X

Poliția din China va identifica infractorii „după mers”

Autorităţile chineze au împânzit marile oraşe cu peste un miliard de camere de supraveghere

Image result for Poliţia chineză filmează toţi cetăţenii ca să identifice suspecţi “după mers”

Poliţia din China are un sistem de recunoaştere parcă desprins din filmele cu spioni. Programul foloseşte imagini surprinse de camerele de supraveghere ca să identifice suspecţii după mers şi după forma corpului.

Sistemul creat de o companie din Beijing foloseşte imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi inteligenţa artificială, pentru a crea un model.

Huang Yongzhen, director executiv Watrix:

“Dacă o persoană se află în baza noastră de date, îl vom putea identifica după mers. De pildă, sistemul arată numele colegului meu. Dacă persoana respectivă nu e înregistrată, o să apară un semn de întrebare.”

Poate indentifică o persoană chiar dacă aceasta e filmată de la 50 de metri distanţă, dacă merge cu spatele sau are faţa acoperită. Asta îi oferă un avantaj în faţa sistemelor de recunoaştere facială, răspândite în China, care au nevoie de prim planuri şi de imagini la rezoluţie bună, ca să poată funcţiona. Acurateţea lui e însă mai mică.

Huang Yongzhen, director executiv Watrix: “Sistemul nu poate fi păcălit de şchiopătat, de mersul modificat de platfus sau de mersul aplecat, fiindcă analizează corpul per ansamblu.”

Sistemul e folosit deja de poliţia din Shanghai şi Beijing. Autorităţile chineze au împânzit marile oraşe cu peste un miliard de camere de supraveghere, aşa că material video e suficient. Fapt deloc surprinzător, inventatorii au primit şi sprijin financiar din partea statului chinez.

Shi Shusi, analist: “Vedem că unele tehnologii se dezvoltă cu o viteză mai mare în China decât în ţările vestice. Acest gen de investiţii sunt considerate cheltuieli necesare pentru păstrarea stabilităţii sociale.”

Sistemul are şi o componentă medicală. Le poate spune utilizatorilor dacă au probleme la coloană vertebrală sau la picioare.

Categorii
Big brother
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.