X

VIDEO: In China a fost inaugurat cel mai lung pod peste mare din lume

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Antena 3: A fost inaugurat cel mai lung pod peste mare din lume – VIDEO

Cel mai mare pod maritim din lume este inaugurat în Asia de Sud-Est după aproape zece ani de la începutul lucrărilor.  Pentru realizarea pasajului care va uni Hong Kongul şi Macau de oraşul chinezesc Zuhai, autorităţile au investit peste 20 de miliarde de dolari.

Podul lung de 55 km este construit astfel încât să facă față unui cutremur de gradul 8 pe scara Richter, dar și unui taifun de proporții. Pentru a rezista catastrofelor naturale, în construcția sa au fost încorporate peste 400.000 de tone de fier. Timpul necesar pentru a ajunge de la Hong Kong la Macao se va scurta cu trei ore!

În pofida avantajelor, unii politicieni din Hong Kong văd în pod un instrument care aproprie simbolic regiunea de China.

Estimările specialiştilor arată că aproape 30.000 de vehicule şi peste 125.000 de pasageri vor traversa podul zilnic până în 2030.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

    1. China este la ora actuala cea mai puternica natiune din lume avand realizari inegalabile in toate domeniile. Sa construiesti un astfel de pod in doar 10 ani este inimaginabil. De ce ne-am pierdut atatia ani cu americanii de la Bechtel care ne-au lasat si fara bani si fara autostrazi? Doar pentru ca in China este un guvern comunist? Poate ca azi aveam cel putin jumatate din tara acoperita cu drumuri expres si autostrazi cheltuind jumatate din banii risipiti aiurea de toate guvernele, dar concesionand chinezilor exploatarea acestora. In timp ce nemtii, francezii sau italienii, ca sa nu mai amintesc si restul, fac afaceri la greu cu ei noi ne uitam numai spre vest conform viziunii obtuze a politicienilor care a privat tara de oportunitati sigure si uriase pe care piata eurasitica, in speta Rusia si China, ni le-ar fi oferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button