X

Studiu: Lipsa de mişcare, mai dăunătoare decât fumatul sau diabetul

Toţi am auzit că exerciţiile fizice te ajută să trăieşti mai mult. Un nou studiu merge şi mai departe, arătând că un stil de viaţă sedentar este mai dăunător pentru sănătatea ta decât fumatul, diabetul sau bolile de inimă, notează CNN.

Dr. Wael Jaber, cardiolog la Cleveland Clinic şi autor principal al studiului, afirmă că rezultatele acestuia sunt ”extrem de surpinzătoare”.

”Când se vede pe o bandă de alergat sau la un exerciţiu de stres fizic că nu eşti în bună formă, ai o perspectivă mai rea, din punct de vedere al riscului de deces, decât să fii diabetic sau fumător”, a declarat Jaber.

”N-am văzut niciodată ceva atât de clar şi de obiectiv ca acest studiu”, a adăugat el. ” Lipsa mişcării ar trebui tratată aproape ca o boală care are un leac, acesta fiind exerciţiile fizice”, a explicat Jaber.

Cercetătorii au ajuns la aceste concluzii după ce au studiat retroactiv 122.000 de pacienti care au fost testaţi fizic pe banda de alergat la Clinica Cleveland între 1 ianuarie 1991 şi 31 decembrie 2014.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Sănătate
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.