X

De ce PSD nu mai vrea legea parteneriatului civil? A existat un TROC între Biserică, Dragnea și LGBT?

Proiectul de lege privind parteneriatul civil are puține șanse să fie adoptat de Parlament. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că PSD nu va mai susține un astfel de demers după ce referendumul privind redefinirea familiei nu a fost validat. De altfel proiectul urma să fie depus în Parlament în cursul acestei săptămâni, însă procedura s-a amânat.

„S-a făcut un un troc, o înțelegere între Biserică, Dragnea și (comunitatea) LGBT. Dacă referendumul pentru redefinirea familiei era validat în compensație urma să fie adoptată de Parlament legea parteneriatului civil. Cum acest lucru nu s-a întâmplat Dragnea nu mai susține acest proiect și nici nu le va impune parlamentarilor să o facă”, au explicat sursele HotNews.ro.

Totodată, parlamentarii PSD nici nu vor să audă de legea parteneriatul civil și evită să facă declarații în acest sens.
Neoficial însă poziția generală a pesediștilor este: „am susținut referendumul pentru familia tradițională în teritoriu, ce le explic oamenilor dacă votez consimțirea uniunii între doi bărbații?”
Întrebat dacă legea parteneriatului civil mai este susținută de PSD, Liviu Dragnea a spus că nu cunoaște proiectul de lege.
„Nu am văzut proiectul de lege. Vom discuta în Comitetul Executiv dacă vom susține acest proiect și când să înceapă procedura parlamentară”, a declarat Dragnea miercuri a Parlament.
  • Liviu Dragnea (Agerpres, 7 mai):  „În ceea ce priveşte comunitatea LGBT, trebuie găsită formulă legală prin care parteneriatul civil să fie legiferat.(…) Se lucrează (n. red – la partid) deja chiar cu asociaţii din acea zonă. Se lucrează, au fost întâlniri cu asociaţii, cu ONG-uri din acea zonă. Nu a venit până acum la partid un proiect de genul ăsta, dar s-au deschis discuţiile şi contactele cu aceste ONG-uri şi le consider foarte bune”, declara Dragnea potrivit Agerpres (7 mai)

La câteva zile după rezultatul referendumului pentru redefinirea familiei, parlamentari de la toate partidele au prezentat un proiect de lege privind parteneriatul civil. Din partea PSD a participat la discuții și s-a ocupat de elaborarea proiectului deputatul Florin Manole.

  • Florin Manole (Agerpres, 9 octombrie): „Săptămâna viitoare o să depun împreună cu colegi de la alte partide politice un proiect care priveşte parteneriatul civil. Proiectul vine în urmă jurisprudenţei CEDO şi în urmă jurisprudenţei recente a Curţii Constituţionale şi are legătură cu viaţa de familie. (…) Are prevederi care se referă, de exemplu, la chestiuni patrimoniale, la chestiuni privind datoriile, moştenire, adică normarea genului acesta de uniuni consensuale, atât între persoanele de acelaşi sex cât şi între persoanele de sexe diferite, care nu aveau niciun fel de protecţie juridică. (…) Va reglementa o viaţă de familie pentru persoanele care nu sunt căsătorite şi care sunt foarte multe şi care au nevoie de această legiferare”

Tot atunci Manole a precizat că PSD susţine acest proiect și că formă proiectului se apropie de final.

Potrivit surselor HotNews.ro, proiectul este finalizat și urma să fie depus în Parlament miercuri, 17 octombrie dar a fost amânată procedura. Sursele citate susțin că dacă proiectul va fi depus riscă să rămână blocat in Parlament sau va pica la vot deoarece parlamentarii PSD nu îl vor susține.
„O negociere pentru proiectul de lege este greu de purtat pentru că parlamentarii sunt conservatori. De exemplu, senatorii nici nu vor să audă despre asta, dar Camera Deputaților este forul decizional. Este greu să obțină voturile necesare”, au spus sursele citate.
Documentul a fost elaborat de parlamentarii de la toate formațiunile politice și în consens cu CNCD și prevede că “uniunea consensuală reprezintă asocierea dintre două persoane de sex diferit sau de acelaşi sex, în scopul organizării vieţii lor comune că viaţă de familie”.

Parteneriatele civile se pot încheia în fața notarului public, iar adopțiile, împreună sau separat, de către parteneri de același sex, sunt interzise, potrivit versiunii de lucru a proiectului de lege privind parteneriatul civil, document obținut de HotNews.ro.

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Homosexualitate
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Putem face multe presupuneri. E clar că acest „parteneriat” nu mai poate fi folosit de nimeni ca o monedă de schimb pentru revizuirea Constituţiei. Dacă vor aşa ceva, să iniţieze un referendum.
    Dar cred că opţiunea care se potriveşte cel mai bine homosexualităţii este boicotul. Adică statul acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.