X

Cred că “PROOROCIA PĂRINTELUI JUSTIN PÂRVU” postată pe “JUSTIȚIARUL” este FALSĂ

de Saccsiv
Foto: https://www.zilesinopti.ro/articole/9205/copie-a-giulgiului-din-torino-la-manastirea-sihastria-putnei

Ii consider pe cei de la “Justitarul” plin de cele mai bune intentii, dar cred ca au fost intoxicati.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iata articolul lor Prorocirea Părintelui Iustin Pârvu: „O să apară din mulțime un om credincios și foarte iubit de popor”:

Profeții culese de Părintele Arhimandrit Neonil Ștefan, starețul Sfintei Mănăstiri Frasinei, trecut la cele veșnice în anul 2016

Sunt un păstrător al sfintelor caiete scrise de Părintele Arhimandrit Neonil Ștefan, starețul Sfintei Mănăstiri Frasinei din județul Vâlcea, trecut la cele veșnice duminica, 13 martie 2016. În stare de trezvie și rugăciune, arde tot mai tare în sufletul meu grija pentru Grădina Maicii Domnului. Este nevoie de multă trudă spre a ridica Țara din starea ei de degradare în care se află acum, după victoria antihristilor.

Cu smerenie să-l slujim pe Hristos.

Sunteți drepți în faptă și gândire. De acum încolo să facem orice faptă bună spre slava lui Dumnezeu. Am să vă trimit pasaje din caietele sfinte. Așa cum mă va lumina bunul Dumnezeu. Interpretați textele și faceti ce credeți că este mai bine.

Doamne, dă-mi ajutorul Tău, să pun început bun, să-mi îndrept viaţa!

„O să apară din mulțime un om credincios și foarte iubit de popor. Dumnezeu îl va arăta într-o bună zi, părinte Neonil. Dar nici eu, nici tu, nu vom mai fi aici. Cel care i-i va îndruma pașii va fi un Purtător de Hristos de la Sihăstria Putnei. În anul când omul a pășit pe lună s-a născut întru Hristos, pentru România, cel ales de Dumnezeu. Când va împlini jumătate de veac își va asuma misiunea. Bătălia credinței, pierdută în față sodomitilor, va fi dată uitării. Falsul, mișelia și necinstea vor fi biruite. Rațoiul sodomit va încerca să-l omoare și mulți de-ai noștri cu mintea rătăcind în lucruri nefolositoare i-i vor da ajutor.” – Părintele Iustin Pârvu către Părintele Arhimandrit Neonil Ștefan, starețul Sfintei Mănăstiri Frasinei din județul Vâlcea.

Interpretări personale:

1) „Anul când omul a pășit pe lună” – 1969 (Neil Armstrong).

2) „Când va împlini jumătate de veac” – 2019 (Anul viitor va împlini jumătate de veac).

3) Bătălia credinței – poate fi interpretată ca „Referendumul pentru Familie”.

4) Rațoiul – poate fi interpretat ca „olandez” (conducătorul lor poate este sodomit!?).

Părintele Andrei
                                                                                            Vâlcea 17.10.2018

Cele de mai sus par a fi trimise redactiei de cineva ce-si zice “Parintele Andrei” iar “Justitiarul” le-a publicat. Iar eu nu cred nimic din cele despre care ni se spune ca ar fi vorbele Marelui Duhovnic Justin Parvu. Si iata de ce:

– Nu-i stilul sau.

– Despre asa o profetie importanta, in mod absolut sigur ar fi stiut si monahii si monahiile din preajma sa. Caci daca credea in asa ceva, sigur nu se limita la a i-o spune doar parintelui Neonil. Iar daca stiau ei, as fi stiut si eu. Sper ca redactia revistei Atitudini sau Manastirile Paltin Petru Voda si Petru Voda sa transmita public si ele ceva despre aceasta “profetie”, care poate deveni extrem de toxica.

– Fraza “În anul când omul a pășit pe lună s-a născut întru Hristos, pentru România, cel ales de Dumnezeu.”. Despre aceasta voi scrie oleaca mai mult.

