X

Obișnuiți cu răul. Românii NU vor Roexit, deși încrederea în UE scade

România înregistrează cea mai mare scădere la nivelul UE în ceea ce privește percepția privind apartenența la Uniune. Potrivit ultimului eurobarometru publicat de Parlamentul European, în luna septembrie, 49% dintre români susțineau că statutul de membru UE este un lucru bun, în scădere cu 10 procente față de luna aprilie.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cu toate acestea, în cazul unui posibil referendum privind ieșirea din UE, 65% dintre români ar vota împotrivă, doar 17% dintre cei intervievați optând pentru un roexit.

În ceea ce privește beneficiile apartenenței la UE, 64% dintre români spun că acestea există, iar 30% spun că integrarea nu a venit cu lucruri bune în plus.

În ansamblu, potrivit autorilor studiului, cetățenii europeni susțin că integrarea țării lor în UE este un lucru bun, 62%. Mai mult, 68% dintre cei intervievați consideră că tara lor a beneficiat din statutul de membru, acest procent fiind cel mai mare înregistrat după 1983 încoace.

CITEȘTE AICI DOCUMENTUL COMPLET

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Pentru că ne-am pierdut încrederea în economia și în forțele proprii și ne bazăm tot mai mult pe fonduri UE!!! Suntem tot mai obișnuiți să umblăm duși de mână decât să alergăm singuri, DEȘI așa cum o spun graficele ne simțim tratați și trăim mai prost decât celelalte țări europene….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button