X

Incendiu MASIV în nordul Californiei. 20.000 de oameni EVACUAȚI

Extinderea incendiului din nordul Californiei a dus la emiterea de către autorităţi a ordinelor de evacuare pentru 20.000 de persoane, anunţă agenţia EFE, citată de Agerpres.

Dacă ieri focul se manifesta pe 2.000 de hectare de vegetaţie, la această oră suprafaţa afectată este de 7.000 de hectare.

Departamentul Forestier şi al Pazei Contra Incendiilor din statul California a activat ordinele de evacuare pentru localităşile Pulga şi Concow din comitatul Butte, dar şi în oraşul Paradise, la care se adaugă localităţile rurale Butte Creek Canyon şi Butte Valley.

Zona afectată de incendiu se află la 140 de kilometri de capitala statului, Sacramento, şi la 280 de kilometri de San Francisco Bay.

Arealul cuprins de flăcări se confruntă şi cu fumul dens. Mulţi oameni aşteaptă să fie preluaţi de echipajele de urgenţă şi evacuaţi, pentru că efectiv se află în stare de panică

Şocul cel mai mare în localităţile supuse evacuării este că o parte dintre clădiri au luat foc.

Există deja rapoarte despre victime, în sensul de oameni care au suferit arsuri sau intoxicaţii din cauza fumului.

Incendiul a fost imediat botezat, “Camp Fire”. Nu se ştie exact de unde a pornit totul, dar prima explicaţie a autorităţilor este că flăcările se propagă atât din cauza terenului uscat, cât şi a vântului.

Pe de altă parte, autorităţile arată că incendiile de vegetaţie din California sunt tot mai frecvente, cu precădere în lunile de toamnă.

 

 

Categorii
ExterneSemnele vremurilor
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.