X

Congresul Evreiesc European: BIBLIA are nevoie de MODIFICARI pe motiv de ANTI SEMITISM

Foto: https://www.thesun.co.uk/news/7810089/parts-of-the-new-testament-and-the-koran-seem-to-blame-jews-for-jesuss-death-and-there-are-several-negative-remarks-in-the-koran-about-some-jewish-people/

Sfanta Macaria rusoaica:

Vor tipari o Biblie neadevarata. Ei (evreii) vor scoate tot ce nu le convine. Nu vor sa fie invinovatiti (14 martie 1989).

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O recenta stire dovedeste ca legea impotriva antisemitismului votata in vara e parte dintr-un mecanism mai mare. Iata ce putem citi la Antisémitisme: La Bible aurait besoin de mises en garde selon le Congrès juif européen de pe EVANGELIQUES:

Antisemitism: Biblia ar avea nevoie de modificări, conform Congresului Evreiesc European

Biblia și alte cărți creștine trebuie să includă note de subsol care sa avertizeaze cititorii despre “antisemitism” în unele din pasajele lor, estimează Congresul Evreiesc European (CEJ). La o conferință organizată de cancelarul de la Viena, Sebastian Kurz, la 21 noiembrie, la Viena, Austria, președintele CEJ, Moshe Kantor, a declarat: “Comunitățile evreiești din Europa sunt din ce în ce mai îngrijorate de securitatea lor și sunt pesimisti pentru viitorul lor “. CJE a prezentat un “catalog de măsuri anti-semitism” de 150 de pagini, dintre care se menționează Biblia și Coranul, informează postul de radio britanic “Premier”.

În capitolul “Recomandări privind grupurile și instituțiile religioase” este scris: “Traducerile Noului Testament, Coranul și alte literaturi creștine sau musulmane necesită glossuri marginale (adnotări, notă editorială) și introduceri care să sublinieze continuitatea cu moștenirea evreiască a creștinismului și avertizarea cititorilor împotriva pasajelor antisemite “. Textul continuă: “Deși s-au făcut eforturi în această direcție în cazul creștinismului, ele trebuie să fie extinse și coerente în ambele religii”.

Printre celelalte recomandări prezentate în Viena, CEJ a propus ca “fiecare țară să se angajeze să cheltuiască anual un procent din PIB pentru a finanța lupta împotriva antisemitismului” și că companiile web sunt “responsabile pentru conținutul antisemit “pe platformele lor.

Congresul evreiesc european, cu sediul la Bruxelles, afirmă pe site-ul său web că reprezintă “42 de comunități evreiești naționale din Europa, pentru aproximativ 2,5 milioane de evrei”

Conform articolului HOLY WARNING Jewish group demands the Bible and Koran use ‘trigger warnings’ to highlight anti-Semitic passages in bid to combat attacks against Jews de pe THE Sun, mai ales Evanghelia dupa Ioan ii nemultumeste.

In “EXPUNEREA DE MOTIVE” din cadrul Legii Antisemitismului scrie foarte clar:

În același timp, promovarea luptei împotriva antisemitismului trebuie să fie avută în vedere într-un context mai larg, alături de lupta împotriva intoleranței, discriminării, rasismului, xenofobiei etc.

Cititi va rugam mai multe la:

PUȘCĂRIE GREA pentru “TEORII ALE CONSPIRAȚIEI” (gen illuminati sau controlarea de către evrei a mass-media și a băncilor), Prohodul Domnului necenzurat, etc.

Asta ne aduce aminte de faptul ca in 2013 acelasi Moshe Kantor cerea sanctiuni penale pentru orice ”infractiuni motivate de ura”, care ar include nu numai ”incitarea la violenta” dar si ” aprobarea evidenta a unei ideologii totalitare, xenofobia sau anti-semitismul.” Deoarece ”Membrii grupurilor vulnerabile si defavorizate” ”au dreptul la o protectie speciala” in plus fata de masurile de protectie legale normale oferite de stat. Aceasta ”protectie speciala….poate implica un tratament preferential” pentru cele identificate ca ”vulnerabile”.

Cititi va rugam mai multe la:

UE – SANCTIUNI PENALE PENTRU COMBATEREA INTOLERANTEI (inclusiv homofobia si ideologiile totalitare). Asta cere MOSHE KANTOR, Chairman of the ECTR, presedinte al CONGRESULUI EVREIESC EUROPEAN si chairman of the Policy Council al CONGRESULUI EVREIESC MONDIAL …

Viatcheslav Moshe Kantor este un evreu nascut la Moscova, ce conduce Acron Group, este Chairman of the European Council on Tolerance and Reconciliation, fondator al European Jewish Fund, presedinte al European Jewish Congress si Chairman of the Policy Council of the World Jewish Congress unde chairman of the WJC Governing Board este David René de Rothschild iar presedinte prietenul nostru Ronald S. Lauder:

