X

OFICIAL: Asasinarea jurnalistului Khashoggi , ordonată de la cel mai înalt nivel din Arabia Saudită

Erdogan

Asasinarea jurnalistului disident saudit Jamal Khashoggi a fost ordonată de la “cel mai înalt nivel” din Arabia Saudită, afirmă, într-un editorial publicat în cotidianul The Washington Post, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, semnalând însă că regele Salman nu este implicat. 

“Cazul este prea cunoscut: Jamal Khashoggi, un jurnalist saudit şi un familist, a intrat pe 2 octombrie în Consulatul saudit din Istanbul pentru formalităţi în vederea căsătoriei. De atunci, nimeni, nici măcar logodnica sa care aştepta afară, nu l-a mai văzut. (…) Ca rezultat al eforturilor noastre, lumea a aflat că Jamal Khashoggi a fost ucis cu sânge rece de o echipă de asasini şi s-a stabilit că această crimă a fost premeditată”, afirmă Recep Erdogan, subliniind că Arabia saudită refuză în continuare să transmită unde este cadavrul.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ştim că autorii se numără printre cei 18 suspecţi arestaţi în Arabia Saudită. Ştim şi că aceşti indivizi au îndeplinit nişte ordine, de a-l omorî pe Khashoggi şi a pleca. Ştim şi că ordinul de asasinare a lui Khashoggi a venit de la cel mai înalt nivel al Guvernului saudit”, a adăugat preşedintele Turciei.

“Aş vrea să subliniez că Turcia şi Arabia Saudită au relaţii amicale. Nu cred nicio secundă că regele Salman, custodele sfintelor moschei, a ordonat uciderea lui Khashoggi. Prin urmare, nu am niciun motiv să cred că această crimă reflectă politica oficială a Arabiei Saudite. În acest sens, ar fi greşit să considerăm uciderea lui Khashoggi ca fiind o problemă între cele două ţări. Cu toate acestea, trebuie să adaug că prietenia noastră cu Riyadul, care este de mult timp, nu înseamnă că vom închide ochii faţă de o crimă cu premeditare care s-a produs în faţa noastră. Uciderea lui Jamal Khashoggi este inexplicabilă”, subliniază Recep Tayyip Erdogan.

Jamal Khashoggi a dispărut în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul. Arabia Saudită a admis că editorialistul cotidianului The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu.

Dovezile existente sugerează că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a coordonat operaţiunea de asasinare a jurnalistului disident Jamal Khashoggi, iar teoria conform căreia autorii ar fi militari indisciplinaţi este o “ficţiune”, a afirmat sir John Sawers, un fost director al MI6.

Arabia Saudită a negat că prinţul moştenitor saudit ar fi implicat în acest complot. Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut clarificări din partea Arabiei Saudite în acest caz.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Arabia Saudita este stat religios. Daca Coranul permite atunci nu e vinovata persoana care a ordonat asasinatul, ci ideologia care i-a permis acest lucru.

  2. Romeo
    Unde s-a mai intalnit asa ceva, sa fii taiat in bucati intr-o ambasada? Nici macar impuscat.Nici nu-ti vine sa crezi ca asa ceva se poate intampla…. Daca intr-o ambasada patesti asa, pai pe strada ce sa mai vorbim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button