X

A fost lansat site-ul preoților (echilibrați) antiecumeniști, coordonat de teologul Mihai-Silviu Chirilă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Site-ul poate fi accesat de ceva vreme la adresa marturisireaortodoxa.ro. Este un proiect mai vechi al preoților nepomenitori și al teologului Mihai-Silviu Chirilă. Iată câteva puncte din cele ce își propune noul site în politica editorială a inițiatorilor:

 • Mărturisirea Ortodoxă este un portal de teologie și atitudine antiecumenistă, care reflectă lupta echilibrată împotriva ereziei ecumeniste existente în Biserica Ortodoxă de decenii și oficializată de către ierarhii prezenți la minciunosinodul din Creta.
 • Editorii portalului doresc prin acest site să facă o mărturisire publică echilibrată, ancorată în cugetarea Sfinților Părinți, în doctrina canonică și în practica bisericească referitoare la situații similare celei prin care trecem astăzi. Mai presus de toate, scopul acestui site este de a evita extremele luptei antiecumeniste, laxitatea morală și acrivia fără discernământ, prima dintre ele fiind o părtășie mai mult sau mai puțin deschisă la erezia ecumenistă, iar cealaltă, o alunecare periculoasă în schismă.
 • Paginile portalului sunt deschise preoților, ieromonahilor și teologilor ortodocși nepomenitori, care mărturisesc echilibrat și fără ură și patimă contra ecumenismului și nu transformă nepomenirea într-o răfuială personală cu ierarhii căzuți în erezie și cu credincioșii și preoții care nu au ajuns încă la stadiul opririi pomenirii, din motive serioase.
 • Pe lângă aceștia, sunt invitați să scrie și preoții, ieromonahii și teologii ortodocși care încă nu au întrerupt pomenirea încă, dar care doresc să facă o mărturisire publică împotriva ecumenismului și a minciunosinodului din Creta. Invitația noastră la dialog rămâne valabilă, în speranța ajutorării celor care nu au întrerupt pomenirea să facă primul pas spre mărturisire, detașarea publică de erezie și de cei ce o propovăduiesc, pentru ca astfel, prin eforturi comune, să determinăm ierarhia să renunțe la ecumenism și la documentele din Creta.
 • Lupta antiecumenistă trebuie încadrată în contextul mai larg al edificării Noii Ordini Mondiale. Din acest motiv, siteul va aborda teme specifice luptei antisistem, legate mai ales de problemele stringente cu care se confruntă creștinii ortodocși în societatea secularizată: vaccinare, chemtrails, dictatură biometrică, propagandă LGBT, educație sexuală în școli etc.
 • Toate aceste teme conexe teologiei vor fi tratate pe acest portal într-un context teologic și juridic realist, încercând să păstrăm aceeași linie echilibrată ca și în lupta antiecumenistă, pentru a evita pornirile extremiste care decredibilizează această luptă și pun în pericol mântuirea celor care au astfel de porniri.
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Noul site este mai concentrat pe lupta antiecumenista, putand fi astfel mai usor de parcurs de cei interesati de aceasta tema. OrtodoxINFO va prelua sporadic articole de importanta maxima pentru Ortodoxie, lasand noul site sa-si dezvolte propria audienta.

 1. Nu exista , exista preoti ortodocsi. Esti eretic daca esti ecumenist. Esti in afara Bisericii si dacs esti schizmatic. Si te tranformi in necrestin si daca spui ca ereticii ori schizmaticii sunt crestini. Cum pot fi in Hristos, ai lui Hristos si in Crestinism, cei ce sunt lepadati de Adevar, de Duhul si de invatatura cea dumnezeiasca?