In preambul, o amintire. Era prin 2008 sau inceputul lui 2009 si in timp ce asteptam sa intru la parintele Justin Parvu, purtam o discutie amiabila cu monahul Filotheu Balan. La vremea aceea ne intelegeam bine. La un moment dat, aduce vorba despre … geocentrism. Pe tema asta, eu inca eram un habauc adept al heliocentrismului. El imi argumenta iar eu bateam campii. Dialog amiabil, dar in care eu eram total pe miriste. Asa ca monahul Filotheu vine cu argumentul suprem: si parintele Justin Parvu crede ca geocentrismul este varianta corecta. In acea clipa, am aruncat instant din minte balastul cu heliocentrismul si am inceput a-l asculta cu luare aminte. Pe urma am inceput sa studiez chestiunea si m-am lamurit ca intr-adevar asa stau lucrurile: Pamantul e fix.

Desi am fost si dupa aceea de multe ori la Marele Duhovnic, nu mi-a trecut niciodata prin cap sa-l rog sa confirme treaba cu geocentrismul. Am luat de bun cele spuse de monah si sunt absolut sigur ca nu m-a mintit doar pentru a ma convinge la acel moment.

Episodul povestit mai sus este important, caci cine considera ca modelul geocentric este cel corect, nu cred ca mai are cum accepta basmul cu oamenii care au pasit pe luna. De aceea nu cred ca Parintele Justin Parvu a spus acea fraza.

“Profetia” poate fi nociva 

Fraza “Bătălia credinței, pierdută în față sodomitilor, va fi dată uitării” este o referire clara la recentul Referendum. Adica, “profetia” a aparut la momentul oportun. Cine crede in ea, va incepe sa caute “salvatorul” ce in 2019 va implini 50 de ani. Sau cu o oarecare marja de eroare, eventual de plus minus un an. Cine sa fie, cine sa fie? Oare un om politic? Un intelectual traditionalist viitor om politic? Un carismatic gen Corneliu Zelea Codreanu? Cine sa fie acest nou Stefan cel Mare? Dar oare cine sa fie si cel din rolul lui Daniil Sihastru, de la Sihastria Putnei?

Si daca-l gasesc, ce vor face crestinii naivi? Il vor urma, desigur, caci s-a profetit si a fost indrumat de Putna…

Dar daca “profetia” a fost creata in laboratoarele sistemului si tot in sistem este produs si “salvatorul”? Ar fi foarte tare, nu-i asa? De ce sa faca papusarii asa o treaba? Simplu. Pentru ca nimic nu trebuie lasat la voia intamplarii:

Scurta analiza a unui text exceptional al fratilor de la Orthodox Australia despre falsul ANTIHRIST si MONEDA UNICA DIGITALA

Insa principalul motiv pentru care o astfel de “profetie” poate fi nociva este ideea in sine ca va fi bine si la vara cald. Cand, de fapt, marsul instaurarii antihristului se afla pe ultima turnanta. Adica, sa ne culcam pe o ureche, in loc sa priveghem:

Cuviosul Serafim Rose: DE CE SĂ STUDIEM SEMNELE VREMURILOR?

Sa ne amintim si de “profetia” lui Gupta Swam:

„Din Bucovina se va ridica un om plin de o mare credinţă în Dumnezeu şi bun, care va fi tare ca o stâncă. Totodată, el va fi o mână de fier, un om foarte înţelept şi drept, de nimeni cunoscut aşa până la acea dată. El va opri ca prin miracol prăbuşirea naţiunii române şi tot el o va înălţa ca să ajungă în fruntea statelor de pe glob. România va ajunge astfel cu ajutorul lui, în scurt timp, la cea mai mare extindere teritorială din întreaga sa existenţă şi la cea mai mare înflorire economică.” (…) În secolele următoare, România va juca un rol preponderent în viaţa politică, socială şi economică a lumii. Raportul de forţe se va schimba total în lume la încheierea celui de-al III-lea şi de fapt ultimul război mondial. Ţările care vor fi puternic spiritualizate vor dobândi imediat, la sfârşitul acestui ultim război, supremaţia mondială. Ţările noastre, India şi România, vor deveni atunci pilonii principali pe care se va sprijini noua orânduire internaţională. Grecia, Japonia, Franţa sau Rusia (spălată de ateism şi de comunism printr-o mişcare socială ce va fi cu mult mai brutală decât cea românească) vor deveni polii noii dezvoltări mondiale, ce va fi bazată cel mai mult pe spiritualitate, cultură, religie şi artă decât pe regulile reci ale unor economii de piaţă care cel mai adesea sunt complet lipsite de suflet.”

