X

O nouă lege a transplantului se va propune dezbaterii publice. Ucidem “donatori” ca să “salvăm” vieți?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, anunță ca  una din cele mai așteptate legi din domeniul medical din România a fost finalizată. 

“Am finalizat Legea transplantului, am trimis-o la Guvern spre studiu, tehnică legislativă şi toate celelalte. Eu spun că va fi ceva care nu că va revoluţiona transplantul, ci îl va pune exact acolo unde îi este locul. Ministerul Sănătăţii s-a angajat, inclusiv la Guvern, că în luna decembrie va scoate această lege, cât de curând o vom supune dezbaterii publice. O lege pe care am promis-o. Eu v-aş ruga să ne susţinem împreună, cred că nu mai este cazul să vă spun că voi fi în prima linie a donării de organe”, a declarat ministrul Sănătăţii, marţi, la conferinţa “Transplantul, pacientul pre şi post-transplant şi viaţa cotidiană a acestuia”, a declarat Sorina Pintea la un eveniment organizat de Asociaţia Transplantaţilor, conform România TV.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Cineva poate oferi ceva ce este al său, însă viața, trupul, sufletul, organele nu sunt în fapt proprietatea noastră sau a rudelor noastre, ci ale lui Dumnezeu. Oare le-am dobândit sau cumpărat? Oare ne-am creat noi pe noi înșine? Nu cumva le-am dobândit de la Dumnezeu? Ca atare, atenție mare la folosirea termenilor. Căci cine își permite să spună că e donator de organe, uzurpă și gestionează lucruri străine ce nu-i aparțin, ci sunt ale Creatorului.

Citiți vă rugăm și:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Moartea a fost … REDEFINITA. De mai multe ori chiar. Nu mai este parasirea trupului de catre suflet (moment in care viata pleaca din trup iar in acesta incepe sa functioneze Legea a II-a a termodinamicii, adica cresterea entropiei = descompunere) ci o nebunie care a tot fost redefinita de nu stiu cate ori care arata nu stiu ce activitate cerebrala fara nici o legatura cu sufletul omului.

    Aceasta este o conceptie eronata asupra lumii in general si a omului in special. Cand nu mai intelegem ce este omul riscam sa ajungem la nebunii de genul in care un robot este recunoscut ca persoana. O astfel de gandire ar fi fost considerata pana de curand tulburare mintala insa acum a ajuns sa devina norma in societate. Vai de cei care se vor supune ei, indiferent de pozitia pe care o vor avea (donatori, primitori, aplaudaci etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button