X

O formă misterioasă de PARALIZIE afectează copiii din SUA

Paralizia acută flască, o boală similară cu poliomielita, afectează sute de copii din SUA.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O boală care provoacă paralizie gravă, similară poliomielitei şi care afectează în special copiii, cunoaşte o recrudescenţă toamna aceasta în SUA, deşi este considerată în continuare foarte rară, au informat autorităţile medicale americane, citate miercuri de AFP. 

Cu focare similare în 2014 şi 2016, în aceeaşi perioadă a anului, Paralizia acută flască (PFA) a provocat câteva zeci de cazuri între august şi septembrie, potrivit unei informări prezentate marţi de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention, CDC), autoritatea care supraveghează epidemiile.

Un copil afectat de PFA a decedat anul trecut.

Unii s-au însănătoşit rapid, în timp ce alţii au rămas paralizaţi la membrele superioare sau cele inferioare. Boala, împotriva căreia nu există tratament specific, afectează sistemul nervos atacând măduva spinării.

În total, din 2014, 386 de cazuri au fost confirmate, dintre care 90% la cei cu vârste de sub 18 ani.

Vârsta medie este de 4 ani. Anul acesta, 62 de cazuri au fost confirmate – comparabil cu 2014 şi 2016 – dar sezonul nu s-a încheiat şi alte zeci de cazuri sunt studiate.

Originea bolii este enigmatică. Nu este vorba de virusul polio, a confirmat CDC, care analizează sistematic fiecare caz în parte. PFA poate fi provocată de un enterovirus sau de un rinovirus, însă aceşti agenţi patogeni au fost găsiţi doar la câţiva pacienţi, ceea ce nu explică declanşarea focarelor la sfârşitul verii.

Aproximativ o persoană dintr-un milion se îmbolnăveşte de PFA în fiecare an în SUA.

“Nu ştim ce categorie de vârstă riscă să dezvolte PFA, sau motivele care pot provoca PFA. Părinţii trebuie să ştie că această boală este foarte rară, dar cu o creştere a cazurilor în fiecare an”, a declarat Nancy Messonnier, directoare la Centrul naţional pentru vaccinări şi boli respiratorii.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Etiologic vorbind una din cauzele acestei paralizii este circumcizia făcută băieților. Majoritatea băieților din SUA, peste 80% din nou -născuți sunt circumciși brutal în primele zile de viață trauma afectându-le inclusiv zona cortexului responsabilă de motricitate. La fel se întâmplă în în Coreea de Sud, Filipine, Indonezia, etc. etc. Africa circumcide în masă toată populația masculină prin programe UNSAID sub egida OMS.
    https://www.youtube.com/watch?v=gdWFOty7f-s&list=PLefNGpTfu0rZ8rZYveI5BihUZj1JG6CMP&index=6
    http://www.cirp.org/library/psych/immerman2/
    Feminismul a impus cirumcizia întregii populații masculine din Africa programul urmărind impunerea circumciziei pe tot globul. De pildă femiel africane dar și cele sud coreene nu mai acceptă sexual parteneri necircumciși.
    https://www.malecircumcision.org/resource/profile-advocate-woman-wedges-her-way-man%E2%80%99s-world-advocating-safe-traditional-male
    https://www.youtube.com/watch?v=zsYFTlPiUI0&index=8&list=PLefNGpTfu0rZ8rZYveI5BihUZj1JG6CMP
    https://www.malecircumcision.org/resource/rolling-out-medical-male-circumcision-making-it-work-women-and-gender-equality

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button