X

Va cere noul președinte al Braziliei să se construiască al Treilea Templu in Ierusalim?

Noul presedinte al Braziliei a promis in campania electorala ca va transfera ambasada țării sale la Ierusalim.
Rabinul Weiss afirma ca despre un pre Templu in America de Sud se mentioneaza in profetii si ca Cristofor Columb a fost un evreu convertit fortat la crestinism.

Candidatul brazilian la președinție, Jair Bolsonaro.  (Credit: Agencia O Globo)

Va cere noul președinte al Braziliei să se construiască al Treilea Templu?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iată, țărmul mă așteaptă, cu corăbii din Tarsis în frunte, pentru ai aduce pe fiii tăi de departe, și argintul și aurul lor, și numele lui Hahashem, Dumnezeul tău, pentru Sfântul lui Israel, care te -a slăvit. Isaia 60:14 (Biblia Israelită ™)

Alegerea lui Jair Bolsonaro în Brazilia, un președinte de dreapta, scoate în evidență o schimbare semnificativă a gândirii, îndepărtându-se de socialismul de stânga, în timp ce adoptă fără îndoială o abordare a creștinismului care sprijină Israelul. Poate că acest lucru marchează începutul celui de-al Treilea Templu, despre care unii cred că ar fi inițiat în America de Sud într-un proces care a început deja.

Un fost căpitan în armata braziliană, Bolsonaro a intrat în politică prin obținerea de către Partidul Creștin Democrat a consiliului municipal ales în Rio de Janeiro. Religia reprezintă o mare parte din recursul lui Bolsonaro. Într-un discurs din 2017, noul președinte al Braziliei a declarat: “Dumnezeu mai presus de tot. Nu există ceva precum stat secular. Statul este creștin și minoritatea va trebui să se schimbe, dacă poate.”

O figură controversată, a câștigat a doua rundă de vot cu 55% din voturi, după ce nu a reușit să obțină cele 50% necesare în primul tur. Atât de controversată a fost alegerea lui astfel incât Bolsonaro a fost înjunghiat în septembrie la un eveniment de campanie.

Pozițiile sale politice sunt identice cu cele ale politicienilor de dreapta din SUA (căsătorie pro-viață, pro-arme, căsătorie anti-același sex). El se opune, de asemenea, imigrației, în special din Haiti, Africa și Orientul Mijlociu. El il laudă deschis pe președintele Trump, cu care a fost comparat de către mass-media, totodata este contactat in mod frecvent de mass-media pentru a-și exprima observațiile.

Asemănarea cu Trump a lui Bolsonaro l-a determinat să facă o promisiune de campanie în urmă cu trei luni că, dacă va fi ales, va transfera ambasada țării sale la Ierusalim. Și similar cu inchiderea de către Trump a misiunii PLO din Washington DC, Bolsonaro a promis, de asemenea, la acea dată să închidă biroul PLO în capitala țării sale.

Deși aceste decizii par pur politice, ele pot avea motive profund fundamentate în viziunile celui de-al Treilea Templu. Sub administrația braziliană anterioară, în februarie 2016, Autoritatea Palestiniană și-a inaugurat ambasada în Sao Paulo. Clădirea modestă a avut un design izbitor: un octogon, structura fiind acoperită cu o cupolă de aur. Arhitectura a purtat un mesaj inconfundabil: misiunea PA în Brazilia era de a pretinde dreptul asupra Muntelui Templului.

Mesajul a avut ecou în rândurile brazilienilor care cunosc profeția legată de Templul Muntelui. Sao Paulo găzduiește o biserică de patruzeci de milioane de dolari după modelul  templului lui Solomon, care poate acomoda 10.000 de închinători.

Dacă alegerile recente denotă o schimbare în politica braziliană față de Israel, ar putea fi faptul că organismul cel mai bine pregătit să se conecteze cu administrația lui Bolsanaro nu este guvernul israelian, ci, mai degrabă, Sanhedrin-ul.

Rabbi Weiss a subliniat că o legătură prealabilă celui de al Treilea Templu cu America de Sud apare în profeție ca prima etapă în înființarea unui al treilea templu.