  1. Ba uite ca se exista. Esti eretic daca esti ecumenist, dar daca nu esti ecumenist in marturisire nu esti eretic, chiar daca nu ai reusit sa intrerupi inca pomenirea. Esti partas la erezie in sensul in care nu ai luat atitudine clara contra ei, si asta nu e bine, pentru ca pentru aceasta delasare esti vinovat inaintea lui Dumnezeu, dar nu de erezie, ci de lasitate, nepasare, delasare, frica etc.
   Esti schismatic (nu schizmatic) daca ai o gandire simplista, in care reduci totul la negru si alb si judeci pe toti si ii pui in diferite categorii, asa cum facea fariseul din Evanghelie.
   Pentru mai multe detalii, cititi si https://www.marturisireaortodoxa.ro/canonul-sfantului-atanasie-cel-mare-despre-reprimirea-celor-ce-nu-s-au-facut-partasi-eresului-de-bunavoie/.

 2. Am si eu cateva intrebari pentru preotii astia echilibrati antiecumenisti la care chiar doresc sa mi se raspunda. Daca prin cearta voastra dezbinati familiile de crestini ortodocsi, a carui lucrare o faceti voi? Daca Dumnezeu spune, “ceea ce Dumnezeu a unit omul sa nu desparta” este scuzabil sa dezbinati familiile crestinilor? Va intreb lucrul asta deoarece eu si se pare mai nou si multi altii suntem in urmatoarea situatie. Sotia”indrumata de un preot “echilibrat” antiecumenist a luat calea asta a voastra, impartasire la nepomenitori, nu mai impartaseste copii la pomenitori, spune ca eu sunt eretic si drept urnare nu mai poate locui cu mine. Rezultatul? Ne-am despartit pentru ca eu merg la aceeasi biserica ma spovedesc la acelas preot si imi pastrez aceeasi credinta. Mai nou am aflat ca nu sunt singur in situatia asta. Asadar, va intreb, voi a carui lucrare o faceti, a lui Dumnezeu sau a diavolului?

  1. Va rugam sa fceti public numele acelui preot!

   v-a raspuns dl Mihai-Silviu Chirila urmatoarele:
   Preoții și credincioșii care fac mărturisirea antiecumenistă echilibrată se deosebesc tocmai prin faptul că refuză să îi numească eretici pe cei care nu au întrerupt încă pomenirea și nu propovăduiesc deschis erezia, acordând o atenție deosebită situațiilor de genul celei pe care ne-o descrieți, în care unii membri ai familiei sunt nepomenitori, alții nu au ajuns la această măsură a asumării luptei.
   Este foarte posibil ca soția dumneavoastră să frecventeze unul dintre preoții nepomenitori așa-numit “acrivist”, din grupul schismatic înființat de monahul Sava lavriotul în România, grup care s-a detașat complet de adevărata luptă contra ecumenismului, practicând un radicalism sectar, dominat de o ură inumană față de toți cei ce au o altă opinie despre modul în care se duce această luptă. La întrunirea de la Roman, din ianuarie 2018, acest grup schismatic a stabilit că, din punctul lor de vedere, toți românii care nu au întrerupt pomenirea sunt eretici, că toți ierarhii din lume sunt compromiși, indiferent dacă luptă sau nu contra ereziei ecumenismului.

   raspunsul complet este publicat pe https://www.marturisireaortodoxa.ro/acrivia-iresponsabila-creeaza-tragedii-in-familiile-romanesti/

  2. Matei 10, 35-37
   35.Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa. 36.Şi duşmanii omului vor fi casnicii lui. 37.Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.

   Matei 19, 29
   29.Şi oricine a lăsat case sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau femeie, sau copii, sau ţarine, pentru numele Meu, înmulţit va lua înapoi şi va moşteni viaţa veşnică.

 3. Parca seamna cu perestroika lui Gorbaciov,io nu inteleg ce nu este clar in Biserica si trebuue sa mai clarificam,nu este nimic de clarificat,crestinismul este voluntar asa l-a facut Dumnezeu si asa ne vrea,Noi trebuie sa spunem mereu Adevarul ,cine il aude bine cine nu, este problema lui.Vrem sa facem o Biserica artificiala?Biserica exista chiar daca pe pamint nu mai este niciun credincios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button