X

„Descinderea în iad” a unei adolescente de 15 ani din Franța, după vaccinul Gardasil – paralizată într-un scaun cu rotile

Back Camera

„Descinderea în iad” a unei adolescente de 15 ani din Franța, după vaccinul Gardasil – paralizată într-un scaun cu rotile

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Gardasil în Franța: experiența Mariei Oceane Bourguignon

de SaneVax, Inc.

Istorisire relatată de părinții săi

Părinții Mariei-Oceane, Jean Jacques și Yveline Bourguignon, au acordat permisiunea ca povestea fiicei sale să fie publicată, sperând că pot ajuta oamenii să-și dea seama că există riscuri potențiale legate de vaccinările HPV. Ei nu doresc ca nimeni altcineva să treacă prin ceea ce au experimentat fără să cunoască riscurile în avans.

Jean-Jacques și Yveline spun că Océane a fost o fată plină de bucurie, sănătate și râs înainte de a împlini 15 ani. Ei au numit-o afectiv “mica lor perla”. Nu a trebuit niciodată să viziteze medicul pentru vreo boală. Aceasta a fost până când viața ei a fost întoarsă cu susul în jos datorită încrederii. Aceasta este povestea ei.

Océane avea 15 ani când a mers la medicul de familie pentru a obține un certificat medical pentru a dansa cu un prieten. Medicul i-a sugerat Gardasil pentru prevenirea cancerului de col uterin. Părinții ei au avut încredere în medicul de familie și au consimțit vaccinarea. Ei nu și-au dat seama că această decizie urma să declanșeze un lanț de evenimente care ar face ca Infernul lui Dante să arate ca un picnic.

În 2010, Marie-Océane Bourguignon a primit două injecții cu Gardasil; prima pe 11 Octombrie și a doua pe 13 Decembrie. La două săptămâni după prima injecție, ea a prezentat probleme senzoriale și motorii în membrele superioare, urmând a regresa spontan și treptat în decursul a două săptămâni succesoare. Părinții ei credeau că furnicăturile din brațe și pierderea echilibrului erau pur și simplu o parte normală a adolescenței.

Două luni mai târziu, după a doua injecție, a vomitat și a suferit amețeli severe. La trei luni de la cea de-a doua injecție, pe 13 Martie 2011, Marie-Océane a fost spitalizată la Centre Hospitalier de Dax pentru deteriorarea sănătății sale generale, a tulburărilor cerebro-vasculare și a tulburărilor motorii senzoriale (ataxie – incapacitatea de a coordona mișcările musculare voluntare și vertij).

La 15 Martie 2011, un RMN al creierului ei a relevat leziuni în materia albă. Anul 2011 a fost o coborâre în iad pentru părinții lui Océane. Ei și-au petrecut timpul călătorind de la domiciliu la spital și înapoi. Atacurile lui Océane au fost devastatoare. Se pare că se află în stare bună de sănătate seara înainte de culcare și vărsături imediat ce se trezește a doua zi dimineața. Părinții ei nu știau de la o zi la alta peste ce simptom nou vor trebui să o ajute pe Océane să treacă.

Un accident vascular cerebral a lăsat-o într-un scaun cu rotile fără văz și auz datorită encefalomielitei acute.

Timp de doi ani Océane nu a putut participa la școală. Scaunele cu rotile, paralizia facială, amețelile și oboseala mare au ținut-o acasă. Din fericire, avea prieteni să o susțină în timpul în care suferea de atâtea condiții medicale noi.

Mama ei a trebuit să renunțe la slujbă ca să fie cu Océane în timpul acesta. Yveline a refuzat să-și lase fiica singură când era într-o stare atât de proastă, fizică și morală. Mama și tatăl lui Océane trăiau în frica constantă de a-și pierde “prețioasa perlă”.

Doctorii credeau inițial că Marie suferea fie de scleroză multiplă, fie de encefalomielită diseminată acută (ADEM). După mai multe spitalizări ulterioare, s-a determinat că ea a dezvoltat scleroză multiplă, o boală cronică, în mod tipic progresivă, care a afectat învelișurile celulelor nervoase din creier și măduva spinării, cu simptome incluzând amorțeală, afectarea limbajului, coordonarea musculară și oboseală severă. Marie-Océane va trăi cu această condiție pentru tot restul vieții. Nu există nici un tratament cunoscut.