Cititi va rog mai multe la:

SUNTEM SALVATI! Din BUCOVINA vine MANTUITORUL LUMII. Ne zice GUPTA SWAMI

Cititi va rog si:

INSELARILE lui SUNDAR SINGH

“PROFETIA” lui IULIAN CAPSALI

Atentie! MARIA GHIORGHIU primeste mesaje de la DRACI

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

20 comentarii

  1. Pai pana ajunge omul pe luna mai e, prin centura de radiatii nu poate sa treaca nimic si sa ramana viu cu “tehnologia” actuala iar productia holywood din 69 nu se pune.

  2. Plus ca arhimandritul Neonil nu era pe aceeasi lungime de unda cu parintele Iustin Parvu. Una din remarcile staretului de la Frasinei care prin anii 60 plimba femeile prin manastire datorita dezlegarii blestemului de sinodul de la Bucuresti a fost: ”De aia a facut puscarie, ca nu si-a tinut gura.” Dumnezeu stie, ca si unii sfinti au mai avut contradictii.

    1. Eu cred in prorocii, am auzit prorocii si le-am vazut si implinirea unora , dar asta nu prea seamana a prorocie . Daca cineva se tot gandeste la ceva apoi publica gandurile lui ca asa s-ar intampla , sa ma scuzati dar nu e prorocie .

  3. Am primit articolul pe e-mail și a părut credibil. Aveți dreptate, o să-l ștergem de pe site! Am solicitat expeditorului fotografii ale „caietelor” și nu a mai răspuns, așa că este clar.

    1. Justițiarul

      Doamne ajuta!
      Vad ca v-ati razgandit intre timp. Ati pastrat articolul si ati mai postat un mesaj al respectivului. Intelegem deci ca nu vi se mai pare nimic suspect.
      Fratilor, aveti ispita mare cu cel ce v-a trimis scrisoarea si apoi completarea. Completarea ar fi trebuit, de fapt, sa va intareasca parerea ca vorbim despre o intoxicare. Din pacate, insa, a reusit contrariul…
      Aveti mare grija, caci va confruntati cu dracii din dreapta!
      Iertare ca ne-am ingaduit sa va scriem aceste cateva randuri, dar apreciem multe dintre cele ce le faceti.

  4. E destul de clar ca e falsa. Daca era reala n-ar fi avut vorba incurcata cu mersul pe luna si jumatatea de veac ci ar fi spus 2019.

    1. Omul n-a calcat nicicand pe Luna. Sunt inselatorii ale casei de productie de la Hollywood! Nu va ganditi ce filme si filmulete ar fi turnat ei de acolo, ca sa sparga orice audienta? Omul nu poate parasi Pamantul din cauza centurii Van Allen, care ar transforma in scrum orice nava spatiala produsa de om!

  5. Este facatura de la o posta. Asta nu e proorocie ci un mesaj facut de un securist prost care n-are legatura cu Biserica si cu atat mai putin cu parintele Justin. Intentia autorului este clara: aducerea unui anumit electorat sub umbrela noii securitati. Vedeti ca nu-l suspectez nici macar de bune intentii. Daca ar fi fost un om din Biserica nu cred ca ar fi procedat asa. Si chiar daca ar fi facut-o intr-un moment de ratacire, cu siguranta mesajul ar fi sunat mult mai bine si mai credibil, nu ca o prostie intalnita pe toate drumurile debitata de “clarvazatori” de ocazie.

    Adevaratele proorocii n-au fost niciodata atat de specifice in privinta momentului producerii lor. Numai dracul vrea sa ia libertatea oamenilor si-si propune date fixe. Dumnezeu este indelung rabdator si mult milostiv iar ceea ce se petrece in lume este rezultatul alegerilor facute de catre oameni. Ca sa nu mai vorbim de indicarea Sihastriei Putnei, a limbajului, a referendumului, raportarea la “aselenizare” samd ca mi-e si lene sa insir toate gogomaniile.

