X

BRAVO SECU: “Au zburat porcii!”

Miercuri, oamenii s-au revoltat impotriva veterinarilor care au venit sa le omoare porcii. Joi, veterinarii au venit cu jandarmii, dar n-au mai gasit porcii…

Protv: Sătenii care au făcut 100 de porci să dispară peste noapte. ”Au zburat în pădure”

Expresia “când o zbura porcul” a căpătat noi înţelesuri într-o localitate din Dolj, unde oamenii s-au revoltat miercuri, când veterinarii au vrut să le omoare porcii din cauza pestei.

Cei aproape o sută de godaci au dispărut din cotețe, iar echipele trimise joi ca să ducă misiunea la bun sfârşit au mai găsit doar câţiva purceluși.

Luaţi la întrebări, unii săteni au sugerat ca porcii ”au zburat”, apoi au recunoscut că i-au tăiat miercuri-noapte, ca să nu-i piardă.

Un pluton de oameni îmbrăcaţi combinezoane albe şi mai mulţi veterinari au descins în zori în Comănicea – judeţul Dolj, ca să sacrifice toţi porcii din localitate.

Ca să fie siguri că oltenii nu se opun – aşa cum s-a întâmplat miercuri – au adus cu ei peste 20 de jandarmi şi poliţişti. Dar când să înceapă operaţiunea, au găsit coteţele… goale.

Localnic: “Au zburat. În pădure, eu de unde să ştiu.”

Reporter: “Ce s-a întâmplat cu porcii?” 
Localnici: “Nu ştim nimic…“
Reporter: “S-au evaporat?“
Localnici: “Probabil!”

Pentru că echipele trimise ştiau că trebuie să omoare aproape o sută de porci, în sat a început o amplă operaţiune de scotocire – în care s-a implicat chiar şi primarul.

Unii săteni au recunoscut cu jumătate de gură că, miercuri-noapte, după ce au reuşit să îi determine pe veterinari să plece din localitate – în zona s-a pornit “ignatul.

Primar: “L-aţi tăiat miercuri seară?” 
Localnic: “Intraţi să vedeţi… e tranşat tot.”

Localnic: “Tăiat, văzură specialiştii, carnea e pusă la postava, dar nu mâncai că nu avusei timp.” 
Reporter: “Vă simţiţi ca de Crăciun?”
Localnic: “Păi ce are? Tot eu îl mănânc ori acum, ori peste o lună.”

Într-un final, în localitate, veterinarii au găsit câţiva porci mici – fiecare de cel mult 10 kilograme.

Andrei Butaru, directorul DSV Dolj: “Am constatat când să intrăm în curţi ca se sacrificaseră din ele. Cei care le-au sacrificat nu avem ce să le facem pentru că oamenii spun: “Domnule, eu am sacrificat un animal sănătos, noi nu avem o dovadă a faptului că ei au sacrificat ieri sau alataieri.”

Viorel Tarei, viceprimarul comunei Secu: ”În localitate nu trebuie să rămână porc viu. Asta e ideea pentru că porcii vii transmit molima şi ca atare, porcii ăştia nu trebuie să fie vii.”

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Anti-românism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. Se pregătește marea foamete…la pachet cu prăbușirea sistemului bancar ,bazat pe bani ,,electronici,, …nu mai vorbim de economie pt.că ea deja nu mai există. Bineînțeles ,vor fi și epidemii propagate prin vaccinare obligatorie.

  2. E o poveste cusuta cu ata alba. Pai daca la acest om era focar de pesta porcina africana oare nu era nevoie de incinerarea pe loc a cadavrelor? Oare porcii nu ar fi avut semne clinice? Daca porcii erau bolnavi de PPA oare il lasau pe proprietar sa il ingroape in camp? De ce nu se prezinta public buletinul de analize?Daca e o intoxicatie? Au masurat medicii temperatura porcilor bolnavi? au luat sange direct de la animalul viu suspect? O mare vrajeala pt a importa carne de porc din Germania. Bravo natiune, bravo Dragnea, marele sforar al tarii.

  3. Ordine date aiurea de tot felul de cretini de la Prefectura – Acolo sunt porcii cei adevarati – Vedeti ce mecle si cefe au ?
    Nu se justifica sacrificarea in tot satul pentru o singura gospodarie , mai ales ca trecusera si 5 saptamani de la eliminarea porcilor bolnavi ! In al doilea rand , borfasii de la DSV nu prea au chef de munca – Vedeti ca nu dau nici un raspuns atunci cand li se cer analize. Mafia de stat isi bate joc de romani..
    Suntem in prag de iarna si Tembeliziunile Securitatii anunta scumpiri la carne si alte alimente …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.