X

Planul Chinei pe 5 ani: CREȘTINISMUL mai ,,compatibil” cu SOCIALISMUL.Biblia va fi RESCRISĂ.Bisericile vor cânta imnuri comuniste

Guvernul chinez supraveghează un plan de cinci ani pentru a face creștinismul mai compatibil cu socialismul, va exista o „rescriere” a Bibliei, a declarat un activist proeminent al libertății religioase, relatează The Christian Post.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Rev. Bob Fu, fost lider al bisericii din China, care a emigrat în Statele Unite în 1997 și a fondat organizația de supraveghere a persecuției China Aid, a oferit informații detaliate în cadrul unei ședințe de joi, despre un plan adoptat de denominațiunile conduse de stat în China .

Deoarece represiunea chinezilor asupra religiei a avut un defect neplăcut, multe biserici demolate și mii de cruci scoase din biserici la nivel național, Fu a avertizat în prealabil că ceea ce se întâmplă acum în China reprezintă cel mai înalt grad de persecuție pentru grupurile de credincioși independenți pe care țara le-a văzut de câteva decenii.

Pastor Bob Fu, founder and president of ChinaAid Association testifies before the US House Foreign Affairs Committee, Africa, Global Health, and Human Rights Subcommittee hearing on „Chen Guangcheng: His Case, Cause, Family, and Those Who are Helping Him,” May 15, 2012 on Capitol Hill In Washington, DC. Fu shared a panel with Wei Jingsheng, founder and chairman of the Overseas Chinese Democracy Coalition; Reggie Littlejohn, founder and president of Women’s Rights Without Frontiers; Chai Ling, founder of All Girls Allowed; and Mei Shunping, a victim of forced abortion. AFP PHOTO/Karen BLEIER (Photo credit should read KAREN BLEIER/AFP/GettyImages)

„Libertatea religioasă din China a ajuns într-adevăr la cel mai rău nivel ce nu a fost mai fost văzut de la începutul Revoluției Culturale din anii 1960″, a declarat el subcomisiei pentru Afaceri Externe a Camerei, Drepturile Omului la Nivel Global și Organizațiilor Internaționale.

În centrul acestui nou nivel de persecuție se află noua reglementare a Chinei privind problemele religioase, care a fost lansată anul trecut, dar a fost adoptată în 1 februarie. Potrivit lui Fu, revizuirea reglementărilor religioase urmărește să orienteze în mod activ religia spre a se adapta la societatea socialistă. ”

Într-o mărturie scrisă, Fu a spus că, în conformitate cu noile reglementări, site-urile de activități religioase „vor accepta îndrumarea, supravegherea și inspecția departamentelor relevante ale guvernului local cu privire la managementul personalului, finanțelor, activelor, contabilității, securității, protecția relicvelor, sănătății și a bolilor, și așa mai departe. ”

Fu a spus că pentru a se conforma noilor reglementări religioase, cele Trei Mișcări Patriotice și Consiliul Creștin Chinez (organele protestante sancționate de stat din China) au elaborat un plan de cinci ani privind „promovarea sininizării creștinismului”.

El a explicat că CCC (Consiliul Creștin Chinez) și TSPM (Cele Trei Mișcări Patriotice) au organizat un seminar în iulie anul trecut pentru discuții preliminare despre planul de cinci ani. El a adăugat că schița planului a fost finalizată la o întâlnire din martie.

Planul propune: Cultivarea și implementarea valorilor fundamentale socialiste”, fiind supravegheat de Biroul Național pentru Afaceri Religioase și „fiecare provincie, regiune autonomă, seminariile și bisericile TSPM ale municipalității și CCC vor coopera cu aceasta”.

O modalitate prin care intenționează să sinicifice creștinismul, a spus Fu, este prin „rescrierea” Vechiului Testament și oferirea unui nou comentariu Noului Testament pentru a face idealurile socialiste și cultura chineză să pară mai divine.