    Un exemplu de proorocie pe care eu o consider de la Dumnezeu este cea a Sf Paisie Aghioritul care se refera la “vremea spanacului” si de care ne aducem aminte an de an de vreo 7 ani incoace de cand Siria se afla la marginea prapastiei. Si totusi aproape in chip minunat de fiecare data s-au gasit solutii si omenirea n-a sarit in aer. Asta nu inseamna ca nu se va petrece ci ca Domnul, in marea Sa indurare, ne mai da inca o sansa de indreptare, un mic ragaz de pocainta pe care cei intelepti il folosesc spre mantuire iar cei nebuni spre pierzare.

  6. Actualizare importantă din 19.10.2018, nota redacției:
    Articolul de mai sus a dat nașteri la polemici pe site-ul ortodoxinfo.ro Inițial am intenționat să ștergem articolul, fiindcă solicitasem expeditorului (părintele Andrei) fotografii după „caiete” și nu am primit răspuns. Am primit acum (19.10.2018) și-l publicăm:

    Ortodoxinfo și eresul pierzător!

    Nu poți scapa niciodată de Cuvântul lui Dumnezeu! Numai păstratorii Mărturiei lui Hristos pot avea darul proorociei. Aici nu este vorba de o proorocie. Părintele Iustin Pârvu, părintele Neonil Ștefan și alți 11 au primit vorbele Matuitorului prin îngeri față către față. Ei au cercetat duhurile să fie siguri că vin de la Dumnezeu și nu sunt trimișii Satanei. Ei sunt păstrători de taină, îndrumători de Adevăr întru Hristos.

    Cei de la Ortodoxinfo caută să atragă atenția de la Cuvântul lui Dumnezeu la propriile idei. Cum de altfel sunt mulți ce au credință și chiar sunt preoți ai Bisericii Ortodoxe. Mare parte de bună credință. Dar sunt și sataniști ce-și folosesc influența pentru a conduce pe cărări false pe cei de bună credință. Mesajele proorocilor pot fi testate numai prin Sfânta Scriptură și apoi să urmăm calea adevărului și a binelui. Numai fariseii și învățătorii legii pot zădarnici planurile lui Dumnezeu. Și avem mulți farisei. Mihail Neamțu, Adrian Papahagi, Theodor Baconschi, Cristian Preda, Răzvan Ungureanu, Traian Ungureanu, Sever Cotoi Voinescu cu a lui eretică emisiune chiar pe postul Trinitas, Dacian Cioloș ce primește daruri bisericești dar promovează pe față legile luciferice, Claudiu Târziu iubitor de Monica Macovei și de progresism „iluminat”, etc. cu haine de oi și suflet de lupi. Dar și slujitori ai bisericii cu văl de ceață peste lumină cum este părintele Necula Constantin ce nu poate face diferența între progresismul promovat de neomarxistii iliberali Liiceanu, Pleșu, Patapievici, Neamtu, Papahagi, Voinescu etc. și progresismul prin credință și Cuvântul lui Dumnezeu.

    Ortodoxinfo trebuia să cerceteze cu atenție și să păstreze ce este bun din scrierea Părintelui Neonil Ștefan nu să disprețuiască din start. Se pare cu nu sunt în armonie cu Sfânta Scriptură, nu au învățat adevărul despre Hristos, nu au o viață cucernică și nu au cercetat exactitatea proorocirilor sfinților duhovnici din ultimii 30 de ani. Explicația „geocentrism versus heliocentrism” este un eres pierzător. O prejudecată ce urmează duhul lor și nu văd nimic.

    Caietele Părintelui Neonil Ștefan nu sunt proorocii ci sunt o lumina mică ce va aduce lumina cea mare. Și pot valida cu mare ușurință destinul României. Mulți spun că Părintele Neonil Ștefan nu se înțelegea prea bine cu Părintele Iustin Pârvu. Da este adevărat. Dar marea taină care-i unea erea mai presus de cele lumești. Ortodoxinfo ne mai spune că ar fi trebuit să știe toată obștea monahală de aceste proorociri. Greșit. Dacă ar fi știut toată obștea monahală ar fi știut tot satul. Armatele luciferice îmbrăcate în ideologia progresistă iliberala ar fi distrus tot în cale.

    Va recomand să veniți câteva zile la Mănăstirea Frăsinei. Și lumina cea mare se va arata ochilor. Caietele nu pot fi arătate acum. Unul va fi făcut public în curând, atunci când pericolul va fi prea mare și soldații întunericului sunt pe cale să cucerească cetatea.

