X

Canada a legalizat marijuana în scop recreativ

Consumul de marijuana în scopuri recreative a fost legalizat în Canada. Adulţii vor avea dreptul să deţină 30 de grame, în public.
De asemenea, li se va permite să cultive până la patru plante în gospodăriile lor și să producă sortimente comestibile pentru uz personal. Consumatorii trebuie să aibă cel puțin 18 ani, iar producția, distribuția sau vânzarea produselor de canabis către minori este considerată infracțiune, transmite CNN.

Legalizarea utilizării canabisului în scopuri recreative în Canada doreşte să elimine piaţa ilegală şi să controleze calitatea produselor. Însă, după intrare sa în vigoare, această lege generează încă îngrijorări puternice, în special în ceea ce priveşte sănătatea tinerilor şi securitatea rutieră.

Canada se numără printre ţările în care consumul pe locuitor pentru acest drog uşor este unul dintre cele mai mari din lume: aproximativ 4,6 milioane de persoane, reprezentând 16% din totalul populaţiei, au recunoscut că au fumat marijuana în acest an, transmite Agerpres. Guvernul federal a cheltuit mai multe zeci de milioane de dolari pe campanii de informare şi de prevenire, în special în şcoli. 14 milioane de familii au primit o broşură care le explică noua reglementare, riscurile pentru sănătate, necesitatea de a păstra produsele departe de copii şi de animale, etc.

Jean-Sebastein Fallu, specialist în toxicomanie şi profesor la Universitatea Montreal, consideră că, atunci când lucrurile sunt puse în balanţă, toate aceste riscuri nu cântăresc mai greu decât virtuţile legalizării canabisului. „Canabisul nu este bun pentru sănătate, dar prohibiţia este extrem de nocivă şi mai rea decât canabisul”, a declarat el într-un interviu pentru AFP. „Toate argumentele se bazează pe teama generată de creşterea consumului, însă acest lucru nu este ceva ce poate fi prevăzut, cel puţin nu pe termen scurt, pe baza unor studii realizate în lume şi pe baza unor sondaje”.

„Eu prefer un consum puţin mai mare de canabis şi câteva mici infracţiuni în plus decât consecinţele catastrofice ale prohibiţiei în materie de stigmatizare, violenţă, criminalitate, economie ilicită, etc”, a rezumat acelaşi specialist.

Categorii
Externe
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Păpușarii încurajează legalizarea canabisului deoarece astfel consumatorii vor avea mintea mult mai deschisă spre cele ale lui antihrist:

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. Mesaje ascunse în muzică: Queen – „Another One Bites The Dust“ (1980)
    La scurt timp după lansarea piesei „Another One Bites The Dust“, mai multe grupuri evanghelice-creştine au fost convise că versurile cântate de solistul Freddie Mercury la sfârşitul piesei erau foarte asemănătoare cuvintelor „It’s fun to smoke marijuana/ E distractiv să fumezi marijuana“, atunci când banda era ascultată invers.

    https://adevarul.ro/entertainment/muzica/mesaje-ascunse-muzica-cele-mai-cunoscute-piese-mesaje-subliminale-1_556f0d1dcfbe376e35e35ed6/index.html

    Mesaje ascunse în muzică: cele mai cunoscute piese cu mesaje subliminale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.