X

Poliția din China va identifica infractorii „după mers”

Autorităţile chineze au împânzit marile oraşe cu peste un miliard de camere de supraveghere

Image result for Poliţia chineză filmează toţi cetăţenii ca să identifice suspecţi “după mers”

Poliţia din China are un sistem de recunoaştere parcă desprins din filmele cu spioni. Programul foloseşte imagini surprinse de camerele de supraveghere ca să identifice suspecţii după mers şi după forma corpului.

Sistemul creat de o companie din Beijing foloseşte imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi inteligenţa artificială, pentru a crea un model.

Huang Yongzhen, director executiv Watrix:

“Dacă o persoană se află în baza noastră de date, îl vom putea identifica după mers. De pildă, sistemul arată numele colegului meu. Dacă persoana respectivă nu e înregistrată, o să apară un semn de întrebare.”

Poate indentifică o persoană chiar dacă aceasta e filmată de la 50 de metri distanţă, dacă merge cu spatele sau are faţa acoperită. Asta îi oferă un avantaj în faţa sistemelor de recunoaştere facială, răspândite în China, care au nevoie de prim planuri şi de imagini la rezoluţie bună, ca să poată funcţiona. Acurateţea lui e însă mai mică.

Huang Yongzhen, director executiv Watrix: “Sistemul nu poate fi păcălit de şchiopătat, de mersul modificat de platfus sau de mersul aplecat, fiindcă analizează corpul per ansamblu.”

Sistemul e folosit deja de poliţia din Shanghai şi Beijing. Autorităţile chineze au împânzit marile oraşe cu peste un miliard de camere de supraveghere, aşa că material video e suficient. Fapt deloc surprinzător, inventatorii au primit şi sprijin financiar din partea statului chinez.

Shi Shusi, analist: “Vedem că unele tehnologii se dezvoltă cu o viteză mai mare în China decât în ţările vestice. Acest gen de investiţii sunt considerate cheltuieli necesare pentru păstrarea stabilităţii sociale.”

Sistemul are şi o componentă medicală. Le poate spune utilizatorilor dacă au probleme la coloană vertebrală sau la picioare.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.