X

Premieră. Robot audiat în parlamentul britanic

Pentru prima dată în lume, un Robot a ajuns în Parlamentul britanic. Robotul a fost audiat în Camera Comunelor și a garantat că în viitor încă va mai fi nevoie de oameni.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Premieră absolută în parlamentul britanic! O comisie a Camerei Comunelor a audiat, pentru prima dată, un robot.  Acesta a dat asigurări că va mai fi nevoie de oameni şi în viitor, când roboţii vor deţine un rol tot mai important în societate. În acest timp, în Statele Unite, un alt personaj mecanic s-a remarcat într-un domeniu ce părea rezervat fiinţelor umane: dansul.

Robotul audiat în comisia parlamentară britanică este rezultatul unui proiect finanţat în comun de Uniunea Europeană şi Japonia. Pepper a fost proiectat pentru a îngriji persoanele în vârstă. El îşi poate modifica singur programul în funcţie de nevoile acestora. Studenţii l-au adaptat şi pentru a preda în şcoli.

Alţi specialişti în robotică spun, însă, că audierea a fost mai mult un truc publicitar, iar inteligenţa artificială NU a ajuns, de fapt, în stadiul care ar permite dialogul roboţilor cu deputaţii. În schimb, nimeni nu poate nega calităţile aşa-numitului câine robotic realizat de o cunoscută firmă din Statele Unite, scrie Antena3.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button