Cu toate acestea, părinții ei se simt norocoși. În ciuda faptului că medicii ei au ezitat să pună un diagnostic ferm timp de doi ani, au concluzionat că encefalomielita este un rezultat al vaccinărilor HPV. În urma asocierii temporale dintre simptomele lui Océane și Gardasil a fost adusă rapid la lumină de către medicii ei, părinții Mariei au evitat rătăcirea medicală pe care mulți părinți francezi au fost forțați să o îndure când fiicele lor au prezentat noi probleme medicale după Gardasil. Al doilea bonus pentru familia Mariei a fost că medicii ei au făcut o declarație pentru farmacovigilența în ceea ce privește evaluarea motivelor pentru simptomele lui Marie.

În cei doi ani, medicii încercau să decidă asupra unui diagnostic final pentru Marie, părinții ei cerând un aviz de la Comisia Regională Pentru Accidente Medicale din Aquitaine. Ei au ajuns la concluzia că patologia era în concordanță cu o traumă a vaccinului, dar că, pentru că tatăl ei (în vârsta de 50 de ani) avea diabet de tip 2, a existat probabil o susceptibilitate genetică.

În consecință, părinții ei au depus cereri de despăgubire în numele ei la CRCI, Tribunalul Pentru Arbitrajul Regional și Tribunalul Pentru Compensații din Bordeaux la 28 Ianuarie 2012.

În Bordeaux, la 18 Septembrie 2013, judecătorul Patrick Mairé a pronunțat o decizie prin care a declarat că Gardasil era 50% responsabil pentru rănirea permanentă a acestei adolescente franceze care a primit două injecții cu vaccinul HPV. Celelalte 50% au fost atribuite unei predispoziții genetice pentru tulburările autoimune. (Judecătorul Mairé prezidează procesele depuse la o filială regională a CRCR în Franța, care este echivalentul Curții de Compensare a Vătămărilor Provocate de Vaccinuri (VICP) din Statele Unite.)

Sanofi, care vinde Gardasil în numele Merck în Europa, a fost nevoită să facă o propunere de compensare. Ei nu au acceptat răspunderea pentru prejudiciu în ciuda primului verdict și a rapoartelor a doi experți medicali. Ei au rămas în negare și au făcut aluzie la aroganța familiei pentru că au îndrăznit să afirme că starea fiicei lor se datorează vătămării cu vaccinul lor. Acordul de decontare al Sanofi a încercat chiar să-i eticheteze pe părinți drept „anti-vaccinare”.

Chiar și așa, familia Bourguignon a avut succes. Ar fi putut accepta premiul de compensare și ar fi încercat să-și reconstruiască viața. Dar familia aceasta a știut că nu au fost singurii care și-au pierdut viața după ce au folosit vaccinul HPV, Gardasil. Ei știau că decizia CRCI nu ar fi publicată pe scară largă pentru a avertiza alte familii despre potențialele riscuri implicate în utilizarea vaccinurilor HPV. Pe scurt, au știut că acceptarea compensației ar aduce beneficii nimănui altcuiva decât propriei familii.

În consecință, ei au hotărât să renunțe la decizia de judecată și să-și trimită cauza într-o instanță penală tradițională, unde rezultatul adjudecării ar putea fi făcut public. Ei au decis că o decizie justă pentru familia lor nu este suficient de bună. Ei doreau dreptate pentru toate victimele efectelor adverse după Gardasil. Ei doreau să aibă ocazia să-i avertizeze pe alții despre riscurile potențiale implicate prin consimțirea pentru utilizarea vaccinurilor HPV. Ei doreau posibilitatea de a face publicul conștient de faptul că vaccinurile împotriva HPV pot fi destul de periculoase pentru unele persoane.

Familia noastră: luptând încă pentru adevăr și justiție

Familia Bourguignon știa că există mai mult de 700 de familii în Franța care aveau fiice suferind de noi afecțiuni medicale grave după administrarea Gardasil (sursa: Agence Nationale Sécurité Mediciament în Franța), dar credeau că autoritățile de sănătate au ascuns și minimalizat acest fapt, cu complicitatea laboratoarelor.