Personalitati si organizatii: familia de evrei LAUDER, Estee LAUDER Companies si Pro TV

Intr-adevar, dupa aceasta directiva a Congresului Mondial Evreiesc, a urmat:

  • puscarie pentru cei ce cinstesc Sfintii Inchisorilor:

ACADEMIA CATAVENCU despre LEGEA ANTI LEGIONARA: Sentintele tribunalelor EVREILOR BOLSEVICI sunt acum considerate valide. Se vrea ASASINAREA MEMORIEI victimelor. Nu poți compara 20 de ani de teroare bolșevică cu nimic. Nici măcar cu tragicele evenimente de la Iași. UN ARTICOL NESPERAT DE FERM

  • puscarie pentru cei ce promoveaza relatarile biblice referitoare la moartea Mantuitorului nostru Iisus Hristos si imnografia si iconografia care insotesc aceste relatari:

Scrisoare deschisă către Sinodul, stareții, preoții și credincioșii BOR cu privire la Legea de combatere a antisemitismului

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

  1. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
    ……………..

    BIBLIA VA FI MODIFICATĂ ÎN CHINA PENTRU A SE DA DOVADĂ DE LOIALITATE FAȚĂ DE PARTIDUL COMUNIST CHINEZ ATEU ȘI FAȚĂ DE NAȚIONALISMUL INTENSIFICAT DE PREȘEDINTELE XI JINPING? CREȘTINII DIN CHINA SE CONFRUNTĂ CU PRESIUNI TOT MAI MARI (articol în engleză din 25 octombrie 2018; scurtă anunțare a știrii).
    http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2018/10/biblia-va-fi-modificata-in-china-pentru.html

  2. Oricum, desi sunt crestina, nu citesc Biblia! Eate creata pentru un popor de oi bune de dus la taieare. Povestea cu a intoarce si obrazul celalalt e o farsa! Trebuie sa lupoti pentru crezul tau! Altfel pieri!
    Mai cinstiti sunt musulmanii adevarati nu cei fanatici!

    1. Contra
      Biblia a fost insuflata de Duhul Sfant…..daca ai ceva de reprosat , spune-i asta lui Dumnezeu…..daca ai curaj!
      Faptul ca tu nu poti sa intelegi cuvintele lui Dumnezeu ..denota ca esti pe un drum gresit!
      Un crestin…(cum tu pretinzi ca esti) care isi cunoaste Creatorul, nu poate sa mai vb astfel…decat daca este un crestin fals….sau din nestiinta.
      Degeaba esti cinstit pe acest pamant, daca nu ai inteles si nu participi dupa putere la jertfa care a facut-o insusi Dumnezeu pt om!
      Musulmanii sunt lipsiti din pacate de aceasta intelegere, asa ca exemplul tau lasa de dorit….
      Intoarcerea obrazului iti da posibilitatea sa te asemeni cu Dumnezeu….iar lupta pt crezul tau, te aseamana cu farisei care nu au inteles ca Imparatia lui Dumnezeu nu este din lumea aceasta….de aceea i-au si respins invatatura..la fel cum faci si tu…
      Un om necredincios se agata cu usurinta de cele pamantesti si nu poate sa inteleaga ce insemna “intoarcerea obrazului”….
      Iti doresc sa cunosti cu adevarat valoarea ortodoxiei!
      Dumnezeu sa-ti ajute!

    2. Ce inseamna faptul ca esti crestina? Daca nu crezi ca ceea ce scrie in Biblie este adevarat NU ESTI CRESTINA. Poate ca nu esti nici atee, accepti ca exista un creator, esti religioasa dar crestina nu esti sigur. Si apropo musulmanii fanatici spun ca numai ei sunt musulmani adevarati pentru ca lupta impotriva necredinciosilor si a tradatorilor islamului(adica musulmanii care isi vad de viata lor si ii lasa si pe altii sa isi vada de viata lor).

  3. Musulmanii “cinstiți”sunt cei care scuipa pe Sfânta Treime?!???!
    Te las sa alegi: ori ești proasta de bubui ori agenta. Creștină nu ești sigur.

  4. Singurele biblii fara adnotari sunt cele protestante.
    Evreii n-au cerut modificare ci doar sa nu fie lasat textul.la libera interpretare. Desi, cum zice si Ion, sunt propozitii care te blocheaza sa faci orice mai ales razbunator, dar oamenii le ignora.
    Bibliile traditionale ortodoxe, cum e cea a lui Bartolomeu Anania are adnotari referitoare la Vechiul Testament. Si unele biblii catolice cum e cea editia Douay Rheims au adnotari. Biblia ad literam e o practica protestanta.

