X

IPOTEZĂ: Un mare experiment se derulează în prezent în Piața Europeană de medicamente, foarte necesar pentru implementarea INTERNETULUI OBIECTELOR

de Un Răzeș
Foto: https://biselliano.info/2017/07/15/scary-internet-mark-beast-728100/

Un mare experiment se deruleaza in prezent in Piata Europeana de Farma.

In februarie 2018, la nivel european, s-a decis ca in decurs de un an sa se implementeze un sistem de control al autenticitatii produselor farma. El presupune ca Producatorii vor incarca cu identificatori, pe un server european, toata productia ce urmeaza sa fie vanduta, si de aici urmarita pana la consumul final la nivel de pastila. Ideea generala este ca loturile producatorului, in functie de tara in care este livrat medicamentul, sa fie transferate pe servere nationale. De aici, prin lantul de distributie ele sa fie incarcate pana la nivelul vanzatorului final – adica in farmacie. Cand se produce vanzarea, identificatorul unic pentru acel produs este deserializat, adica raportat ca vandut si marcat ca atare intai in serverul national si apoi in baza de date europeana. Tot acest tambalau, chipurile, genereaza o securitate a consumului, cum ar veni o garantie ca acel produs nu este falsificat.

In realitate, sistemul este foarte greoi si cu certitudine nu poate fi implementat din cauza restrictiilor de fluxuri logistice sau a capacitatii IT dezvoltate pana la nivel de 2019. Pentru cei care vor sa verifice, o sa dau niste exemple

 • Farmaciile Spitalelor nu au capacitate IT de deserializare
 • Retururile de la spitale trebuie operate de distribuitori independenti care nu pot gestiona tot fluxul sau baza de date completa (un Transportator, care intermediaza miscarile intre locatii cu sutele de paleti pe luna, nu va reusi niciodata sa identifice toate seriile de pe fiecare cutiuta, ele ar trebui scanate individual, bucata cu bucata. Asta se adauga la legea deja existenta ca nu poti desface ambalajele originale ale produselor, deci se bat cap in cap)
 • Actualmente nu exista etichete de palet colective, care prin scanare sa iti genereze un inventar pe palet al tuturor cutiutelor cu seriile aferente

Si atunci de ce s-a pornit un proiect atat de absurd? Eu cred ca in acest moment piata de Farma este un test pilot pentru ce urmeaza sa se implementeze in foarte scurt timp (3-4 ani) si la FMCG adica la produsele de larg consum. Piata Farma, fiind extrem de reglementata si restrictiva in conditii, cu niste operatori bine definiti, autorizati si para-autorizati, genereaza conditiile ideale de test.

Fiind relativ putini (In Romania sunt vreo 300 de spitale si 2.000 de farmacii) si operand pe o piata cu foarte multe resurse financiare, toti se vor conforma si vor optimiza acest proces de urmarire a produsului. Nimeni nu va carai in front si nimanui nu i se va parea suspecta toata aceasta implementare. Testul live este foarte important pentru ca va valida operational fluxurile de marfa si va expune toate exceptiile care trebuie remediate. Ca idee, banii cash nu puteau sa dispara pana nu se rezolva problema retururilor de marfa din supermarket. De ceva vreme problema este rezolvata: folosesti un card cu wireless si asta poate fi incarcat imediat, de la magazin, cu suma corespunzatoare tastata pe POS.

In viitor, in supermarketuri si chiar in piete traditionale nu vei mai putea cumpara sau vinde nimic fara aceste “serializari” care iti vor garanta autenticitatea. Turma de oi va fi aburita ca totul se va face pentru a proteja consumatorul de produse contrafacute, expirate, care nu au certificari de igiena, control al temperaturii in lantul de distributie si te-miri-ce altceva.

Singurul impas ar fi volumul imens de munca pentru a colecta si transfera aceste date, practic scanuri individuale pe fiecare produs. Ei, aici cred eu ca va fi urmatoare revolutie  – Etichetele RFID se vor ieftini drastic si impactul etichetarii Radio asupra pretului final al produsului va fi infim. Astfel, un palet plin de produse cu antene va fi scanat instant la trecerea printr-un “tunel” de citire. Totul se va face automat si controlul va fi total.

