X

Hotărâre judecătorească “istorică” in Philadelphia: Agențiile de adopție catolice pierd dreptul de nu plasa copii cuplurilor adoptive gay

Ordonanța privind practicile corecte din Philadelphia interzice discriminarea pe baza orientării sexuale și a identității de gen. 

Agenție de adopție religioasă a pierdut în instanță dreptul de a exclude părinții homosexuali

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Într-o hotărâre judecătorească “istorică”, un judecător federal a decis în favoarea părinților adoptivi de același sex.

Un judecător federal a decis, vineri, împotriva unei organizații religioase care a refuzat să plaseze copiii adoptivi cu familii homosexuale pe motive religioase.

Judecătorul Petrese B. Tucker de la Curtea Districtuală din Districtul de Est din Pennsylvania a hotărât că orașul Philadelphia poate solicita agențiilor adoptive să respecte politicile de nediscriminare ale orașului. Decizia marchează prima dată când o instanță federală a hotărât că astfel de agenții nu pot dezvălui cupluri de același sex care nu îndeplinesc criteriile religioase ale agențiilor.

Reclamanții din cauza – serviciile sociale catolice și cele trei familii adoptive cu care lucrează agenția – au depus rapid apelul.

Litigiul a început la începutul lunii martie, când comisarul Departamentului de Servicii Umane din Philadelphia (DHS) a descoperit că două dintre cele 30 de agenții de asistență socială cu care are contracte – Serviciile sociale catolice și Serviciile creștine din Betania – au avut politici care le neagă serviciile finanțate din fonduri publice cuplurilor de același sex.

În urma acestei descoperiri, DHS a încetat să lucreze cu cele două organizații, menționând că politicile lor privind familiile LGBTQ au încălcat clauza de nediscriminare inclusă în contractul încheiat cu DHS.

Serviciile sociale catolice și trei familii adoptive au intentat un proces împotriva orașului Philadelphia, susținând, printre altele, că suspendarea orașului de trimiteri de copii noi la îngrijirea lor a încălcat drepturile lor religioase și liberale de exprimare.

Decizia de vineri a constatat că practicile serviciilor sociale ale Bisericii Catolice au încălcat Ordonanța privind practicile corecte din Philadelphia, care interzice discriminarea pe baza orientării sexuale și a identității de gen și, prin urmare, agenția nu avea dreptul să continue să primească finanțare publică. Potrivit documentelor instanței, serviciile sociale catolice au în prezent un contract de 19,4 milioane dolari cu Departamentul de Servicii Umane al Philadelphiei.

Judecătorul Tucker a constatat că DHS și orașul Philadelphia au un “interes legitim” de a asigura că serviciile publice sunt “accesibile tuturor calificați pentru servicii” și că “grupul de părinți adoptivi și îngrijitori ai resurselor este la fel de divers ca și copiii aflați în nevoie. ”

Judecătorul Tucker a menționat, de asemenea, că DHS și orașul au un interes legitim de a “evita presupusele clauze privind protecția egalității și de stabilire a clauzelor care ar rezulta dacă ar permite contractorilor guvernului să evite conformitatea cu prevederile de nediscriminare ale orașului”, discriminând persoanele căsătorite de același sex.

Decizia de vineri a venit la doar o zi după ce republicanii au prezentat un amendament care ar permite agențiilor de adopție care primesc finanțare publică, cum ar fi Serviciile sociale catolice, să refuze să lucreze cu cupluri de același sex din motive religioase.

Modificarea ar permite Departamentului Sănătății și Serviciilor Umane să rețină “15% din fondurile federale pe care statul sau administrația locală le primește pentru un program care furnizează servicii de asistență pentru copii” din orice stat sau administrație locală care s-a dovedit a “discrimina”.

“POLITICA AJUTOARE” SAU “VICTORIA PENTRU COPII”?

Fondul Becket pentru Libertate Religioasă reprezintă serviciile sociale catolice și familiile adoptive în instanță. Consilierul senior al organizației, Lori Windham, a lovit politica Philadelphia și a promis să lupte împotriva deciziei judecătorului Tucker.

