X

Incendiu MASIV în nordul Californiei. 20.000 de oameni EVACUAȚI

Extinderea incendiului din nordul Californiei a dus la emiterea de către autorităţi a ordinelor de evacuare pentru 20.000 de persoane, anunţă agenţia EFE, citată de Agerpres.

Dacă ieri focul se manifesta pe 2.000 de hectare de vegetaţie, la această oră suprafaţa afectată este de 7.000 de hectare.

Departamentul Forestier şi al Pazei Contra Incendiilor din statul California a activat ordinele de evacuare pentru localităşile Pulga şi Concow din comitatul Butte, dar şi în oraşul Paradise, la care se adaugă localităţile rurale Butte Creek Canyon şi Butte Valley.

Zona afectată de incendiu se află la 140 de kilometri de capitala statului, Sacramento, şi la 280 de kilometri de San Francisco Bay.

Arealul cuprins de flăcări se confruntă şi cu fumul dens. Mulţi oameni aşteaptă să fie preluaţi de echipajele de urgenţă şi evacuaţi, pentru că efectiv se află în stare de panică

Şocul cel mai mare în localităţile supuse evacuării este că o parte dintre clădiri au luat foc.

Există deja rapoarte despre victime, în sensul de oameni care au suferit arsuri sau intoxicaţii din cauza fumului.

Incendiul a fost imediat botezat, “Camp Fire”. Nu se ştie exact de unde a pornit totul, dar prima explicaţie a autorităţilor este că flăcările se propagă atât din cauza terenului uscat, cât şi a vântului.

Pe de altă parte, autorităţile arată că incendiile de vegetaţie din California sunt tot mai frecvente, cu precădere în lunile de toamnă.

 

 

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
ExterneSemnele vremurilor
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.