X

[VIDEO] Președintele Turciei a prezentat cronologia crimei jurnalistului Jamal Khashoggi

Preşedintele turc, Recep Tayyip Edogan, a asigurat marţi că jurnalistul opozant saudit Jamal Khashoggi, care a dispărut cu trei săptămâni în urmă odată ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, a fost victima unui asasinat premeditat, relatează agenţia EFE, informează Agerpres.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Erdogan a prezentat cronologia acestei operaţiuni, despre care a spus că a fost una planificată, conform ‘indiciilor solide’ de care dispun până în prezent autorităţile turce. Vineri, 28 septembrie: – ora locală 11.50: Khashoggi intră în consulatul saudit din Istanbul pentru a rezolva probleme legate de nişte acte necesare în vederea căsătoriei sale cu iubita sa turcoaică Hatice Cengiz. Dar i s-a spus că trebuie să revină într-o altă zi la consulat. Imediat după prima sa vizită, mai mulţi angajaţi ai consulatului pleacă în Arabia Saudită. Luni, 1 octombrie: – ora locală 16.40: un grup format din trei saudiţi ajunge la Istanbul cu un avion de linie şi vine la consulat. – În aceeaşi zi, o echipă a consulatului pleacă în recunoaştere în pădurea Belgrad şi în regiunea Yalova, ambele în apropiere de Istanbul. Marţi, 2 octombrie: – ora locală 01.45: o altă echipă formată din alţi trei saudiţi aterizează la Istanbul tot cu o cursă de linie şi se cazează la un hotel. – În aceeaşi zi sosesc cu un avion privat încă nouă saudiţi, unii dintre ei generali, şi toţi merg la un alt hotel. – Personalul consulatului Arabiei Saudite este reţinut într-o încăpere, sub pretextul unei inspecţii. Personalul reşedinţei consulului general primeşte zi liberă, cu aceeaşi explicaţie. – Între orele locale 09.50 şi 11.00: Cei 15 saudiţi se reunesc în consulat, unde vin separaţi. – Hard-ul sistemului de camere de supraveghere este scos din funcţiune. – ora locală 11.50: Khashoggi primeşte un apel telefonic de la consulat pentru a confirma întâlnirea sa acolo în aceeaşi zi. 

– ora locală 13.08: sosit direct de la Londra, Khashoggi intră în consulat, dar o lasă pe iubita sa Hatice Cengiz să-l aştepte afară. – ora locală 17.50: Hatice Cengiz alertează autorităţile turce că Jamal Khashoggi este reţinut în consulat sau că se întâmplă ceva acolo. Poliţia turcă începe o investigaţie şi, după examinarea imaginilor de pe camerele de supraveghere din împrejurimi, constată că Jamal Khashoggi nu a ieşit din consulat. – ora locală 18.20: şase dintre cei 15 saudiţi identificaţi de serviciile secrete turce părăsesc Turcia la bordul unui avion privat. – ora locală 22.50: alţi şase dintre aceşti 15 pleacă şi ei din Turcia tot cu un avion privat. – Un bărbat ce pare a fi Khashoggi, şi care poartă hainele acestuia, se plimbă prin Istanbul împreună cu un alt bărbat saudit. Amândoi părăsesc Turcia în aceeaşi zi cu un avion de linie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Intr-o monarhie absolutita crestina, in anumite situatii regele/imparatul are dreptul de a executa supusii fara a da socoteala decat lui Domnezeu.
    Imparatul Teodosie cel Mare, a reprimat in sange o rascoala in Tesalonic. A fost certat de Sf Ambrozie, s-a pocatit si cu asta basta; a ramas sa dea socoteala lui Dumnezeu.
    Sf Stefan cel Mare cu cateva zile inainte de a muri a executat cativa boieri tradatori. Adstazi pt anumite decizii luate in timpul vietii ar fi dus la Haga si judecat pt tot feluyl de crime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button