    Să-L mărturisim pe Hristos ca Mântuitor

    Amin

    1. Asta-i un exemplu despre ce se ocupa calugarii mai nou. Au rezolvat toate problemele duhovnicesti si s-au luat de grijile lumesti. Insa nu orice fel de griji. Politica nene. Pe cand cu fotbalul? Sau, mai bine, cu tenisul?

      Cei mentionati nu sunt sfinti dar nu te poti indreptati criticandu-i pe altii. Asta-i politicianism ieftin, vulgar, pe care-l promoveaza politicienii debili insa un preot (ieromonah chiar dupa cum face invitatia la manastire) nu are de ce sa se preteze la asa ceva.

      Daca fortele intunericului sunt atat de mari si pot periclita lucrarea binelui de ce ni se dezvaluie asta acum? Nu se teme ca va zadarnici iesirea la lumina a salvatorului?

      Povesti.

      PS – ma bucur totusi de ceva: s-ar putea ca autorul sa nu fie securist ci doar un om simplut.

    2. Dacă ar fi fost autentică și ar fi fost să fie păstrată pentru vremuri de nevoie, nu avea nici un sens să se agite apele trimițând doar informația. Iar dacă ar fi fost cazul să iasă la iveală, s-ar fi scanat acele caiete. De aceea eu cred că este un fals. Părerea mea.

    3. @ Boroianu Constantin
      Eu subscriu lui Boroianu Constantin, căci proorocia este una de bun simț duhovnicesc și patriotic. Este ceea ce dorește inima mea.

  7. Ocupandu-ne de padure am incetat sa mai vedem copacii! Daca stam sa aducem osanale zilnice multitudinii de sfinti, nu mai avem timp de Mantuitorul sufletelor noastre, Domnul nostru Iisus Hristos si nici de Dumnezeu Tatal sau Maica Domnului! Cred ca ne pierdem prea mult in detalii! Nimeni nu spune sa amintim cu evlavie de preotii sau monahii care au trait pentru Sfanta Biserica Ortodoxa, sa nu le citim sau sa le urmam sfaturile valoroase, dar cu inchinarea si proorocirile cred ca trebuie sa urmam strict invataturile Evangheliei, care ne spune sa nu plecam urechea la tot felul de zvonuri si false invataturi, pe cata vreme avem tot ce ne este de folos prin mostenirea lasata de Hristos!

    1. Mântuitorul a spus clar să luăm aminte la vremuri în Evanghelie. Dă și semne ale vremurilor destule. Nu vorbește doar de mântuire personală, de despătimire sau de Euharistie. Eshatologicul (apocalipticul) face parte și din Sfânta Scriptură, și din Sfânta Tradiție. Da, tot ce aveam primit la Cincizecime este suficient pentru mântuire. Dar de aici și până a spune că Dumnezeu a încetat să comunice cu noi, când trebuie și cum trebuie, este cale lungă și probabil erezie crasă. Preocupările eshatologice nu trebuie să excludă despătimirea, dar nici viceversa. A le pune în opoziție este ne-Orthodox.
      Mereu repet un lucru foarte trist, dar foarte adevărat: Există rătăciri atât de vechi și de răspândite, încât ele au ajuns ele însele tradiție și oamenii le confundă cu Orthodoxia și cu voia Lui Dumnezeu.

  8. În primul rând, faptul că Filotheu Bălan, cunoscut infiltrat al serviciilor secrete (împreună cu VIctor Roncea) spune ceva, nu înseamnă că a spus Sfântul Justin Pârvu acel lucru. Chiar dacă ar spune un lucru adevărat.
    Nici eu nu cred că ar fi o prorocie adevărată, dar din alte motive. Anume că, din ce am frânturi am văzut în prorocii, plus analizând starea poporului și păcatele ce apasă, se pare că urmează o distrugere a țării și probabil a neamului, din pricina necredinței crescânde și a numărului mare de avorturi. Acestă distrugere pare a se face în urma viitorului război NATO-Rusia. Eu i-am cerut administratorului de la Justițiarul să publice caietele. După mine, dacă ar fi fost autentice, ar fi fost publicate în scan. Iar, dacă ar fi fost să fie ținute secrete pentru o perioadă când ar putea ieși la lumină, nu avea sens ca acel părinte Andrei să dea de știre despre ele de pe acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button