  5. Către MARY: Biblia tradusă de Bartolomeu are adnotări și la Noul Testament (nu numai la Vechiul Testament). De exemplu, la Matei, capitolul 1, versetul 25: “Şi nu a cunoscut-o până ce ea L-a născut pe Fiul ei h.” La nota “h” este următoarea explicație:
    “În limbajul biblic: a cunoaşte (o femeie): a avea legături trupeşti (cu ea). Evanghelistul e preocupat aici numai de faptul că Iisus S’a născut din Fecioară (prin zămislirea de la Duhul Sfânt). Textul de faţă nu atestă în mod explicit pururea-fecioria Mariei, aşa cum ea reiese din restul Evangheliilor şi din tradiţia Bisericii, dar nici nu o infirmă. Adverbul-prepoziţie héos = până, până ce, până când, are şi semnificaţia de continuitate, perpetuitate (Bailly). Verbul care o precede, ouk egínosken = nu a cunoscut-o (redat în limbile moderne prin perfectul compus), este în original imperfectul durabil (Osty), adică exprimă o acţiune care nu se termină, care nu are un capăt. Compară pe héos de aici cu cel din 2 Rg 6, 23: [Micol] „n’a avut copii până în ziua morţii ei“; Ps 109, 1: „Şezi de-a dreapta Mea până ce voi pune pe vrăjmaşii Tăi aşternut picioarelor Tale“; Mt 28, 20: „Iată, Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului“; Lc 2, 37: [Proorociţa Ana] „văduvă până la optzeci şi patru de ani“. În toate cazurile, héos nu semnifică un capăt al acţiunii sau situaţiei care-l angajează (că adică Micol ar fi avut copii după moarte, că Fiul n’ar mai fi şezut de-a dreapta Tatălui după înfrângerea vrăjmaşilor, că Iisus n’ar mai fi cu apostolii după sfârşitul veacului, că proorociţa Ana s’ar fi recăsătorit după vârsta de 84 de ani), de unde rezultă fără echivoc că textul de faţă nu implică o legătură maritală între Iosif şi Maria, nici înainte şi nici după naşterea lui Iisus.” https://www.dervent.ro/biblia.php

    1. Si cu ce i-ar deranja pe evrei aceste asocieri teologice chiar daca ei nu le.iau in serios?
      In afara de dementul care a impuscat batrani in Pittsburg luna trecuta lasand in spate un citat din Evanghelia dupa Ioan ca si justificare, Otto von Bismarck si chiar Martin Luther, ambii protestanti au promovat progroame la modul.direct.
      Evreii vor puterea? Ok, toata lumea o vrea de ce nu si ei.
      Dumnezeu sa ii lumineze referitor la.cine dintre crestini crede ca “face puncte” daca ii omoara ca eu una, pe net, cele mai inepte agresiuni le-am citit de la.marii lor amici neoprotestantii americani.

  6. Referitor la musulmanii care sunt de admirat, aș aminti acum pe Regele Abdullah II al Iordaniei, care s-a oferit pe propria cheltuială să restaureze Sfântul Mormânt al Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, în contextul în care autoritățile israeliene, în 2015, nu au mai lăsat pelerinii să intre în Biserica Sfântului Mormânt, din motive de insecuritate, atunci când creștinii de la Ierusalim au tot amânat restaurarea Sfântului Mormânt. MORMÂNTUL LUI MESIA ESTE CINSTIT DE POPOARE
    http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2016/05/mormantul-lui-mesia-este-cinstit-de_19.html
    ……
    MORMÂNTUL LUI MESIA ESTE CINSTIT DE POPOARE (II)
    http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2016/10/mormantul-lui-mesia-este-cinstit-de_46.html
    ………..
    CAPELA DIN BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS A FOST SFINȚITĂ DUPĂ RESTAURARE (în 22 martie 2017)
    https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2017/03/capela-din-biserica-sfantului-mormant_22.html

  7. Pot face tot ce vor, caci de dreapta Judecata a lui Hristos nu-i scapa nimeni!
    Ce au cerut gloatele in locul eliberarii lui Mesia? “Sangele Lui asupra noastra si a copiilor nostri”!
    Cu acest blestem si-au pecetluit ei singuri vesnicia. Iar noua, ortodocsilor , ne raman cuvantele Domnului Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos: “Daca pe Mine M-au prigonit si pe voi va vor prigoni” si calea martirilor.
    Si vor trai pana la sfarsitul timpurilor CA SA VADA CU OCHII LOR venirea in slava a Celui Rastignit!

  8. Doamna Contra , pentru o perspectiva mai profunda , mai actuala despre Biblie va sugerez dvs si intregii generatii de azi din ” epoca calculatorului ” sa cercetati site-ul Parintelui Teodosie Paraschiv , : https:// codulbibliei.editura-fotini.ro/blog/ ; macar citind postarile facute in ultimi doi ani . Biblia este semnata de Dumnezeu pana la nivel de litera . Va asteapta apoi o alta raportare si intelegere fata de Dumnezeu . Structurile marematice din Biblie demonstreaza ca Biblia nu este ” doar o culegere de istorioare . In Biblie scrie “cercetati scripturile “. Abia dupa aceia hotarati unde si de ce parte sunteti . Sapienti sat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button