X

Presa germană despre Centenar: România sărbătorește 100 de ani de la momentul în care a anexat o parte din Ungaria

UPDATE: MAE a solicitat Germaniei rectificarea informațiilor publicate despre Centenar: erori grave, abordare tendenţioasă

Un articol publicat de Deutsche Presse Agentur și preluat de una dintre cele mai mari televiziuni din Germania, ZDF, în care se spune că noi, ieri, am aniversat 100 de ani de la momentul în care am anexat o parte din Ungaria.

„România sărbătorește 100 de ani, aniversare a anexării fostei provincii maghiare a Transilvaniei. Cu acest câștig teritorial, de la prăbușirea Austro-Ungariei, după Primul Război Mondial, România și-a mărit teritoriul cu aproximativ o treime”, apare pe siteul televiziunii ZDF.

NOTĂ OrtodoxINFO

Iohannis, oficialii români? Nicio reacție!

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
anti-România
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

12 comentarii

 1. Sa le fie rusine pentru acest comentariu. Stiu ei bine ca nu am ” luat” nimic din ce nu ne apartinea. Ungaria nu a detinut niciodata Transilvania. Dar , ei, germanii au luat de la altii teritorii intinse,. RUSINE!

 2. Își dau singuri cu tifla, fiindcă principalul artizan al Marii Uniri a fost un rege de stirpe germană, iar Regele Mihai, în semn de profund atașament pentru România întregită și, poate și ca o reparație pentru vinovăția abdicării, chiar a renunțat la obârșia sa nobilă germană pentru a-și păstra titlul de Rege al României. Chiar ar fi interesantă o luare de poziție din partea Casei Regale a României în legătură cu mojicia aceasta. Iar, dacă toată lumea tace, atunci, ca răspuns la neobrăzarea lor, așteptăm cu interes proclamarea zilei naționale a Turciei Mari de după anexarea Germaniei, că tot vorbesc Sfintele Proorociri despre o palmă pe care Dumnezeu o va da Europei.

  1. Palma o vor lua –din nou–de la rusi.Armatele robotizate ale rusilor vor fi iar la Berlin.Asta pentru ca neamtul,mai mult decat surubul,A iubit sabia….

 3. 1.Ei au venit ca si popor cotropitor din zona Urali sau alta zona a Asiei si si-au facut loc pe linga populatia bastinasa majoritara. Ei niciodata nu au fost majoritari in Transilvania.
  2.Transilvania nu a fost niciodata a ungurilor. Ei au fost sub vasalitate austriaca sau turca dar niciodata nu au condus Transilvania. Aceasta a fost un stat separat de Ungaria.
  3. Ca sa-si mareasca neamul au maghiarizat populatiile bastinase. Daca te uiti la ungurii de astazi nu vezi trasaturi ale vechilor triburi venite din Asia

 4. E o razbunare pentru ca le este ciuda ca Regele Ferdinand era germam si a luptat impotriva lor, de astfel ca se ne injoseasca un pic publica tot felul de aiureli.

  1. Nu e deloc gresita! Chiar si ambasadorul Romaniei la Berlin spune ca termenul folosit în cazul Romaniei este acelasi cu cel care descrie anexarea fortata a Austriei de catre Hitler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.