X

Mesaj de Centenar pentru România: Guvernul Ungariei nu renunţă la acest pământ!

Este 100% o declarație de război! Cine îi pune la punct pe acești impostori nomazi?

Árpád János Potápi

Secretarul de stat ungar Árpád János Potápi consideră că a luat sfârşit veacul de singurătate în Bazinul Carpatic. Oficialul responsabil pentru politicile naţionale ale Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei a vorbit pe această temă, vineri seara, la vernisajul expoziţiei Károly Kratochvill şi Divizia Secuiască de la Muzeul Secuiesc al Ciucului din Miercurea Ciuc, transmite agenția maghiară de știri MTI.

Potápi a afirmat: “Guvernul Ungariei nu renunţă la acest pământ”, nu renunţă la maghiarime, la părţile naţiunii maghiare şi la istoria maghiarilor. Acesta a adăugat că în zilele noastre nu mai este nevoie de modificarea graniţelor de stat pentru a apăra maghiarimea.

“A luat sfârşit veacul de singurătate. Cu programe de dezvoltare a economiei, ani tematici, crearea spaţiului educaţional şi economic în Bazinul Carpatic ne-am tot străduit în ultimii opt ani să venim în întâmpinarea dăinuirii dumneavoastră pe pământul dumneavoastră natal” – a afirmat secretarul de stat.

Acesta a amintit că de curând a vizitat localitatea Maradik din Serbia, unde se mai ştie că în octombrie 1918, cu câteva zile înainte de moartea sa, a umblat premierul Ungariei, István Tisza. Acesta a convocat locuitorii satului şi le-a spus că Monarhia a pierdut războiul, dar i-a rugat să îşi păstreze credinţa, identitatea maghiară.

“Ar fi putut spune asta şi în Ardeal, dacă venea aici” – a formulat secretarul de stat.

Róbert Ráduly, primarul din Miercurea Ciuc, a amintit: cel care a creat Divizia Secuiască, Károly Kratochvill a fost o persoană pe care mulţi care şi-au făcut datoria au urmat-o. Edilul-şef a fost de părere că şi astăzi porunca este “să ne facem treaba”. Politicianul UDMR a declarat: nu este adevărat că secuii sunt sub ocupaţie. Acesta a adăugat că liderii comunităţii lucrează la crearea unei noi lumi maghiare, care să nu mai dureze doar patru ani, ca perioada dintre 1940 şi 1944.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Iredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

4 comentarii

 1. Hai să nu ne inflamăm inutil şi să dăm apă la moară unora care ar vrea să declanşeze un război civil.

  Şi mai e şi altceva, „Acvila non capit muscam”.

  Problema trebuie tratată cu calm şi cu fermitate.
  Ideea ungurilor că ar fi o super-putere imperială le-a fost indusă de către Habsburgi, ungurii fiind de fapt cei păcăliţi (pentru a nu se revolta împotriva stăpânirii austriece).

  Referitor la ce a zis „Acesta a adăugat că în zilele noastre nu mai este nevoie de modificarea graniţelor de stat pentru a apăra maghiarimea.” – deci nu s-a referit la graniţe.

  Iar secuii trebuie să-şi cunoască propria istorie

  https://m.adevarul.ro/locale/alba-iulia/cum-imbratisat-secuii-unirea-1918-discursul-patimas-parlamentul-romaniei-mari-n-ar-trebui-lipseasca-manualul-istorie-1_56ec0fc55ab6550cb8fb66aa/comment/1238456.html

 2. Dragi unguri, luati aminte la OPINCA agatata pe parlamentul din Budapesta in 1919. Pina una – alta nu noi sintem cei care au imigrat de prin stepele Asiei pe aici, iar cit priveste ospitalitatea nu cred ca ne depasiti. Putem trai impreuna si fara sa ne dam coate, totul depinde de voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.