X

Viktor Orban: Studiile de gen vor fi ELIMINATE din universităţile ungare

Studiile de gen vor fi eliminate din toate universităţile ungare începând cu anul universitar care începe în 2019, conform unui decret semnat marţi de premierul Viktor Orban, transmite portalul ungar ma.hu, citat de agenţia EFE.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conform decretului privind ‘specializările în universităţile din Ungaria’, începând de anul viitor aceste instituţii de învăţământ nu vor mai putea organiza examene de admitere pentru studii de gen, dar cursanţii care în prezent urmează astfel de studii vor putea să le continue până la absolvire.

Guvernul ungar consideră această specializare universitară ca fiind mai degrabă o ideologie decât o ştiinţă, motiv pentru care a decis interzicerea ei.

‘Studiile de gen, la fel ca marxism-leninismul, pot fi considerate mai degrabă o ideologie decât o ştiinţă, astfel că este de discutat dacă sunt adecvate învăţământului universitar’, explica, în martie 2017, secretarul de stat ungar pentru educaţie, Bence Retvari. ‘Un om se naşte bărbat sau femeie, din acest motiv guvernul spune ‘nu’ genurilor sociale’, a indicat la rândul său executivul de la Budapesta.

Eliminarea acestei specializări va afecta Universitatea Eötvös Lorand din Budapesta (ELTA), cea mai mare din Ungaria, dar şi Universitatea Central-Europeană (CEU), fondată de George Soros, ambele oferind diplome în studii de gen.

Apărută în Statele Unite şi bazată pe o abordare feministă, această specializare prezintă dintr-o perspectivă interdisciplinară cum conceptul de gen, definit ca o construcţie socială, influenţează relaţiile interpersonale, gândirea şi însăşi ideea de putere, printre alte aspecte.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button