X

Designer Baby – un nou test care prezice riscul unui embrion de a avea un IQ scazut poate duce la noi motive de avort

Screening-ul embrionilor creati prin utilizarea FIV ar putea fi extins la identificarea celor care se asteapta sa dezvolte dizabilitati mentale in unele clinici din Statele Unite, ridicand ingrijorarea ca testele vor fi folosite intr-o buna zi pentru a alege cei care vor creste probabil cu IQuri ridicate, spun expertii

Frica de Bebelușii la Comandă (Designer Baby) crește in timp ce expertii consideră “respingător” un nou test care poate prezice riscul unui embrion FIV de a avea un IQ scazut

  • Clinicile din SUA iau în considerare examinarea embrionilor pentru “dizabilități mintale”
  • Aceeași metodă ar putea prevedea care bebeluși ar avea un IQ mai mic decât media
  • Experții spun că ar fi “respingător” să selecteze numai embrioni cu inteligență ridicată
  • Dar este fezabil din punct de vedere științific și am spus că “există oameni care ar face acest lucru”
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Centrele de Fertilizare in Vitro pot folosi în curând o tehnică controversată de screening pentru a scăpa de embrioni care sunt susceptibili să aibă IQ-uri scăzute.

O companie din Statele Unite oferă teste care pot alege “dizabilități mentale” – și, teoretic, prezice inteligența – este în discuții cu clinicile de fertilitate.

Știrile au stârnit temeri legate de creșterea numărului de copii la comandă, care ar putea fi create de părinți care doresc să șteargă trăsături nedorite de la copiii lor.

Experții spun că este “respingător” să se gândească la distrugerea embrionilor, deoarece se așteaptă să aibă inteligență mai mică decât media.

Genomic Prediction, cu sediul in New Jersey, poate oferi acum teste pentru a calcula riscul unor conditii complexe cum ar fi bolile de inima, spune New Scientist.

Acest tip de testare este mai complicat decât testele actuale pentru sindromul Down, de exemplu, deoarece riscul este determinat de numeroase gene.

În comparație, testul actual pentru sindromul Down se bazează pe ADN-ul într-o singură locație. Testul Genomic Prediction analizează o porțiune mai mare a ADN-ului.

Acest lucru se datorează faptului că riscul unor afecțiuni cum ar fi bolile cardiace este determinat de părți mai mari ale ADN-ului lor, care sunt greu de măsurat.

Și dacă vor avea sau nu inteligență scăzută ar putea fi prezise în același mod, afirmă firma. Testele nu au fost încă utilizate.

In timp ce compania spune ca va testa doar embrioni pentru a gasi cei cu risc crescut de afectiuni medicale grave – cum ar fi cancerul de san, diabetul zaharat si boala inflamatorie a intestinului – se asteapta ca oamenii sa-si propuna intr-o zi predictiile IQ.

“Cred că oamenii vor cere acest lucru”, a spus co-fondatorul Genomic Prediction, Stephen Hsu. – Dacă nu o facem, o altă companie o va face.

Testarea genetică înainte de naștere a început ca o modalitate de a evita ca copiii să se nască cu dizabilități mortale, dar ar putea într-o bună zi să permită părinților să-și aleagă sexul, aspectul și nivelul inteligenței copiilor lor.

Stephen Hsu, co-fondator al predictiilor genomice, a declarat ca societatea sa va folosi testarea genetica pentru a evalua riscul embrionilor de a dezvolta boli de inima, diabet si cancer, dar acelasi test ar putea indica copiii cu probabilitate de IQ foarte scazut

Testul Genomic Prediction oferă noi dileme etice și îngrijorări legate de “jocul de-a Dumnezeu”, care se petrece de ani de zile.

De exemplu, oamenii de știință au dezvăluit în aprilie că ar putea determina sexul unui copil de la un test de sânge, la doar opt săptămâni într-o sarcină.

