X

Turcia a bombardat gruparea kurdă din nordul Siriei

bombardament

Armata turcă a bombardat poziţii ale unei grupări kurde siriene la est de fluviul Eufrat, în nordul Siriei, pentru a doua oară într-o săptămână, a anunţat miercuri agenţia de presă Anadolu, citată de DPA preluată de Agerpres.

Artileria turcă a vizat poziţiile miliţiei kurde siriene Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) din regiunea Ayn al-Arab şi ”au fost neutralizaţi patru terorişti”, potrivit Anadolu. Alţi şase combatanţi kurzi au fost răniţi, a precizat sursa.

Forţele Democratice Siriene (SDF), o grupare-paravan pentru YPG, a confirmat bombardamentul, spunând că în atacurile turceşti din ultimele trei zile a fost ucis un membru al SDF şi altul a fost rănit grav.

Duminică, Turcia a bombardat poziţii în zona Zor Magar de la vest de Ayn al-Arab, potrivit Anadolu.

Ankara consideră YPG în Siria drept o organizaţie teroristă care are legături cu insurgenţii kurzi din Turcia. Washingtonul consideră în schimb YPG drept aliaţi în lupta împotriva grupării Stat Islamic în Siria.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis marţi ”să distrugă” grupările armate kurde de la est de Eufrat, în pofida prezenţei militare americane în regiune.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Siria
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.