Planul a arătat clar că „Sinicificarea creștinismului” înseamnă schimbarea „creștinismului în China „în” creștinism chinezesc”, a explicat el. (Planul) a subliniat că „inima și sufletul Sinincizării Creștinismului este de a schimba teologia creștină” și chiar propunerea de a „re-traduce Biblia sau de a re-scrie comentarii biblice”.

Potrivit ultimului său plan, Fu a spus că o retranslație ar fi un rezumat al Vechiului Testament, cu unele scrieri budiste și învățături confuciene și un nou comentariu pentru Noul Testament.

„Există schițe că noua Biblie nu ar trebui să pară occidentalizată și să arate chineză, să reflecte etica chineză a confucianismului și a socialismului”, a declarat Fu după ce au avut loc audierile. „Vechiul Testament va fi încurcat. Noul Testament va avea noi comentarii pentru a o interpreta”.

Fu a adăugat că planul de cinci ani susține „încorporarea elementelor chineze în serviciile de închinare a bisericii, imnuri și cântece, îmbrăcăminte clerică și stilul arhitectural al clădirilor bisericești”.

„Această include” editarea și publicarea de cântece de închinare cu caracteristici chinezești și promovarea muzicii schimbate de închinare „, folosind forme de artă unice chinezești, cum ar fi pictura chineză, caligrafie, inscripție și tăierea hârtiei pentru a exprima credința creștină” . „Este, de asemenea bine ca bisericile să se amestece cu arhitectura chineză și cu stilul arhitectural local”.

Fu a spus că în timp ce aproximativ 4000-6000 de biserici sancționate de stat au fost dărâmate, bisericile care au rămas și au cruci în interior trebuie să „pună poze ale președintelui Mao și Xi (Jinping) pe ambele părți ale crucii”.

„La începutul fiecărei slujbe de închinare, corul bisericii trebuie să cânte câteva cântece revoluționare comuniste care laudă partidul comunist înainte de a putea cânta cântecele de închinare”, a precizat el.

Au existat rapoarte că oficialii de stat s-au dus din ușă în ușă încercând să-i facă pe creștini să semneze o declarație prin care recunosc renunță la creștinism.

„Pentru prima dată de la revoluția culturală, partidul comunist implementează acum o politică care să ceară cetățenilor credincioși chinezi să semneze un formular pentru a renunța la credința lor”, a spus el. „Am elaborat documentația care arată că (oficialii guvernamentali) merg de la ușă la ușă pentru a forța credincioșii să semneze un formular pregătit susținând că acești credincioși au fost induși în eroare de către evangheliști prin crezul lor. Acum, după câteva săptămâni de autoexaminare și studii politice, ei și-au dat seama că au făcut o greșeală. Acest lucru nu s-a întâmplat în trecut. ”

În unele provincii, chiar au interzis copiilor să meargă la biserică.

Fu a spus că există și un plan de a închide aproximativ două treimi din bisericile sancționate de stat din China, în încercarea de a le uni. De asemenea, oficialii de stat au îndemnat 20.000 de biserici improvizate să își închidă porțile și să se alăture bisericilor sancționate de stat, potrivit lui Fu.

Deși liderii de la aceste biserici și denominațiuni sancționate au fost deja aprobați de guvern, Fu a spus că clerul a fost forțat să treacă printr-o nouă rundă de examinare pentru a-și asigura loialitatea față de partid.

„Primele criterii pe care trebuie să le respecte sunt dacă pot promite în mod public că vor susține cuvintele partidului. Aceste sloganuri sunt atașate în jurul bisericii, chiar și în multe biserici catolice, pe pereți și pe ușă. Pe ușa de la intrare scrie: „Ascultați cuvintele petrecerii, urmați calea petrecerii”. Cum poți avea o adevărată credință independentă ca credincioș? Ca și credincioși creștini, suntem învățați să ascultăm de porunca Domnului, în esență, partidul comunist dorește să se impună ca Domn peste biserică.”

Fu a spus CP că, potrivit fostului președinte al TSPM, ei cred că „doctrina justificării credinței de către Isus Hristos este prea îngustă”.

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button