X

Lucruri TERIFIANTE neștiute despre Dark Web

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe internet circulă tot felul de povești horror despre ce se găsește pe Dark Web – de la activități criminale secrete până la pedofilie. 

Cei de la List25 au realizat o listă cu tot ce trebuie să știi despre Dark Web, fie că ești un novice într-ale internetului, fie un veteran.

Dark Web face parte din Deep Web

Dark Web-ul  este parte a Deep Web-ului. Acesta din urmă reprezintă internetul care nu este anexat de motoarele de căutare. În timp ce internetul vizibil, cunoscut de toată lumea (accesat cu ușurință de Google, Yahoo și Bing), conține 4% din materialele World Wide Web, Deep Web-ul cuprinde 96% din acele materiale. În acel 96% găsești HiddenWiki, Silk Road, Pedo-planet și, desigur, Dark Web.

Nu poți accesa Dark Web cu browserele standard

Cel mai bine este să te ții departe de Dark Web, dar dacă totuși ești prea curios, e bine de știut că nu vei reuși să faci nimic cu browser-ul tău standard. Vei avea nevoie de The Onion Router (cunoscut drept Tor). Tor este deopotrivă browser și rețea, care funcționează cu ajutorul unei rețele de computere voluntare. Dacă vrei să faci tranzacții pe Dark Web, trebuie neapărat să ai Bitcoin sau alte tipuri de criptomonede care nu pot fi descoperite.

E greu să fii descoperit pe Dark Web, dar nu imposibil

Site-urile din Dark Web își maschează atât de bine IP-urile, încât e greu de descoperit cine îl administrează. Cei de la ISIS au profitat de acest lucru vreme de ani întregi, folosindu-se de Dark Web pentru a împrăștia propagandă, a strânge fonduri de finanțare și a recruta membri noi. Agențiile de inteligență, precum NSA, au început însă să folosească software-uri speciale, precum XKeyscore, pentru a descoperi identitatea utilizatorilor suspecți.

Găsești chestii neașteptate și bizare

Oamenii care visează că în ziua apocalipsei vor fi echipați, pregătiți și ascunși într-un buncăr au un loc special pe Dark Web. Ei se pot întâlni pe Strategic Intelligence Network, un loc unde găsești nenumărate informații cu privire la cum să supraviețuiești în caz de criză (fie că vorbim de revoluții sau războaie). La pol opus se află iubitorii de cărți. Unul din fondatorii Silk Road (locul unde se face trafic de droguri) a deschis un magazin de cărți (cărți cu teorii ale conspirației și cărți interzise, desigur).

Tor este un sistem privat – sau poate nu

Consensul este că Tor este un sistem privat. Tocmai de aceea a fost o surpriză când jurnalistul american Yasha Levine a descoperit documente care arată conexiuni între browser și fondurile guvernului american.

Țepele sunt la ordinea zilei

Dacă țepele merg bine pe internetul normal, nu e de mirare că pe Dark Web înfloresc. Una din țepele celebre a fost Besa Mafia, un site care promitea servicii de asasinat, dar de fapt doar îi golea pe clienți de bani. Un alt caz a fost atunci când doi britanici au fost arestați pentru faptul că își vindeau ilegal sperma pe Dark Web. Ei făcuseră ca 330.000 de dolari pe seama unui cuplu disperat să conceapă un copil. Sperma lor nu fusese testată în prealabil, pentru a descoperi posibilele boli și infecții.

Camerele roșii sunt un coșmar pentru orice om normal

Pe Dark Web se găsesc așa-zise camere roșii. Practic, sunt feed-uri video cu oameni care se află într-o cameră și sunt torturați. Utilizatorii ar plăti sume mari pentru a accesa acele feed-uri.

Traficul de persoane, fetișurile bolnave și pedofilia sunt la ele acasă

Printre cele mai îngrozitoare lucruri de pe acest site sunt acestea. Oamenii răpiți sunt fotografiați și puși la licitație precum niște bunuri dispensabile. Ei sunt vânduți celui care face oferta cea mai mare. Pe lângă asta, mai sunt fetișurile – mai variate și mai oribile decât ți-ai putea imagina. Un exemplu ar fi site-ul care se tot închide și redeschide unde oamenii pot vedea videoclipuri cu femei îmbrăcate sumar, care zdrobesc sub tălpi animale mici. Mai mult, pedofilia nu cunoaște limite pe Dark Web. Pedofilul Peter Scully a fost arestat în 2017 după ce a creat un site unde utilizatorii plăteau 10.000 de dolari pentru a-l privi cum torturează un copil.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button