X

FEMINISTELE pro-avort din Argentina au incendiat un lăcaș de cult

Un grup de feministe activiste pro-avort cu piepturile goale au atacat cu cocteiluri Molotov un lăcaș de cult și primăria din orașul argentinian Trelew

Atacul cu sticle incendiare s-a petrecut duminica aceasta la încheierea Întâlnirii Naționale a Femeilor (Encuentro Nacional de Mujeres), organizată anual și care durează trei zile și unde se dezbat probleme considerate specifice pentru femai și transgendere, notează Crux.

În ultimii ani, aceste „congrese” se încheie cu proteste ale unor „demonstrante care aruncă cu sticle pline cu benzină în clădirile catolice și lasă pereții plini cu blasfemii”, mai scrie Crux.

Anul acesta, protestul a fost ațâțat de respingerea în Congresul argentinian a proiectului care ar fi legalizat avortul la cerere începând cu săptămâna a 14-a de sarcină.

Ca urmare a respingerii proiectului, avortul rămâne ilegal cu excepția cazurilor în care viața mamei este în pericol. Constituția argentiniană protejează dreptul al viață „de la concepție la moartea naturală”.

Crux relatează:

„Avortează-ți heterosexualitatea”, „Biserica și Statul, separate”, Moarte pentru Macho – nu este o metaforă!”, „lesbienizează-te!” sunt doar câteva dintre sloganele pe care cele aproximativ 50.000 de femei care au defilat prin centrul orașului Trelew le-au lăsat înscrise cu grafitti pe zidurile magazinelor, locuințelor sau bisericilor.

De asemenea, s-au înregistrat mai multe cazuri de bărbați agresați pe stradă de protestatare.

Conducerea municipalității din Trelew i-a avertizat pe locuitori să rămână în case iar pe catolici să stea departe de bisericile lor duminică, în timpul protestului violent.

Pe rețelele de socializare au fost postate relatări și imagini despre atacurile cu cocteiluri Molotov la biserica Madonna Auxiliadora, în timpul Sfintei Liturghii.

Poliția a demarat o anchetă a incidentelor: zece persoane au fost reținute, dar au fost elibetare după 24 de ore.

Categorii
Avort
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.