X

LIVE – PROTESTUL „vestelor galbene” a creat HAOS în Franța. Poliția a făcut deja peste 500 sute de ARESTĂRI

90 000 de polițiști au fost mobilizați. Aprox. 600 de persoane au fost deja reținute

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

UPDATE 5:50 – Mai multe persoane, inclusiv doi fotografi ai Le Parisien, au fost răniți de gloanțele de cauciuc trase de poliție, informează ziarul.

Un fotograf, lovit în gât, a fost spitalizat după ce și-a pierdut conștiința. Un polițist și-a cerut scuze, spunând că „viza pe altcineva”.


UPDATE 5:20 – Vestele Galbene au blocat pasajul rutier de la granița dintre Franța și Italia, din Alpii Maritimi, la Vintimille.

UPDATE: Cel puțin 30 de persoane au fost rănite, inclusiv trei membri ai forțelor de ordine, în urma incidentelor violente din timpul protestelor de la Paris, potrivit unui bilanț provizoriu, informează cotidianul Le Figaro, scrie Mediafax.

Autoritățile din Paris au transmis că până la ora locală 15:00 (ora României, 16:00) au fost reținute preventiv 615 persoane, dintre care 508 au fost arestate preventiv.

Autoritățile franceze au mobilizat aproape 90.000 de membri ai forțelor de ordine de teama unor noi violențe ale „vestelor galbene”, în cea de-a patra sâmbătă de manifestații. Mai multe stații de metrou au fost închise, precum și muzee.

Ziua de protest a început. Mii de persoane s-au adunat deja în Place de la Concorde. Oamenii continuă să vină.

Aproximativ 343 de persoane au fost arestate astăzi înainte de mobilizarea „vestelor galbene”, a anunțat poliția. Asta după ce anterior, 34 de persoane mascate, înarmate cu praștii și ciocane, au fost ridicate de poliție la Paris.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, persoanele ridicate de poliție sunt în mare parte persoane venite din regiunea Parisului, la 30 de ani și care aveau asupra lor măsti, praștii, ciocane.

Potrivit mai multor surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de AFP, aproape toate unităţile CRS şi jandarmeriei ar urma să fie mobilizate pentru a asigura sâmbătă menţinerea ordinii în ţară.

Citiți vă rog și VESTELE GALBENE se încadrează în Revoluția NOM – fNOM?

Atenționare de călătorie în Franța din cauza protestelor masive anunțate de ”vestele galbene”: Evitarea pe cât posibil a zonelor centrale ale Parisului

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că pentru sâmbătă sunt anunţate acţiuni de protest, fapt pentru care autorităţile locale pariziene au decis închiderea unor săli de spectacole şi muzee, inclusiv Turnul Eiffel, ca măsură preventivă, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de MAE, se recomandă cetăţenilor români evitarea pe cât posibil a zonelor centrale ale Parisului în intervalul pentru care s-au anunţat proteste de stradă, să manifeste atenţie sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor, ale barierelor cu plată de pe autostrăzi, ale staţiilor de carburant, ale suprafeţelor comerciale, precum şi ale altor elemente de infrastructură.

Se recomandă a se monitoriza evoluţia mişcărilor de protest în mass-media franceză, chiar şi în social media, pentru a se preîntâmpina disfuncţionalităţi în activităţile preconizate pentru perioada următoare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris, +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

18 comentarii

  1. Nu se intreaba nimeni de ce miscarea vestelor galbene se desfasoara in acte? Precum o piesa de teatru….
    Astazi ni se prezinta Actul IV

    Problema este ca acolo chiar se afla si nefericiti care spera sa schimbe ceva….

    Sa ne rugam sa nu fie morti. Sa nu se extinda in Europa….

    Se intampla lucruri uimitoare de cand a venit dl bannon in europa ca sa…
    Ca sa ce?
    El spune ca ajuta “dreapta” europeana…..
    https://www.franceculture.fr/emissions/grand-reportage/steve-bannon-leurope-dans-le-viseur

    Se bate dreapta cu stanga pt un os de ros. Oasele noastre.

    Doamne ajuta!

    1. La fel ca în România în decembrie 1989, oamenii protestează forțele de ordine reacționează și mișcările au tendinta sa se extindă în toată Europa.Qui protest? Există date că miza este destrămarea UE și un nou război pe continent.

  2. Și una dintre cerințele vestelor galbene este și un Frexit. Foarte posibil ca în curând să asistăm în sfârșit la destrămarea U.E.

      1. TOTUSI, e un exemplu de cum TREBUIE procedat IMPOTRIVA scursurilor de TRADATORI DE NEAM si de tara !!! Actualmente ACESTE SCURSURI conduc ROMANIA la un DEZASTRU NEMAI INTALNIT in INTREAGA, multimilenara ISTORIE a VIETUITORILOR ACESTOR PLAIURI !!!!
        IATA ca se POATE sa NE OPUNEM ACESTOR LICHELE fara de seaman !

  3. Cica miscarea vestelor galbene a aparut in Irak in 2015. Protestau impotriva cresterii pretului si a coruptiei politicienilor.
    Miscarea a fost relansata de francezi.
    S-a extins in Europa, Serbia, Bulgaria, Olanda, Belgia, Germania.
    Si in Burkina Faso oamenii au iesit in strada si miscarea se numeste vestele rosii. Protesteaza impotriva cresterii pretului carburantului si a coruptiei.
    https://youtu.be/qajsgAUHsos

  4. N-ar fi rau sa se prabuseasca aceasta comunitate europeana satanica. E singura sansa de a scapa de colonialism.

    Sau nu? Ai nostrii politicieieni cat si o mare parte din populatie sunt atat de ahtiati dupa aceasta spurcaciune, ca nu-si concep altfel existenta fara ea. Daca am ramane ultimii in comunitate, cred ca ar fi capabili sa schimbe numele tarii Romania, in Comunitatea Europeana.

    Doar ca aceste proteste sunt dirijate si fac parte dintr-un plan mai mare. Nu sunt de capul lor: se duc acolo boi si se intorc vaci.

  5. Bine zis frate se duc boi si se întorc vaci pentru ca protestele vestelor galbene au niste păpușari la butoane

  6. Este clar ca miscarea are păpușari la butoane,dar este si foarte multă lume care pur si simplu s-au săturat de tot ce se întâmplă în lumea asta si in țara lor,în cazul de față Franța!Este aproape imposibil sa se iasă în stradă fără a folosi canalele lor media.Si de aici începe controlul.Nu mai există nimic spontan si posibilitatea sa se adune un număr asa mare de persoane,fără facebook sau internet!

  7. mai e mult pana departe, poate nici pana la Parusie…pana la miscarile spontane (duhovnicesti-nedeturnate de oculta) in genul ML sau al Sutelor Negre.

  8. Ideea este ca se va crea haos in toata lumea INTENTIONAT ptr ca apoi oamenii sa ceara singuri sa se schimbe ceva… sa vina cineva sa faca ceva … si acel cineva va veni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button