X

Studiu: Lipsa de mişcare, mai dăunătoare decât fumatul sau diabetul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Toţi am auzit că exerciţiile fizice te ajută să trăieşti mai mult.  Un nou studiu merge şi mai departe, arătând că un stil de viaţă sedentar este mai dăunător pentru sănătatea ta decât fumatul, diabetul sau bolile de inimă, notează CNN.

Dr. Wael Jaber, cardiolog la Cleveland Clinic şi autor principal al studiului, afirmă că rezultatele acestuia sunt ”extrem de surpinzătoare”.

”Când se vede pe o bandă de alergat sau la un exerciţiu de stres fizic că nu eşti în bună formă, ai o perspectivă mai rea, din punct de vedere al riscului de deces, decât să fii diabetic sau fumător”, a declarat Jaber.

”N-am văzut niciodată ceva atât de clar şi de obiectiv ca acest studiu”, a adăugat el. ” Lipsa mişcării ar trebui tratată aproape ca o boală care are un leac, acesta fiind exerciţiile fizice”, a explicat Jaber.

Cercetătorii au ajuns la aceste concluzii după ce au studiat retroactiv 122.000 de pacienti care au fost testaţi fizic pe banda de alergat la Clinica Cleveland între 1 ianuarie 1991 şi 31 decembrie 2014.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button