X

Amenințări cu MOARTEA pentru femeia din Pakistan achitată recent de BLASFEMIE la adresa ,,profetului” Mohamed

Asia Bibi, femeia creștină achitată de Curtea Supremă din Pakistan după ce fusese condamnată la moarte pentru blasfemie, a fost eliberată din închisoare. Decizia judecătorilor a stârnit un val de proteste violente la Islamabad, unde mai mulți islamiști au cerut ca femeia să fie spânzurată, relatează The Guardian.

 

Asia Bibi a fost condamnată la moarte pentru blasfemie în urmă cu opt ani, dar Curtea Supremă din Pakistan a anulat decizia
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

Oficialii au infirmat faptul că Asia Bibi ar fi părăsit țara și au precizat că aceasta a fost eliberată din închisoare și adusă cu avionul la Islamabad, unde a fost plasată într-un loc secret, din cauza amenințărilor cu moartea pe care le-a primit.

Atât soțul, cât și copiii Asiei Bibi au fost plasați sub protecția poliției, de teamă ca islamiștii să nu îi ucidă, așa cum au amenințat. Ashiq Masih, soțul femeii, a lansat un apel disperat la comunitatea internațională, implorând să fie protejați și să fie lăsați să plece din țară în Franța, Canada sau Spania, trei dintre statele care le-au oferit azil.

„Ajutați-ne să ieșim din Pakistan. Suntem extrem de îngrijorați deoarece viețile noastre sunt în pericol. Nu mai avem nimic de mâncare, pentru că nu putem ieși din casă să cumpărăm alimente”, a transmis soțul femeii.

Autoritățile din Pakistan susțin însă că nu îi pot permite acesteia să părăsească țara, întrucât există o petiție a unui avocat radical islamist care cere să se reia procesul, iar achitarea să fie abrogată. Evaluarea unor astfel de cereri poate dura și ani de zile în Pakistan.

Avocatul Asiei Bibi a părăsit Pakistanul în acest weekend și s-a refugiat în Olanda, unde a cerut azil politic.

Și Italia s-a arătat dispusă să îi ofere azil femeii și familiei sale. Ministrul de Interne Matteo Salvini a declarat că Italia va face „tot ce este omenesc posibil” pentru a se asigura că femeia și familia sa sunt în siguranță.

Asia Bibi a fost condamnată la moarte pentru blasfemie după ce a băut apă din cana pe care o ducea unor fermieri musulmani. Aceștia i-au cerut apoi să se convertească la islam, argumentând că nu mai pot bea apă după ea, întrucât „religia ei este murdară”. Când femeia a refuzat să se convertească, a fost bătută și acuzată că l-a insultat pe profetul Mahommed. Opt ani a stat închisă în carceră Asia Bibi, până când a fost achitată de Curtea Supremă, în urmă cu o săptămână.

Radicalii islamiști au organizat proteste violente și au îndemnat inclusiv la asasinarea celor trei judecători care au achitat-o pe femeie. Au fost luate măsuri speciale și pentru protecția acestora, întrucât ei au primit amenințări cu moartea și li s-a comunicat că „nu vor mai fi niciodată în siguranță în Pakistan”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Pakistanul este partea rupta de India pentru a fi musulmanii separati de hindusi.
    Daca vrei crestinism… pleci la crestini.
    E tare proasta evolutia dreptului fals la “libertate religioasa” – ori e drept, ori e libertate!
    Fiind “libertate”, pleci acolo unde aceasta libertate este normalitate sociala.
    Sigur ca pentru musulmani Crestinismul este un pericol de moarte – cum sa se apere decat omorand primul!
    J-I-D-A-N-I-I au fost si sint mult mai ascunsi – copiii Vicleanului, ce sa faci? – au corupt si deturnat crestinii ca sa nu mai fie crestini decat pe-afara…
    Inauntru sade si rade Satana de prostii care nu se mai satura de poftit si acumulat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button