X

Președintele ceh forțează MUTAREA ambasadei la Ierusalim

Preşedintele ceh Milos Zeman şi premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-au exprimat marţi speranţa în transferul cât mai rapid al Ambasadei Cehiei din Tel Aviv la Ierusalim, în pofida opoziţiei internaţionale şi europene faţă de astfel de transferuri, potrivit AFP și Agerpres.

Zeman şi Netanyahu au participat la Ierusalim la inaugurarea ‘Casei Cehe’, o instituţie fără statut diplomatic, destinată să reprezinte agenţiile guvernamentale şi să participe la manifestaţii culturale.

Preşedintele ceh, un susţinător fervent al mutării ambasadei cehe la Ierusalim, a spus că noua instituţie este un pas în plus în acest sens, după redeschiderea în mai 2018 a consulatului onorific la Ierusalim.

‘Cred cu tărie că a patra mea vizită în Israel va fi prilejuită de deschiderea ambasadei cehe’ la Ierusalim, a afirmat Zeman. Nu va fi doar o ambasadă cehă la Ierusalim, ci de asemenea o ‘frumoasă tavernă cehă cu bere bună cehă’, a spus în glumă el.

Astfel, Praga s-ar îndepărta de poziţiile europene cu privire la statutul Ierusalimului, una dintre cele mai spinoase probleme ale conflictului israeliano-palestinian. Totuşi, decizia aparţine în principiu guvernului ceh şi nu preşedintelui.

Or, guvernul ceh a declarat că doreşte să respecte poziţia europeană în această problemă.

 

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.