X

Un eretic în minus: Iohannis NU merge la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

Preș-edintele nu a vrut să piardă voturile #rezist care urlă cu orice ocazie "Vrem spitale, nu catedrale"

iohannis patriarh

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, vineri, o scrisoare Patriarhului Daniel în care îl anunță că nu va participa, duminică, la ceremonia de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului, din motive care țin de agenda europeană, informează Administrația Prezidențială. 

“Preafericirea Voastră, Vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018. Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioşii ortodocşi din ţară şi din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte. Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, împreună cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arată legătura profundă care ne uneşte în spiritul credinţei şi al valorilor creştine pe care Biserica le cultivă în societate”, a transmis Klaus Iohannis, conform unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.Șeful statului precizează că “ridicarea Catedralei Naţionale a fost posibilă printr-un efort susţinut al Bisericii Ortodoxe Române şi al credincioşilor. Acest locaş de rugăciune ne aduce împreună într-unul dintre cele mai importante momente pentru poporul român: celebrarea Centenarului Marii Uniri. În acest moment deosebit, Vă rog să primiţi, Preafericirea Voastră, urările mele sincere de sănătate și slujire rodnică”.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis îi primește, sâmbătă, începând cu ora 10.30, la Palatul Cotroceni, pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă și pe Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,a anunțat Administrația Prezidențială.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Conform canoanelor ortodoxe, Iohannis nu ar trebui să fie primit în biserică, decât dacă vrea să se convertească la Ortodoxie, deci în calitate de catehumen, știindu-se că este de religie luterană, adică eretic, rupt de Biserică. Și poate participa doar la prima parte a liturghiei până la ectenia catehumenilor, care din motive ecumeniste, patriarhia a eliminat-o din slujbe.

Iohannis merge duminica la Consiliul European, unde se va agrea acordul pe Brexit

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

15 comentarii

    1. Nu te supăra… NUI EXISTĂ “î-și”!
      Exista numai “își”
      … eu, mie, îmi, , însumi, mi-
      … tu, ție, îți, însuți, ți-
      … el, sieși, își, însuși, și-
      și așa mai departe, … adică după cum e corect.
      Se poate… și-ar […de ex.: face, spune, lua, …].
      Se poate… și-și, adică “sieși își” […de ex.: face, spune, ia, pregătește…].
      Se poate… facă-și [ce-o vrea..] = să își [facă, … dreagă…] = să facă (cui?)… sieși, lui însuși (lor – înșiși) ori ei însăși (lor – însele).
      ————-
      Nu-i ușoară limba noastră da-i bogată și frumoasă… și vie!

  1. Ce veste îmbucurătoare! Nu numai ereticii ar trebui excluși, ci și cei ce au datapă la moară propagandei homosexuale.

  2. Nu că m-ar interesa subiectul (de când am văzut că aleile celor trei intrări preconizate pentru curtea catedralei alcătuiesc semnul Sfintei Cruci, ceea ce înseamnă că toți cei care vor intra în curtea catedralei vor călca peste Sfânta Cruce, la care se mai adaugă și toate elementele masonice prevăzute în diverse locuri ale catedralei și prezentate de frații de pe aceste blog-uri m-am hotărât că nu voi merge vreodată la această catedrală), dar uite-i și pe unii care, confundând inaugurarea cu sfințirea, vor să pună și ei câteva bețe în roate:
    https://playtech.ro/stiri/biserica-catedrala-aviz-isu-2927
    Nu că n-ar avea cât de cât dreptate, fiindcă sfințirea și târnosirea ar fi trebuit să se desfășoare concomitent, totuși, sfințirea nu presupune neapărat și inaugurarea, adică darea în folosință.

    1. Poate, totuși, greșesc eu, în sensul că, dacă mâine se va face și târnosirea, atunci are mai degrabă dreptate ISU!

  3. Cred ca e bine.
    Omul isi respecta credinta: ratacit este, cu ratacitii se aduna.
    Nu cred ca are legatura cu damblagitii de la #rezist; aia oricum se impotrivesc, cu sau fara Iohanis.
    Bine ar fi sa faca Dumnezeu o minune si sa nu se faca serviciul religios (ca mi-e greu sa-i zic “slujba”) [si] cu ereticul de la Constantinopole. Cu Arie … “S-a putut”!
    Ce faceam daca-l invita nu pe Papa dar pe vreun Rabin???
    Asa, pentru “prietenia” dintre crestini si anti-crestini… unii ar zice dintre semiti si anti-semiti.

  4. “Am dat două milioane de dolari pentru Catedrala Mânturii Neamului în 2007, când nici nu era făcut nici proiectul. (…) Vo merge mâine (duminică-n.r.) la sfinţire. Sunt fericit şi bucuros că particip la un aşa eveniment. 60 de înalţi prelaţi, de episcopi, vă daţi seama, câtă putere a Duhului Sfânt? (…) Faptul că Iohannis nu participă mâine e foarte bine şi bine că nu o face şi din bun simţ, dar şi pentru că nu are ce căuta acolo. Nu are ce căuta un om, ca să folosesc cuvinte mai politicoase, un om de religia domniei sale, într-o catedrală ortodoxă, mai ales la sfinţire. Nu are ce căuta el preşedintele la Catedrală, că nu are ce căuta. E luteran, ce să caute într-o biserică ortodoxă? Nu ai ce să cauţi. (…) După canioane, el nu trebuie să fie primit de înalţi ierarhi, se poate duce în biserică, nu ai cum să îl opreşti, dar el, dacă vine în Catedrală, nu trebuie să fie primit cu onoruri de către înalţii ierarhi. Aşa este după canoane”, a declarat George Becali, la Antena 3.

  5. Am urmărit câteva secvențe din slujba de sâmbătă de la Catedrala Națională. Mi-au atras atenția vesmintele preoțești. Aveau ca motiv decorativ crucea lui Baphomet! Alte motive decorative nu se mai găseau?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button