Confruntate cu această nedreptate, au decis să medieze cazul. În Noiembrie 2013, avocatul lor, dl. Coubris, a depus o plângere penală împotriva Sanofi Pasteur și a Agenției Franceze pentru Medicamente în numele familiei lor și a altor 50 de familii ca a lor.

În Noiembrie 2015, ei au descoperit că această plângere a fost îngropată de procuratura din Paris, care a declarat că nu există o legătură directă între Gardasil și patologia sistemului nervos cu care se confruntă fetele, reprezentate în plângerea domnului Coubris. Acest lucru a fost făcut fără a consulta nici una dintre cele 50 de familii care au aderat la familia Bourguignon în plângerea lor penală.

Nici una dintre familiile implicate nu putea crede că responsabilitatea vaccinului a fost stabilită și cazul a fost închis fără știrea sau cu ocazia audierii.

Avocatul Coubris a depus imediat apel și familiile au decis să depună o procedură civilă la decanul judecătorilor de anchetă de la Paris. Ei doresc ca adevărul despre acest vaccin să fie făcut public. Familiile au promis să lupte până la capăt. Ei nu vor accepta decât dezbateri științifice complet oneste și deschise. Pentru a realiza acest lucru, au înrolat asistența mai multor asociații independente pentru a facilita simpozioanele pe această temă în cadrul comunității medicale / științifice, indiferent de ceea ce instanțele judecătorești decid.

Astăzi, Marie-Océane se luptă încă să-și reconstruiască viața. La 20 de ani, nu a putut să-și urmeze cariera aleasă în arhitectură. La 22 de ani, ea s-a calificat ca bucătar patisier și dorește să-și creeze propria afacere, vânzând produse de patiserie artizanale și produse locale. Părinții ei speră că are viitorul ei în fața, dar își dau seama că nu va fi ușor.

Ea este încă tânără, în ciuda pierderii anilor adolescenței. Ea va fi întotdeauna bolnavă cronic și nu poate lucra ca angajată. Pentru a avea un viitor, Marie va trebui să aibă afacerea proprie, astfel încât să poată lucra în ritm propriu. Părinții ei vor fi în spatele ei pentru a o ajuta.

Familia Bourguignon continuă să lupte nu numai pentru fiica lor, ci pentru toate celelalte familii franceze care încă suferă. Se luptă pentru părinții care și-au pierdut copiii. Ei se luptă pentru a ajuta familiile franceze să obțină dreptate pentru sacrificiile pe care le-au avut de făcut doar pentru că au avut încredere în sfatul medicilor lor.

Informații privind lupta legală în desfășurare:

Nici o familie nu ar trebui să treacă prin așa o experiență

După o judecată în favoarea noastră la CRCI de Bordeaux și o imputare după Gardasil, am depus o plângere penală în instanța de judecată de la Paris împotriva Sanofi și a agenției de droguri, cu ajutorul avocatului Coubris de Bordeaux, în Noiembrie 2013. Această procedură a fost urmată de aproximativ 50 de familii și plângeri.

După doi ani, fără investigații, pentru că familiile nu au fost nici măcar audiate, un procuror al standardului de sănătate din Paris a închis dosarul. Apoi am depus o nouă plângere penală prin intermediul judecătorului superior pentru a beneficia de o investigație și de un judecător de instrucție.

Apoi am depus o nouă plângere penală prin intermediul judecătorului superior pentru a beneficia de o investigație și de un judecător de instrucție.

Am fost chemați o singură dată de acest judecător la Paris. Simțim că nimeni nu dorește să deschidă acest dosar și această cutie a Pandorei.

În Februarie 2018 a fost depusă o nouă plângere, de data aceasta instanței civile Dax, solicitând daune de la laboratorul Sanofi.

Această plângere este încă în curs de investigare. Așteptăm o convocare cu judecătorul pentru Dax.

Acest ultim aspect se bazează pe cele două rapoarte ale martorilor experți pe care le-am avut în 2012 și 2012 privind cazul Bordeaux CrC.

Citiți articolul întreg la SaneVax.org .

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button