X

După Paris și Bruxelles, Vestele Galbene s-au EXTINS și în Olanda

Poliţia belgiană a folosit, sâmbătă, gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa câteva sute de protestatari violenţi strânşi în apropiere de sediul Guvernului şi cel al Parlamentului de la Bruxelles, informează agenţia The Associated Press.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Protestatarii, care cer demisia premierului belgian Charles Michel, au aruncat cu pietre, petarde şi alte obiecte spre forţele de ordine şi au distrus semne de circulaţie şi semafoare. 

Ilse Van de Keere, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei din Bruxelles, a declarat că aproximativ 400 de protestatari manifestează în apropierea sediului Guvernului Belgiei.

Incidente violente s-au produs şi în apropierea sediului Parlamentului european de la Bruxelles.

Aproximativ 60 de persoane au fost arestate după proteste violente inspirate de mişcarea “Vestelor Galbene” care au avut loc vineri la Bruxelles, în cursul cărora două maşini de poliţie au fost incendiate.

Mişcarea “Vestelor Galbene” din Franţa, care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi erodarea nivelului de trai, a inspirat proteste antiguvernamentale şi în Belgia şi Olanda, deşi niciuna din cele două ţări nu a propus majorarea taxelor pentru carburanţi – scânteia care a provocat amplele manifestaţii de la Paris şi din alte oraşe franceze.

În jur de 100 de olandezi protestează paşnic şi în faţa Parlamentului de la Haga, iar la Amsterdam au fost reţinuţi doi protestatari.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Off topic:

    Astazi 10 Decembrie este zi aniversara pentru studentimea romana. A fost sarbatorita de generatiile interbelice ca zi a studentimii. Stundentimea de atunci a adus jertfe multe in lupta pentru dreptul nostru, al romanilor, de a ne educa tineretul.

    In zilele noastre, s-a impus ca “sarbatoare” a studentimii ziua de 1 mai, cu toate semnificatiile ei oculte. Poate, cumva se va putea reveni la adevaratele zile de sarbatoare semnificative pentru Neamul nostru.

    Poate s-ar putea scrie si un mic articol care sa aminteasca acest lucru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button