe minciuno-patriarhul Kyrill de Ortodoxie. Îl doare la fel de mult cum îl doare pe Putin! Căci sunt din același aluat. Chiar dacă în cazul Ucrainei are dreptate, căci își aduce aminte de Sfintele Canoane cât e vorba de interese geostrategice și politice, să nu uităm cum s-a lepădat de Sfinții Părinți la întâlnirea cu ereticul papa Francisc de la Havana. Atunci, PS Longhin Jar, aflat sub jurisdicția IPS Onufrie al Kievului, a întrerupt pomenirea patr. Kyril. Iar acest pseudo-patriarh are multe trădări ecumeniste la activ, încă de când era mitropolit.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Un fenomen ingrijorator, care incet-incet a devenit global: ADULTESCENTII. Cum ii recunosti. F. multi am intalnit si printre crestinii practicanti.

    http:/www.familiaortodoxa.ro/2016/05/26/adultescentii-adultii-care-au-ramas-adolescenti/scenti/

  2. VATICAN CITY – Viața a 19 bărbați și femei religioase martirizate în timpul războiului civil algerian este o dovadă a planului lui Dumnezeu de iubire și de coexistență pașnică între creștini și musulmani, a spus Papa Francis.

    Atât creștinii, cât și musulmanii din Algeria “au fost victime ale aceleiași violențe pentru că au trăit, cu credincioșie și respect reciproc, îndatoririle lor ca credincioși și cetățeni în acest ținut binecuvântat. Este și pentru ei să ne rugăm și să ne exprimăm tributul nostru recunoscător “, a spus Papa.

    “PRIN BEATIFICAREA CELOR 19 FRAȚI ȘI SURORI, BISERICA DOREȘTE SĂ DEA MĂRTURIE DORINȚEI EI DE A CONTINUA SĂ LUCREZE PENTRU DIALOG, ARMONIE ȘI PRIETENIE”, A SPUS PAPA. “NOI CREDEM CĂ ACEST EVENIMENT, CARE ESTE FĂRĂ PRECEDENT ÎN ȚARA VOASTRĂ, VA ATRAGE UN MARE SEMN DE FRATERNITATE PE CERUL ALGERIAN PENTRU ÎNTREAGA LUME”.

    Printre cei care au fost beatificați s-au numărat binecuvântatul creștin de Cherge și șase dintre colegii săi Trapisti – părinții Christophe Lebreton, Bruno Lemarchand și Celestin Ringeard, precum și frații Luc Dochier, Michel Fleury și Paul Favre-Miville – uciși în 1996 de membrii Grupul islamic armat din Tibhirine, Algeria ….

    La câteva luni după moartea lor, binecuvântatul Pierre Claverie, episcop de Oran, a fost asasinat împreună cu șoferul său de un dispozitiv exploziv. Potrivit site-ului Ordinului Dominican de Predici, moartea lui a fost plâns și de musulmani care l-au considerat “episcop”.

    Papa Francis a spus că toți algerienii sunt moștenitori ai marelui mesaj al iubirii care a început cu Sfântul Augustin de Hippo și a continuat cu bărbații și femeile religioase martiri “într-un moment în care toți oamenii încearcă să avanseze aspirația lor de a trăi împreună în pace. ”
    https://www.jihadwatch.org/2018/12/pope-christians-murdered-by-muslims-are-testament-to-gods-plan-for-peaceful-coexistence-of-christians-and-muslims

  3. Despre Mitropolitului Onufrie stiu urmatorul lucru: in anul 2016, Mitropolitului Onufrie a fost impreuna cu mai multi calugari si pelerini la Muntele Athos. La una din manastirile de acolo, cand era la un sfat cu mai multi parinti de acolo s-a facut vazut in acel loc un parinte pustnic – pe care ulterior parintii athoniti au spus ca este din categoria sfintilor nevazuti https://triadikon.ro/pustnicii-nevazuti-ai-sfantului-munte-athos/ – si a cerut sa-l cunosca si sa i-a binecuvantare de la Mitropolitul Onufrie si apoi a proorocit ca acesta v-a mucenici fiind martirizat de dusmanii Bisericii. Trebuie precizat ca mitropolitii si toti vladicii din spatiul slav nu poarta insemnuri care sa-i scoata in evidenta, ei poarta vesminte ca toti celalti parinti calugari. Cel care a povestit si de la care am aflat acest lucru era un frate care avea ascultare la bucataria arhondaricului “Casa Pelerinului” de la o Manastirea Banceni din Ucraina. Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button