Experții de la acea vreme s-au îngrijorat că ar putea exista o creștere a avorturilor selecționate pe sexe în țări precum China și India.

Și au existat preocupări care permit părinților să controleze anumite aspecte ale copilului lor ar putea fi o pantă alunecoasă față de părinți într-o zi, eliminând trăsături care nu afectează sănătatea copilului, cum ar fi părul sau culoarea ochilor.

Opozanții screening-ului pentru sindromul Down susțin deja că o societate incluzivă nu ar trebui să încerce să ștergă persoanele cu dizabilități.

Lynn Murray, purtătorul de cuvânt al “Do not Screen Us Out”, a declarat pentru New Scientist: “Dacă considerăm că includerea și diversitatea sunt o măsură a progresului societății, propunerile de screening pentru IQ sunt neetice. Trebuie să existe o largă consultare.

Previziunile genomice au spus că nu vor oferi părinților suficiente informații pentru a scăpa de embrioni pe baza nivelului lor de inteligență.

Se spune că testarea nu este suficient de precisă pentru a prezice inteligența, dar ar putea să sublinieze potențialele valori – acelea ale căror IQ este probabil să fie cu 25 de puncte sub media (90-110) – și persoanele cu dizabilități mintale.

Profesorul Peter Visscher, de la Universitatea din Queensland, a declarat că ideea utilizării testului pentru selectarea copiilor cu IQ-uri mari este “respingătoare”.

Metoda de testare Genomic Prediction utilizează analize ADN pentru a produce un scor de risc poligen, determinând cât de probabil este să primească anumite boli.

Screening-ul pentru afecțiunile poligenice se poate face deja pe adulți, însă Genomic Prediction este prima companie care le folosește pe copii nenăscuți.

Dar există preocupări legate de gene pentru trăsăturile dorite – cum ar fi inteligența ridicată – pot provoca și efecte nedorite pe care oamenii de știință nu le știu.

De exemplu, cercetările din trecut au asociat aceste gene cu un risc mai ridicat de a avea autism.

Profesorul Visscher a adăugat: “Nu știți ce alegeți și ce se întâmplă cu el.

“Dar există oameni care plătesc sute de mii de dolari pentru a-și clona animalul mort. Sunt sigur că există oameni care ar face asta”

TESTELE VOR PUTEA DUCE LA AVORTURI SELECTIVE DETERMINATE DE SEXUL COPILULUI

Oamenii de știință au declanșat controverse în aprilie, după ce au creat un test de sânge care poate determina sexul unui copil după numai opt săptămâni de sarcină.

Au existat preocupări că testul ar putea declanșa o creștere a avorturilor selective pe criterii de sex, în special în țări precum India și China, unde familiile doresc băieți în detrimentul fetelor din motive culturale.

Un raport guvernamental din India a constatat că țara are 63 de milioane de femei mai puține, pentru că familiile au ales să avorteze copii de sex feminin.

Situația este aceeași în China, unde bărbații depășesc numărul femeilor cu 34 de milioane – mult mai mult decât întreaga populație din Australia.

Este de temut ca noul test de sânge ar putea genera un “genocid” de bebelusi in India si China, parintii primind mai mult timp pentru o decizie daca sa îsi abandoneze copiii.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Si argumentul ca “Dacă nu suntem noi atunci sigur va face asta altcineva” l-au folosit si călăi din temnițe cand schingiuiau nevinovati. Si da, a fi tâmpit e un atu în zilele noastre. Ca întotdeauna în istorie, cei care gandesc vor fi primele victime fiindcă nu e nevoie de oameni deștepți ci de sclavi prosti.

  2. Zilele trecute, pe tvr1, o “mamica”, criminala, spunea foarte linistita ca a facut avort pentru ca i-a iesit nu stiu ce analiza prost si copilul s-ar fi nascut cu malformatii… n-am avut puterea sa fiu mai atent, cand am aflat despre ce e vorba. Deci TVR1 il platim pentru a face reclama pro-avort!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button