X

Cuvântul „Iisus”, ofensează. COLINDELE de Crăciun vor fi INTERZISE în școlile americane

Elevii şcolii Robious din Chesterfield - Virginia, au fost anunţaţi că de Crăciun nu vor mai avea voie să colinde pentru a nu OFENSA alte naţionalităţi.

Școala americană interzice colindele de Crăciun care conțin cuvântul „Iisus”, temându-se că ar putea fi ofensatoare pentru „diferiți elevi de alte naţionalităţi”. Elevii de la școala Robious din Chesterfield, Virginia, au fost informați că nu vor mai cânta cântece care să reprezinte pe Iisus datorită „naturii sacre” a lui Hristos.

„Am avut câțiva elevi care nu se simțeau confortabil cântând un colind care îl menţiona pe Iisus, a spus profesorul de cor de la școală, răspunzând unui părinte interesat de acest lucru într-un e-mail. După întâlnirea cu administratorii şcolii s-a optat să nu se cânte colinde de natură sacră în încercarea de a fi mai sensibili la populația diversă a școlii.

Cu toate acestea, vestea nu a fost bine primite de părinţi. Unul dintre ei, David Allen, susține că planurile se opun ideii pe care școala încearcă să o promoveze.

„Încerc să raționalizez modul în care poți încuraja diversitatea și totuși să fii exclusiv într-o anumită zonă”, a spus Allen pentru NBC12. De asemenea, el afirmă că este „foarte preocupat de ceea ce se întâmplă și de toate schimbările care au loc în aceste zile”.

Școala nu a emis încă o declarație care să răspundă pretențiilor și criticii prezentate de Allen și dacă își va adapta planurile pentru sărbătorile de iarnă.

„Este o școală, este o experiență educațională în învățare … Nu aș obiecta față de copiii mei dacă i-as auzi cântând melodii hinduse în perioada lor de sărbători”, a mai declarat Allen, potrivit The Irishpost.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
"Educația" copiilor
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. Se pare ca nici minciuna asta nu tine „temându-se că ar putea fi ofensatoare pentru „diferiți elevi de alte naţionalităţi”, dovada este ca nimeni nu a depus nici o reclamatie cum ca ar fi ofensat.
    „Ofensati” se simt doar cei ce conduc tara, cat si invatamantul, atat la ei cat si la noi, fiindca lucrurile acestea se vor intampla si la noi cat de curand.
    Aici e ura fata de Hristos a celor mentionati mai sus, nu oameni de alte credinte ce se simt ofensati.

  2. „Am avut câțiva elevi care nu se simțeau confortabil cântând un colind care îl menţiona pe Iisus…”
    Si restul elevilor care se simteau agresati cand li s-a luat dreptul de a se bucura ???
    Lumea intra in linie dreapta in epoca mortii si lumea in loc sa iasa in strada pt interzicerea nebuniei, incearca sa faca exercitii de optimizare a legilor rele cu cele bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.