Asta este ultima parte din mecanismul lumii fara cash – serializarea productiei si controlul produselor in lantul de distributie. Lumea fara cash nu ar avea nicio noima daca vor fi in continuare producatori liberi, fie ca sunt industriali fie ca sunt agro-zootehnici. Si atunci, in urma epidemiilor globale, a diverselor focare de infectii si ce-or mai nascoci satanistii, se va sista libertatea de productie, Sub semnul controlului sanitar veterinar sau a parametrizarii de productie toti vor trebui sa adere la acest sistem de regiment militar. Nimeni nu va putea produce, sub aspectul sigurantei in utilizare, si latul va fi strans si innodat. Ce se face acum bening sub forma certificarilor de calitate ISO va fi invaziv si obligatoriu pentru a accesa piata de desfacere.

Dictatura sub umbrela ecologista (ca lemnul sa fie legal taiat, ca materiile prime sa nu fie cu risc pentru consumator, ca reciclarea sa fie prevazuta din linia de productie, etc etc) va face gloata sa fie multumita ca e in siguranta si totul va fi acceptat cu zambetul pe buze.

Noapte buna Lume Libera, tocmai se intampla.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. Doamne ajuta,

  Nu cred ca este o ipoteza, ci un fapt care asteapta o dezbatere interioara la nivel planetar.

  Va spun de ce , sistemul este deja testat si aprobat si in productie deja de cel putin 10 ani, ma refer la , serializarea , paletizarea , urmarirea (trasabilitatea), produsului/produselor/pieselor individuale sau multiple dintr-un subansamblu, sau grup de lucru (piesa finita) pana la consumatorul final , si chiar ceea ce precede consumatorul final dica verificarile post vanzare/implementare aici vorbesc de industria Automotive.

  Aceasta industrie Automotive pot spune ca este unul din cele mai clare si la indemna varfuri de lance unde se observa impunerea un sistem de control total al fiecarei componente materiale ,nemateriale (process ) inclusiv componenta umana, pentru a indentifica/ reduce /urmarii/ cataloga/ remedia/ eventualele erori, inca din stadiu incipient, folosind marcare de indentificare, scanare-inventariere, o intreaga infrastructura IT automatizata la fiecare pas.

  Va dati seama ce bine se pot urmari si corija”erorile” „incomoditatile” factorul dzident, umane dintr-o societate cu un asa sistem implementat.

  Sistemul EXISTA, trebuie gandita implementarea, si cred ca si gandirea a fost facuta, ca parte a unui proces urmeaza implementarea. Cum ?!?! Deja se vede, prin aparatul statal si deciziile aferente.

  Mantuire

  1. Ce dezbatere Alexandru? Atat timp cat valoarea suprema este banul orice va veni sa creasca productivitatea, eficienta, calitatea etc ce in final se transforma in profitabilitate va fi imbratisat fara nicio dezbatere. Sigur ca toate acestea presupun un control cat mai strict al tuturor proceselor care ajung pana la utilizatorul final, adica omul. Numai niste oameni care nu se raporteaza la valorile lumii acesteia s-ar putea impotrivi si, din pacate, sunt din ce in ce mai putini.

   Mantuire.

 2. Cercul se va inchide doar atunci cand si oamenii vor fi obiecte (adica vor avea o imagine virtuala prin intermediul unui dispozitiv electronic atasat corpului uman – la inceput poate fi doar o bratara care nu se poate scoate, nu neaparat implant; sigur ca in scurt timp se va dovedi ca numai implantul este durabil). Numai asa se vor putea asocia doua obiecte (pastila + persoana).

  Drumul pe care mergem acum este fara intoarcere. Singura solutie este intoarcerea la Hristos insa asta presupune despartirea oamenilor de bunatatile acestei lumi artificiale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button