Cu corăbiile din Tarsis în frunte, să aduci pe fiii tăi din afară, și argintul și aurul lor, și numele lui Haheshem, Dumnezeul tău, pentru Sfântul lui Israel, care te-a slăvit. Străinii  vor reclădi zidurile, împărații lor vă vor aștepta … Isaia 60: 9-10

Rabbi Weiss a explicat că Tarsis este Spania sau lumea vorbitorilor spanioli.

“Primii care vor veni și vor recunoaște Ierusalimul pentru scopurile lui Mesia și al Treilea Templu sunt fi vorbitorii de spaniolă”, a spus Rabbi Weiss. El a menționat că, mai târziu, în capitol, profetul s-a referit la ei în termeni care păreau să descrie Inchiziția spaniolă.

Înaintea voastră vor veni copiii acelora care v-au chinuit; Închinați-vă la tălpile picioarelor tale Sunt toți cei care te-au jignit; Și vei fi chemat “Orașul lui Hazhem, Tionul celui sfânt al lui Israel.” Isaia 60:14

“Lumea Nouă a fost deschisă în Spania și Portugalia ca urmare a Inchiziției lui Christopher Columbus, descendent al lui Anousim (evreii convertit forțat la creștinism)”, a spus Rabbi Weiss. “Acest ajutor pe care descendenții inchiziției îl vor da pentru a construi al Treilea Templu este tshuva (pocăința lor) pentru ceea ce au făcut în timpul Inchiziției”.

Sanhedrinul lucrează deja pentru a aduce acest tikkun final (reparație) pentru a deschide calea pentru America de Sud de a-și lua locul în construirea celui de-al Treilea Templu. În septembrie, Sanhedrinul a găzduit Concertul de creație, invitând toate națiunile lumii să vină și să-L laude pe Dumnezeu în Ierusalim. Ca parte a concertului, Sanhedrinul a invitat popoarele să înființeze un nou organism internațional bazat pe Biblie. Au fost reprezentanți din Guatemala, Honduras și Mexic, care au semnat cu toții o declarație de intenție de a-și juca rolul profetic în a ajuta Israelul să construiască al Treilea Templu.

Acest lucru a deschis relațiile dintre Sanhedrin și țările participante. Luna trecută, Sanhedrinul a trimis o scrisoare Guatemalei cu ocazia Zilei naționale a Independenței, lăudându-i că sunt prima națiune care acceptă rolul lor profetic.

“Rugăm acum ca toate ținuturile în care se vorbește spaniolă și portugheză să se conecteze cu întoarcerea la Sion, pocăința fizică și spirituală “, a fost scris în scrisoare. “Printre popoarele voastre sunt frații noștri, membri ai celor zece triburi pierdute ale evreilor care au scăpat de Inchiziție și ai căror urmași trăiesc în țările voastre. De asemenea, triburile care au suferit o transformare rituală strictă ca un întreg trib peruvian care a emigrat în Israel și trăiește acum vieți evreiești pline în Iudeea și Samaria “.

Aceste profeții se referă direct la voi. Vorbesc despre voi, pentru a arăta că ați fost aleși ca pionieri și îngrijitori la această întreagă trezire profetică.

“Noi oferim binecuvântările noastre pentru un mare succes țării voastre, răspunzând la această dorință divină și pentru o pace dreaptă și adevărată între toate popoarele voastre și țările vecine. Ne rugăm să faceți pelerinaje anuale în Israel pentru a sărbători Sărbătoarea Tabernacles. ”

“În ceea ce privește toate cele 70 de națiuni din întreaga lume, așa cum inima voastră este îndreptată spre Dumnezeul lui Israel și poporul Său, spre Țara lui Israel și spre Templul Său, Dumnezeu îi va înălța în locul potrivit cu legile Bibliei”.

“Vă invităm să înființați o organizație de state din Ierusalim, 70 de state, care va administra dreptatea și neprihănirea împreună cu Sanhedrinul pentru a îndeplini cuvântul” din Sion va ieși Tora și cuvântul lui Dumnezeu din Ierusalim “.

Scrisoarea a fost semnată de rabinul Zvi Idan, președintele Sanhedrinului, Rabinul Joel Schwartz, liderul Curții pentru Fiii lui Noe, Rabbi Dov Stein, secretarul Sanhedrinului și purtătorii de cuvânt al Sanhedrinului, rabinul Yishai Ba’abad și Prof. Hillel Weiss.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button