“Copiii orfani merită casele iubitoare”, a spus Windham într-o declarație. “Dar instanța de judecată a permis orașului să își continue politica dăunătoare – o decizie pe care ne așteptăm să o schimbăm cu acest apel”.

Fondul Becket a dezvoltat un istoric al litigiilor cu privire la litigiile cu privire la libertatea religioasă, inclusiv cazul lobbistului din anul 2014, la Curtea Supremă. Într-o hotărâre de referință pentru susținătorii libertății religioase, instanța de judecată a luat partea lobby-ul Hobby și a decis că guvernul nu ar putea obliga magazinul de arte și meșteșuguri să ofere contracepții pentru angajații de sex feminin atunci când acest lucru ar încălca credințele religioase ale proprietarilor magazinului.

Drepturile civile și avocații pentru protecția copilului au apreciat hotărârea judecătorului Tucker.

“În primul rând, aceasta este o victorie pentru copiii din Philadelphia care au nevoie de o casă iubitoare și nu își pot permite să aibă familii bune refuzate pentru că nu au reușit să îndeplinească un test de tip religios”, a spus Reggie Shuford, director executiv al American Civil Liberties Union din Pennsylvania într-o declarație. “Suntem mândri că orașul se angajează să se asigure că nici o familie calificată care se îndreaptă spre îngrijirea unui copil aflat în dificultate este refuzată din cauza orientării sale sexuale sau din alte motive care nu au legătură cu capacitatea de a avea grijă de un copil”.

Christina Remlin, consilierul principal al Drepturilor Copilului, o organizație nonprofit pentru protecția copilului, a declarat că politicile de excludere, cum ar fi cele existente în cadrul Serviciului Social Catolic, ar putea avea un efect de diminuare.

“Atunci când aveți o agenție de furnizori care promovează viziunile intolerante și le promulgă și se află lângă ei, această cultura tinde să pătrundă până la părintele adoptiv și la nivelul adoptiv, astfel încât în ​​jurul mesei de bucătărie la micul dejun să aveți o situație care promovează părinții, susțin credința că, de exemplu, fiind gay înseamnă că ar trebui să fii trimis în iad “, a spus Remlin în urma hotărârii.

IMPACTUL DEPĂȘEȘTE PHILADELPHIA

Leslie Cooper, director adjunct al proiectului LGBT și HIV din cadrul ACLU, a numit decizia “istorică” și a spus că ar putea avea un impact mult dincolo de Philadelphia. Decizia judecătorului Tucker ar putea avea “autoritate persuasivă” în alte cazuri, cum ar fi Dumont v. Lyon din Michigan, unde rolurile sunt inversate – guvernul apără capacitatea credincioșilor și a agențiilor de adopție și resping cuplurile de acelaș sex.

Zece state din Statele Unite permit în prezent agențiilor de îngrijire a copiilor cu licență de stat să refuze plasarea copiilor cu cupluri de același sex dacă intra astfel in conflict cu credințele lor religioase, potrivit Proiectului de promovare a mișcării, un think-tank LGBTQ. Cooper a declarat că hotărârea judecătorului Tucker presupune că aceste state sunt vulnerabile la procese pe baza clauzei de constituire a Constituției.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

    1. Eveniment anunțat de Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de Biruinta, pe Facebook.

      “Având în vedere că de astăzi până joi, la Predeal, la hotelul Carpați, este în desfășurare prima din sutele de sesiuni în care profesorii români vor fi învățați cum să ne reeduce copiii în așa fel încât să privească homosexualitatea și schimbarea sexului, ca pe o normalitate virtuoasă, demnă de urmat, suntem OBLIGAȚI, să ne apărăm copiii!

      Joi de la ora 10:00, vom picheta hotelul Carpați din Predeal. Tot joi de la ora 13:00, la București, vom protesta în fața Guvernului României.

      Bătălia a început!

      Ne lăsăm?!!!”

  1. Nu-i asa ca vrem o tara ca afara?

    Cu durere spun ca nu mai vad posibilitatea unei impacari in cadrul societatii. Problema este ca procentul celor spalati pe creier a crescut alarmant si nu stiu cati au realizat ca referendumul a confirmat ca cei care asculta cat de cat glasul Bisericii sunt o minoritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button