X

UPDATE: Lăcașul de cult folosit de românii din Bergamo (Italia) nu va mai fi vândut musulmanilor

Invazia islamică a Europei se face pe mulți bani: Un fost lăcaș de cult catolic folosit de ortodocșii români din Italia a fost vândut musulmanilor și transformat în moschee

Image result for bergamo chiesa ortodossa romena
Liga Nordului, partid de extremă-dreapta, a intervenit duminică pentru a bloca eforturile unei asociaţii musulmane de a transforma o fostă capelă de spital, care fusese folosită de Biserica Ortodoxă Română, într-o moschee, scrie Reuters. 
Gruparea musulmană a făcut săptămâna trecută cea mai mare ofertă pentru capela din nordul oraşului Bergamo la o licitaţie organizată de un spital local, eliminând astfel Biserica Ortodoxă Română, care folosea clădirea pentru a-şi ţine slujbele, scrie news.ro.Liderii Ligii din regiunea Lombardiei au anunţat că vor suspenda vânzarea folosindu-se de o lege din 2004 care le permite să intervină pentru a prezerva obiectivele culturale.

„Nu aş vinde niciodată o biserică şi sunt uimit că cei care conduc spitalul nu şi-au dat seama despre ce problemă sensibilă este vorba”, a afirmat pe Twitter preşedintele Lombardiei, Attilio Fontana, un politician din Liga Nordului.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Totuşi, ne vom exercita dreptul la primul refuz şi nu va exista posibilitatea unui apel”, a adăugat el. Decizia sa înseamnă că Lombardia trebuie să cumpere acum proprietatea.

Liderul Ligii, Matteo Salvini, a avertizat mai devreme în acest an că societatea şi cultura italiană riscă să fie eliminate de Islam.

„Secole de istorie riscă să dispară dacă islamizarea, care până acum a fost subestimată, va câştiga teren”, a declarat el.

Musulmanii reprezintă o minoritate de mici dimensiuni în Italia iar ei vor ajunge până la 4,9% din populaţie până în 2020, conform Pew Research Centre.

Asociaţiile musulmane se plâng că restricţiile locale privind construcţiile le împiedică să obţină licenţe pentru a construi moschee şi de multe ori trebuie să folosească structuri precum garaje pentru a-şi organiza întâlnirile.

Știrea inițială: Invazia islamică a Europei se face pe mulți bani: Un fost lăcaș de cult catolic folosit de ortodocșii români din Italia a fost vândut musulmanilor și transformat în moschee

Şeful Ligii mondiale a musulmanilor a făcut câteva declaraţii care au pus pe jar autorităţile:
„Italia are nevoie de mai multe moschei. Islamismul şi terorismul sunt fals legate de Islam. Suntem gata să punem la bătaie bani, mulţi bani, ajutoare, tot ceea ce doriţi. Vrem să oferim un suport direct guvernului italian în problema imigraţiei. Dar n-am reuşit să spunem asta ministrului vostru de Externe. Înţelegeţi?”

Cazul bisericii din Bergamo cumpărată de o asociaţie de musulmani pentru a face din ea o moschee, redeschide dezbaterea despre locurile de cult pentru rezidenţii de credinţă islamică. Pe de o parte, există rezistenţă în privinţa edificiilor care vor schimba geografia oraşului, pe de alta lipsa spaţiilor adecvate. Aceste chestiuni obligă comunităţile la a-şi căuta locuri improprii, semiclandestine, fără transparenţă şi mai aproape de ieşirile extremiste, notează Metro.

În acest sens a fost o dezbatere complexă în “Corriere della sera” cu secretarul Ligii Mondiale Musulmane, Al Issa (Muhammad Bin Abdul Karim Al-Issa), care, înainte de a-şi asuma funcţia acum doi ani, fusese jurist al teologilor musulmani şi ministru al Justiţiei saudite.

”All-Issa este acum vocea pe care tânărul principe Bin Salman a hotărât că trebuie ascultată de noi, occidentalii, pentru a ne convinge despre ideile sale moderne şi să ne transmită un mesaj de toleranţă religioasă şi lupta împotriva terorismului (în septembrie a repetat aceleaşi concepte cu papa Francisc)- explica Corriere – Liga musulmană, cu controlul său asupra moscheilor şi a centrelor islamice ale lumii sunnite, este privită deseori cu suspiciune, ca gardian al secularismului (tendinţa specifică epocii moderne şi actualei configuraţii politice europene de a considera viaţa umană în afara implicaţiilor religioase), braţul operativ al wahabismului (o doctrină islamică şi o mişcare religioasă fondată de Muhammad Ibn Abd al-Wahhab) de la Riad. Astfel, Al Issa, repetă că ‘multe lucruri s-au schimbat’ de când el este secretar general”.

‘Suntem gata să punem la bătaie bani, mulţi bani, ajutoare, tot ceea ce doriţi. Vrem să oferim un suport direct guvernului italian în problema imigraţiei. Dar n-am reuşit să spunem asta ministruli vostru de Externe. Înţelegeţi?”, spune Al Issa, în urma unei vizite la Roma. Având în vedere activităţile ministrului, i-a fost propusă o întâlnire cu un vice, dar ”protocolul Ligii musulmane, nu-mi permite să întâlnesc pe cineva cu rang inferior într-o problemă oficială”, spune el.

”Noi avem o propunere pentru Italia, în privinţa integrării, trebuie înţeleasă situaţia acestor persoane, am făcut studii, avem informaţii. Şi putem să muncim împreună. Italia suferă mai mult decât alte ţări, iar noi vrem să schimbăm situaţia cu 360 de grade, avem o organizaţie mondială pentru a face aceasta şi bani să vă oferim. Bani care vin direct de la Liga musulmană mondială”.

Vă vom ajuta colaborând, în combaterea terorismului. În Italia sunt doar 6 moschei oficiale şi foarte multe neoficiale. Trebuie să construim mai multe, cu predici în arabă şi în italiană”, spune Al Issa, care interpelat despre neîncrederea ministrului de Interne, Salvini, afirmă:

”aceasta poate împinge spre radicalism, poate crea un decalaj în armonia naţională. Noi vrem deplina integrare a musulmanilor în Italia. Vrem ca şi copiii musulmani să meargă în şcolile voastre publice, iar dacă vreunul doreşte să-şi formeze o cultură religioasă, o poate face în privat. Suntem împotriva izolării comunităţilor noastre. Voi nu trebuie să riscaţi să vă transformaţi într-o societate închisă (?!) şi fără diversitate”.

Curios, concluzionează intervievatorul, nu vă sună a Open Society?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button