X

Orgia între minori din serialul Netflix ”Înfricoșătoarele aventuri ale Sabrinei” indică o ”tendință îngrijorătoare”, spun criticii

Serialul ”Chilling Adventures of Sabrina” șochează cu o orgie între minori (în română, serialul se intitulează ”Sabrina: Între lumină și întuneric”)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Orgia între minori din serialul Netflix ”Înfricoșătoarele aventuri ale Sabrinei” indică o ”tendință îngrijorătoare”, spun criticii

Atunci când, în serialul popular ”Chilling Adventures of Sabrina” (Înfricoșătoarele aventuri ale Sabrinei) al Netflix – care este comercializat pentru fete tinere, adolescente, având legătură cu o inofensivă franciză comică de familie ”Sabrina, Teenage Witch” (Sabrina, vrăjitoarea adolescentă) și taxată ca un reeditare modernă a acesteia – spectatorii au fost bombardați cu o scenă ce prezenta o orgie cu personaje minore, unii părinți și critici au fost șocați. 

Kiernan Shipka, care este cel mai bine cunoscut pentru rolul Sally Draper al succesului AMC ”Mad Men”, o portretizează pe vrăjitoarea de 16 ani în serialul pentru tinerii adulți, dar scenariul intim din ”Sabrina” este la fel de provocator ca oricare altul la care infamul afemeiat Don Draper a participat vreodată pe ecran.

Scena orgiei – desfașurată la ”Criminal”, al Fionei Apple – apare în cel de-al șaptelea episod al seriei și prezintă șase adolescente în casa Sabrinei. Când personajul de 16 ani, corespondent, a ezitat să se alăture, este ridiculizată pentru ”uciderea stării de spirit” și i s-a spus că ”fie intră, fie iese”.

Scena scandaloasă a trimis spectatorii buluc pe mass-media socială, criticând-o ca fiind ”incomodă” și nepotrivită.

Peter Sprigg, membru senior al Family Research Council (Consiliului pentru Cercetare al Familiei) a declarat pentru Fox News că serialul ”Sabrina” nu este potrivit pentru publicul țintă.

”Să iei personaje cândva încântătoare din cărți de benzi desenate inofensive și să le transformi în personaje sinistre și hiper-sexualizate este o tendință îngrijorătoare în sine. Elementele întunecate, oculte din Chilling Adventures of Sabrina oferă suficientă rațiune, pentru ca părinții să își păstreze copiii – inclusiv adolescenții – departe de acest spectacol”, a spus Sprigg. ”Spectacolul a depășit limita, prin portretizarea unei orgii concrete pe ecran și, dacă ei cred că participanții adolescenți care își păstrează lenjeria de corp fac scena acceptabilă, atunci scenariștii și producătorii trebuie să se gândească din nou. Acest conținut nu este potrivit pentru nimeni, dar mai ales nu este potrivit pentru publicul adolescent vizat.”

Netflix și Warner Bros. Nu au răspuns imediat solicitării Fox News de a răspunde.

“Chilling Adventures of Sabrina” este o reeditare a “Sabrina, the Teenage Witch”, mai întunecată și mai provocatoare

Un alt serial al producătorului Roberto Aguirre-Sacasa, ”Riverdale” (al CW Television Network), are de asemenea o scenă similară inconfortabilă de striptease la bară, cu personaje care sunt minore. ”Sabrina” este taxată ca un serial companion al serialului de succesal CW, care a fost criticat pentru un conținut provocator similar. ”Riverdale” se bazează, de asemenea, pe o bandă desenată din Archie, dar ambele spectacole ale lui Aguirre-Sacasa au distrus valorile familiale sănătoase ale proprietății intelectuale originale.

Un purtător de cuvânt al Aguirre-Sacasa nu a răspuns imediat unei cereri de a face comentarii.

“Chilling Adventures of Sabrina” și “Riverdale” nu sunt primele două seriale care-i sexualizează pe adolescenți, deoarece “The Gossip Girl”, “The Pretty Little Liars” de la Freeform și o varietate de programe MTV sunt exemple recente. Majoritatea cazurilor implică actori de vârstă adultă, care joacă roluri de adolescenți, pentru interpretarea scenariile erotice – “Sabrina” nefiind o excepție. Cu toate acestea, unii guru din media simt că lucrurile se înrăutățesc în epoca modernă a televiziunilor de prestigiu.

”Riverdale” – CW

”Nu este recomandat ca Netflix să meargă pe acest drum, dat fiind climatul. Cu nici un agent de publicitate căruia să-i răspundă, se pare că-și vor asuma controversa și că presa va fi stârnită de orice fel de reacție a abonaților”, a declarat reporterul mass-media Joe Concha, pentru Fox News.

Vicepreședintele Centrului de Cercetare Media, Dan Gainor, a criticat Netflix cu ”Trezirea, TV”, indicând ”Sabrina” ca un exemplu de motiv pentru care părinții trebuie să procedeze cu prudență, înainte de a le permite copiilor accesul la gigantul filmelor on-line.

”Acest spectacol depravat promovează sexul adolescent și vrăjitoria. Părinții trebuie să știe că la acest lucru ar putea să se uite copiii lor, atunci când accesează Netflix”, a declarat Gainor pentru Fox News.

Artistul comercial Troy Riser s-a aflat printre criticii deschiși pe social-media, trimițând numeroase tweet-uri, condamnând Netflix pentru ”scena orgiei” și chiar declarând că ”brandurile tradiționale ale copiilor, cum ar fi universul revistelor Archie Comics, nu ar trebui folosite pentru a comercializa pornografie softcore”. Copiii lui Riser sunt acum adulți, dar când a ajuns la Fox News, el a explicat că este îngrijorat de tineretul de astăzi.

”Ambalarea divertismentului pentru adulți într-un brand tradițional de familie este un lucru destul de supărător”, a declarat Riser pentru Fox News. ”Mă gândesc mai mult la copii în general – în special la fetele tinere – care ar fi atrase de un spectacol despre ‘Sabrina vrăjitoarea adolescentă’, un spectacol pe care mulți părinți îl vor crede în mod natural că fiind sigur pentru copii, având în vedere propriile lor amintiri despre benzile desenate Archie și despre serialul de audiență generală al Melissei Joan Hart din urmă cu câțiva ani.”

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button