X

Poliția din China va identifica infractorii “după mers”

Autorităţile chineze au împânzit marile oraşe cu peste un miliard de camere de supraveghere

Image result for Poliţia chineză filmează toţi cetăţenii ca să identifice suspecţi “după mers”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Poliţia din China are un sistem de recunoaştere parcă desprins din filmele cu spioni.  Programul foloseşte imagini surprinse de camerele de supraveghere ca să identifice suspecţii după mers şi după forma corpului.

Sistemul creat de o companie din Beijing foloseşte imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi inteligenţa artificială, pentru a crea un model.

Huang Yongzhen, director executiv Watrix:

“Dacă o persoană se află în baza noastră de date, îl vom putea identifica după mers. De pildă, sistemul arată numele colegului meu. Dacă persoana respectivă nu e înregistrată, o să apară un semn de întrebare.”

Poate indentifică o persoană chiar dacă aceasta e filmată de la 50 de metri distanţă, dacă merge cu spatele sau are faţa acoperită. Asta îi oferă un avantaj în faţa sistemelor de recunoaştere facială, răspândite în China, care au nevoie de prim planuri şi de imagini la rezoluţie bună, ca să poată funcţiona. Acurateţea lui e însă mai mică.

Huang Yongzhen, director executiv Watrix: “Sistemul nu poate fi păcălit de şchiopătat, de mersul modificat de platfus sau de mersul aplecat, fiindcă analizează corpul per ansamblu.”

Sistemul e folosit deja de poliţia din Shanghai şi Beijing. Autorităţile chineze au împânzit marile oraşe cu peste un miliard de camere de supraveghere, aşa că material video e suficient. Fapt deloc surprinzător, inventatorii au primit şi sprijin financiar din partea statului chinez.

Shi Shusi, analist: “Vedem că unele tehnologii se dezvoltă cu o viteză mai mare în China decât în ţările vestice. Acest gen de investiţii sunt considerate cheltuieli necesare pentru păstrarea stabilităţii sociale.”

Sistemul are şi o componentă medicală. Le poate spune utilizatorilor dacă au probleme la coloană vertebrală sau la picioare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button